ELF Voetbal nieuwsbrief van 08-02-2021
Interview Sofyan Amrabat: "De waardering van La Gazzetta is mij veel meer waard"

De carrière van Sofyan Amrabat vat de grilligheid van de voetbalwereld aardig samen. Het zaadje dat in de jeugd van FC Utrecht werd geplant en overvloedig bewaterd, kwam pas sinds zijn transfer naar Italië volledig tot bloei. "Het gaat er niet om hoe vaak je op je bek gaat, maar hoe vaak je weer opstaat."


Lees verder
Malen, Doekhi en meer: de tops en flops van (halve) Eredivisie-speelronde 21

Speelronde nummer 21 in de Eredivisie werd door de sneeuw maar voor de helft afgewerkt, maar leverde wederom de nodige discussiepunten op. Goals, VAR-momenten en grote fouten wisselden elkaar in rap tempo af. De volgende hoofdrolspelers kunnen terugkijken op een mislukt, of juist een uitstekend weekend.

Lees verder
Zo bereidden LOSC Lille en Olympiakos zich voor op de duels met Ajax en PSV

Over anderhalve week wordt de bal weer aan het rollen gebracht in de Europa League. Alleen Ajax en PSV zijn namens Nederland nog in de race om de titel. Ajax zal op 18 februari afreizen naar Lille, terwijl PSV naar Griekenland afreist voor een duel met Olympiakos. Hoe zijn de tegenstanders van Ajax en PSV aan 2021 begonnen? En hoe bereiden zij zich voor op de Europa League-duels?

Lees verder
Samenvatting Liverpool - Manchester City (1-4)

Manchester City heeft zondag een reuzenstap gezet richting de titel. De ploeg van Pep Guardiola was Liverpool met ruime cijfers de baas op Anfield. Mede door een blunderende Alisson ging de regerend landskampioen 1-4 onderuit. Bekijk hier de hoogtepunten van de Engelse topper:

Lees verder
Hoop voor NEC en Excelsior: Deze Eerste Divisie-clubs haalden de halve finale van de beker

Nu de 21ste speelronde van de Eredivisie vroegtijdig is beëindigd, kunnen de blikken vooruit worden gericht op het midweekse speelschema. De kwartfinales in de KNVB Beker staan namelijk op het programma. Met NEC en Excelsior zitten er nog twee ploegen uit de Eerste Divisie bij de laatste acht. Hoe vaak lukte het een ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie in de afgelopen tien jaar om zich bij de laatste acht te scharen?

Lees verder
Samenvatting Fiorentina - Internazionale (0-2)

Internazionale heeft de druk op AC Milan weer opgevoerd door vrijdag zelf te winnen bij Fiorentina. De mannen van Antonio Conte namen het op tegen tegen de middenmoter waar Sofyan Amrabat een belangrijke rol vervult. Hij kon niet voorkomen dat de gasten er door doelpunten Nicolo Barella en Ivan Perisic met een zege vandoor gingen.

Lees verder
Hoe uitblinker Memphis Depay steeds belangrijker wordt voor Olympique Lyon

In Nederland kenden we een voetbalvrije zaterdagavond, maar in het buitenland kwamen nog genoeg Nederlanders in actie. Zo schitterde Noa Lang opnieuw bij Club Brugge, maar ook in Frankrijk greep een Nederlander de hoofdrol. Memphis Depay is bij Olympique Lyon namelijk stiekem weer aan een uitstekend seizoen bezig.

Lees verder
Van De Boer tot Maradona: de dopingzondaars die Onana voorgingen

Vrijdag werd bekend dat de populaire Ajax-doelman André Onana wordt geschorst voor het gebruik van doping. Hoewel meteen al naar buiten kwam dat hij het middel furosemide niet bewust heeft gebruikt, schorst de FIFA hem voor 12 (!) maanden. ELF Voetbal zocht uit welke dopingzondaars Onana voorgingen.

Lees verder
Interview Mike van der Hoorn: "We moesten ons omkleden in containers"

Hij vierde een kampioenschap met Ajax, vocht duels uit in de Premier League en speelt sinds dit seizoen in de Bundesliga. Gekneed werd Mike van der Hoorn op de velden van Almere City, toen nog FC Omniworld geheten. "Het complex was nog een open vlakte."

Lees verder