ELF Voetbal nieuwsbrief van 26-06-2021
Interview Riechedly Bazoer: "Ik praat veel over mijn mindset met een mental coach"

Hij was afgelopen seizoen een van de meest besproken spelers in de Eredivisie: Riechedly Bazoer. Er was bewondering voor zijn rol als de dynamische libero bij Vitesse, maar ook de nodige verbazing over weer een disciplinaire schorsing. Op en naast het veld lijkt Bazoer ongrijpbaar. Lijkt. "Mijn neefje houdt mij een spiegel voor."


lees verder
Het journalistieke belang van de Tweede Divisie

De Tweede Divisie krijgt sinds zijn herinvoering in 2016 meer en meer media-aandacht. In regionale kranten en huis-aan-huisbladen wordt volop geschreven over de verrichtingen van de plaatselijke FC. Ook veel Tweede Divisie-clubs professionaliseren hun media-afdeling, waardoor nieuws redelijk snel online gebracht wordt. Er is echter maar een zeer beperkt aantal media die zowel over het betaald voetbal, als over de Tweede Divisie schrijven.

lees verder
Het extra dikke PANNA! Vakantie Doeboek is uit!

Het weer wordt weer beter, de zon breekt steeds vaker door, de temperatuur stijgt en de zomervakantie komt steeds dichterbij. Een mooi moment om het PANNA! Vakantie Doeboek binnen te halen. Hij is nu uit! Boordevol interviews, Face Apps, puzzels, strips, kleurplaten en nog veel meer. Waar wacht je op!

lees verder
Dumfries, Calhanoglu en meer: de tops en flops van de EK-groepsfase

De eerste rustdag van het EK is een feit. Hoog tijd om de balans op te maken. Enkele spelers stegen tot dusver boven zichzelf uit, terwijl anderen het volledig lieten afweten. De volgende EK-gangers kunnen terugkijken op een geslaagde, of juist mislukte groepsfase. 

lees verder
Voor deze Tsjechische sterkhouders moet Oranje waken

Het rekenwerk is achter de rug. Het Nederlands elftal is na de groepsfase van het EK gekoppeld aan Tsjechië. De tegenstander in de achtste finale beschikt in elke linie over uitstekende spelers. Deze Tsjechen moeten de underdog richting de kwartfinale helpen.

lees verder
Berghuis naar Ajax? Deze Feyenoorders gingen hem voor

Dinsdagavond kwam de Telegraaf met de primeur dat Steven Berghuis deze zomer weleens bij Ajax zou kunnen gaan tekenen. Een primeur die in Rotterdam voor een stormvloed aan gevoelige reacties zorgde. Berghuis kan de vierde speler worden die de directe overstap van Feyenoord naar Ajax maakt. Maar wie gingen hem voor?

lees verder
Prijsvraag 4: Herken supporters en verdien De Kortste Weg naar Europa

In het boek ‘De kortste weg naar Europa’ blikt schrijver Ernst Bouwes terug op mooie verhalen uit de geschiedenis van de KNVB Beker en de belevenissen van de Europa Cup II-deelnemers in de periode 1960-70. Op de website van ELF Voetbal verscheen al een serie voorpublicaties. Deel 24 gaat opnieuw gepaard met een prijsvraag: herken personen op deze foto van de bekerwinnaars van 1963 en win een exemplaar van De Kortste Weg naar Europa.

lees verder
VACATURE: Stagiair Marketing & Events

Ben jij op zoek naar een leerzame, sportieve en uitdagende stageplaats? Voor ons magazine PANNA! bieden wij een leuke leerplek aan op gebied van marketing & events.

lees verder
Interview Owen Wijndal: "Ik droeg een Oranje-shirt met rugnummer 14"

Tegen Oekraïne viel hij zondag in. Tegen Oostenrijk was Owen Wijndal donderdag goed voor zijn tweede invalbeurt. Dat na een jaar waarin de 21-jarige linksback van AZ al dik vierduizend speelminuten in de benen heeft. "We zijn dit EK geen topfavoriet, maar kunnen met onze selectie wel ver komen."

lees verder