ELF Voetbal nieuwsbrief van 01-04-2023
Interview Randy Wolters: "Spelers hier in Noord-Ierland zijn beesten"

Het duurde lang. Randy Wolters wilde graag voetballen voor Larne FC, de Noord-Ierse club wilde de ervaren linksbuiten graag aan de selectie toevoegen en voor de Danske Bank Premiership zou de kleurrijke Leiderdorper een mooi uithangbord zijn. Pas begin maart kwam het visum voor de 32-jarige aanvaller rond. Net op tijd om straks de eerste landstitel van de club mee te kunnen maken. "De club bouwt aan een ambitieus project waar ik graag deel van wil uitmaken."


lees verder
Deze wedstrijden mag je dit weekend echt niet missen!

Het is weer weekend en dus kunnen de voetballiefhebbers zich weer gaan verheugen op flink wat mooie wedstrijden in de buitenlandse topcompetities. In de Premier League vinden er meerdere topwedstrijden plaats, terwijl in de Serie A Napoli een voorschot kan nemen op de titel en dan is er nog de strijd om de kop in de Bundesliga.

lees verder
Remko Bicentini kijkt ondanks flinke nederlaag positief terug op treffen met Argentinië: "Dit maak je niet elke dag mee"

Op woensdag 29 maart speelde Caracao een oefeninterland bij en tegen Argentinië. Desondanks een flinke 7-0 nederlaag heeft deze wedstrijd de Curaçaose selectie goed gedaan. “De ervaring die we in deze wedstrijd hebben opgedaan, staat gelijk aan minstens zes normale oefeninterlands”, blikt bondscoach Remko Bicentini terug op het treffen met wereldkampioen Argentinië. 

lees verder
De laatste keer dat Feyenoord bij Sparta verloor

Volgens de kenners is een landstitel voor Feyenoord enorm dichtbij. De ploeg van Arne Slot staat zes punten voor op concurrent Ajax en oogt erg stabiel. Bovendien is het programma beduidend makkelijker, met de uitwedstrijd tegen Sparta op papier als moeilijkste opgave. Dat treffen staat zondag op het programma. De laatste keer dat Feyenoord op Het Kasteel verloor was in het kampioensjaar. Hoe zag het elftal er toen uit? Lees dat hieronder.

lees verder
Dale Vince, voorzitter Forest Green Rovers: "Nooit plan geweest om groenste club ter wereld te worden"

FC Volendams ambitie om de meest duurzame club te worden en de oprichting van actiegroep Fossil Free Football geven een duidelijke wens aan; voetbal moet de strijd aangaan met de klimaatcrisis. Hoe verduurzaam je een conservatieve sport als het profvoetbal? Het antwoord ligt in Engeland, in de League One. Bij Forest Green Rovers om precies te zijn, de groenste voetbalclub ter wereld. "Het is een van onze ambities om van voetbalsupporters fans van het milieu te maken."

lees verder
Dit is Feyenoord-aanwinst Thomas van den Belt: een defensieve doelpuntenmachine

Thomas van den Belt is vanaf 1 juli 2023 speler van Feyenoord. De Zwollenaar speelt al sinds 2012 bij (de jeugd van) PEC, daarvoor speelde hij bij DOS Kampen. Zijn vader, Gerard, is geboren in Kampen en speelde tussen 1995 en 2001 voor PEC Zwolle. Leuke informatie, maar wat moeten Feyenoord-supporters nu écht weten over Van den Belt?

lees verder
PANNA! 74: Kudus on fire, strijder Quilindschy Hartman, Jeremie Frimpong en Daniëlle van de Donk

Hoppa! De nieuwe PANNA! is uit. Ook nummer 74 staat weer vol met leuke verhalen. PANNA!-lezer Luca heeft een interview met Feyenoord-talent Quilindschy Hartman, het prachtige verhaal van Ajax-ster Mohammed Kudus, eSporter Greenhopper streed met Brian Brobbey, Chanté-Mary Dompig vertelt hoe ze bij AC Milan terecht is gekomen en Bundesliga-held Jeremie Frimpong wil graag in Oranje vlammen. En uiteraard weer acht gratis superposters.

lees verder
Op deze manieren kan Feyenoord de blessure van Geertruida opvangen

Lutsharel Geertruida debuteerde afgelopen vrijdag in het Nederlands elftal tegen Frankrijk (4-0 nederlaag), maar raakte in die wedstrijd wel geblesseerd. Slecht nieuws voor Feyenoord, waar Geertruida dit seizoen sterkhouder is. De koploper is de verdediger vermoedelijk tot 23 april kwijt. Tot die tijd moet Feyenoord-trainer Arne Slot (een klein beetje) puzzelen in zijn verdediging. Die puzzel kan hij op een paar manieren neerleggen.

lees verder
Interview Jasper Schendelaar: "Er lag bij PEC Zwolle een duidelijk plan voor mij op tafel"

Bowie was voorbestemd als hulphond. De mini labradoodle, vernoemd naar popicoon David, heeft sinds afgelopen zomer echter Jasper Schendelaar als baasje. De doelman die een geweldig seizoen beleeft met PEC Zwolle en in zijn jeugd AZ verkoos boven Arsenal. De viervoeter zorgt ervoor dat de voormalig jeugdinternational elke dag met een fris hoofd start. "'s Ochtends rond half acht, acht uur maak ik de eerste wandeling. Heerlijk."

lees verder