ELF Voetbal nieuwsbrief van 15-04-2021
Interview Michiel Kramer: "Mensen met een handicap krijgen niet altijd dezelfde kansen"

Een populariteitswedstrijd zal Michiel Kramer niet snel winnen. Hoeft hij ook niet. Liever steekt de spits van ADO Den Haag zijn energie in zaken waaruit hij wél voldoening haalt. Zoals gehandicaptensport. Een gesprek over een even diepgewortelde als onverwachte passie.


Lees verder
Samenvatting Liverpool - Real Madrid (0-0)

Real Madrid bereikte woensdagavond de halve finale van de Champions League. Het duel met Liverpool op Anfield wist negentig minuten te boeien, maar eindigde doelpuntloos. Hier de samenvatting:

Lees verder
Interview Naoufal Bannis: “Feyenoord is altijd mijn droomclub geweest”

Naoufal Bannis (19) speelt sinds de winter op huurbasis voor FC Dordrecht. Zijn doel om door te breken bij Feyenoord heeft hij allerminst opgegeven. “Ik wil ervoor zorgen dat ik sterker terugkom.”

Lees verder
Een terugblik op enkele memorabele bekerfinales

Zondag staat de bekerfinale tussen Ajax en Vitesse op de rol. Vitesse gaat op jacht naar de tweede beker in de clubhistorie. Ajax wil het record van meeste bekers in de prijzenkast aanscherpen. Bij een overwinning van de Ajacieden komen ze op twintig. In een lege Kuip zal om 18:00 het startsignaal klinken. Om alvast in de stemming van de finale te komen, blikken we terug op enkele memorabele edities van de afgelopen jaren!

Lees verder
PANNA! 56 met de MVP's van de Eredivisie, tips van Doekhi, helden van Koopmeiners en baltovenaars Jack en Sterre

Steven Berghuis, Giorgos Giakoumakis, Donyell Malen en Dusan Tadic. Dit viertal blinkt niet alleen wekelijks uit. Ze zijn dit seizoen ook de MVP's van de Eredivisie en sieren de cover van PANNA! 57. Daarin spraken we ook Teun Koopmeiners, Joël Veltman, Uros Spajic, krijg je tips van Danilho Doekhi, komen baltovenaars Jack Downer en Sterre Kroezen aan het woord en nog veel meer!

Lees verder
Dit zijn de vijf jongste Eredivisie-spelers die dit seizoen in actie kwamen

In Nederland krijgen jonge spelers vaak de kans. Ieder Eredivisieseizoen staan er nieuwe talenten te popelen om minuten te maken. Ook het huidige seizoen kent jonge debutanten. Elf Voetbal brengt vandaag de vijf jongste Eredivisie-spelers van dit seizoen in beeld.

Lees verder
Waarom de bekerfinale (zeker voor Vitesse) dit seizoen nóg belangrijker is

Waar alle andere Eredivisie-ploegen komende weekend vrij zijn, staat voor Vitesse en Ajax een prachtduel op het programma. Zij strijden in De Kuip om de KNVB Beker. Het mogen toevoegen van de dennenappel aan de prijzenkast is natuurlijk al een hoofdprijs op zich. Dit seizoen is het echter nóg belangrijker om de bekerfinale winnend af te sluiten met oog op het Europees voetbal.

Lees verder
De kortste weg naar Europa: Vitesse irriteerde Ajax

Voorpublicatie uit het boek ‘De kortste weg naar Europa’, dat in het voorjaar van 2021 verschijnt. Schrijver Ernst Bouwes blikt terug op mooie verhalen uit de geschiedenis van de KNVB Beker en de belevenissen van de Europa Cup II-deelnemers in de periode 1960-70. Op de website van ELF Voetbal alvast een voorproefje, met een serie voorpublicaties. Deel 19: Vitesse irriteerde Ajax.

Lees verder
Interview Crescendo van Berkel: "De tolk gaf me niet meer informatie, er klopte iets niet"

Werken met kinderen leek hem een mooi doel voor na zijn voetbalcarrière. Maar de stap kwam vier à vijf jaar eerder dan gepland voor Crescendo van Berkel. Na wekelijks aanvallers te hebben geneutraliseerd in de shirts van Sparta, Roda JC en Telstar en in de hoogste divisies van Noorwegen en Hongkong, probeert de sterkhouder van SVV Scheveningen nu kinderen een maatschappelijke toekomst te bieden. "Als ik een jongetje na drie maanden de eerste drie letters van zijn naam zie schrijven, straal ik."

Lees verder