ELF Voetbal nieuwsbrief van 01-12-2020
Interview Jarchinio Antonia: “Het WK 2022 is het grote doel”

Ruim een jaar lang maakte SC Cambuur-speler Jarchinio Antonia (29) geen deel uit van de nationale selectie van Curaçao. Blessures en het coronavirus hielden hem uit de ploeg die hij zo’n warm hart toedraagt. Tot midden november, want Antonia en zijn ploeggenoten hebben samen met bondscoach Guus Hiddink de jacht ingezet op hun grote doel: het wereldkampioenschap van 2022 in Qatar.


Lees verder
De nieuwe Football Manager 2021 maakt het managen van een voetbalclub nóg realistischer

Het is de tijd van het jaar waar gamende voetbalfans rijkhalzend naar uit kijken; vorige week is namelijk de nieuwe versie van de game Football Manager uitgekomen. Voor dit jaar betreft dit Football Manager 2021, alweer de zeventiende editie uit de succesvolle reeks van ontwikkelaar Sports Interactive.

Lees verder
PANNA! 53 is uit: Super Ryan Gravenberch, Joshua Zirkzee, Lieke Martens, FIFA 21 en veel meer!

Hoppa, daar is ie: PANNA! 53. De nieuwste editie is weer uit. Opnieuw met vele leuke interviews. Denk aan de grootste Nederlandse talenten, de voormalig beste voetbalster van de wereld, de Kings van FIFA 21 en de snelste speler van de Eredivisie. Ook aandacht voor de tien mooiste doelpunten van 2020 en nog veel meer!! Het ideale cadeau voor in de schoen.

Lees verder
Even voorstellen: De talenten die op de deur bij Vitesse kloppen

Doordat er vanaf nu vijf keer gewisseld mag worden in de Eredivisie, krijgen jonge talenten nu al vaker de kans om wat speelminuten mee te pikken op het hoogste niveau. Ook talenten uit de jeugdopleiding van Vitesse maken daar tot dusver gretig gebruik van. De zeventienjarige Enzo Cornelisse werkte zich zondagmiddag zelfs al op naar de basiself. Een voorstelrondje.

Lees verder
De blessureproblemen bij Ajax-tegenstander Liverpool

Liverpool kende een prima start aan het seizoen. In de Premier League werd al snel de top weer bestormd en ook in de Champions League verliep alles op rolletjes. Ajax, FC Midtjylland en Atalanta werden achter elkaar verslagen. De afgelopen weken is de machine van Jurgen Klopp echter gaan haperen.

Lees verder
De loopbaan van Maradona aan de hand van vijf cruciale momenten

Met Diego Maradona is woensdag één van de grootste spelers aller tijden heengegaan. De Argentijnse wereldster werd slechts 60 jaar oud en de hele voetbalwereld rouwt om zijn overleden. Om zijn leven te eren blikken wij in dit artikel terug op de belangrijkste momenten uit zijn loopbaan.

Lees verder
ELFtal van speelronde tien

Deze elf spelers hebben zich afgelopen weekend op positieve manier laten zien. Het is niet per se in een opstelling, of een systeem gegoten. Puur de elf meest opvallende namen van de afgelopen speelronde.

Lees verder
Hoe reddende engel Giorgos Giakoumakis nu al uitgroeit tot een fenomeen in Venlo

Een week geleden verbrak Giorgos Giakoumakis al een Venloos record door acht keer te scoren in zijn eerste negen wedstrijden voor de club. Daar deed de Griek zaterdagavond nog een schepje bovenop. Door tegen PEC Zwolle te scoren verhoogde hij zijn seizoensaantal naar negen doelpunten in tien wedstrijden.

Lees verder
Hoe word je FM-researcher? Mitch van Ewijk legt uit!

Half november, vaste prik: de intrede van Sinterklaas en de nieuwe Football Manager. De goedheiligman van het geliefde managementspel heet Miles Jacobson, maar net als die kerel met baard en mijter kan die al het werk dat daarbij komt kijken niet alleen aan – hij wordt door honderden mensen geholpen. Wij belden voor een paar vragen met Mitch van Ewijk (23) – supporter van en FM-researcher names Roda JC !

Lees verder