ELF Voetbal nieuwsbrief van 04-06-2021
Interview Stefan de Vrij: "De persoon Stefan is gegroeid, maar ik ben niet veranderd als persoon"

Nog negen dagen en dan begint voor Oranje het EK Voetbal. In Amsterdam is Oekraïne de eerste tegenstander. Stefan de Vrij staat aan de vooravond van zijn tweede eindtoernooi. "Ik denk dat de situatie zeker is te vergelijken met 2014. Ook toen hadden we niet de beste ploeg. Dat is nu ongetwijfeld ook zo. Het is belangrijk dat we net als toen een echte groep zijn. Een echte eenheid vormen."


Lees verder
Samenvatting EK halve finale Jong Oranje - Jong Duitsland 1-2

Het EK voor Jong Oranje is voorbij. Donderdag verloor de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi met 2-1 van Jong Duitsland waardoor de halve finale het eindstation werd.

Lees verder
N'Golo Kanté ESM Speler van de Maand mei

Hij was belangrijk in de halve finale van de Champions League. En nog belangrijker in de eindstrijd. Het zorgde er niet alleen voor dat Chelsea de Cup met de Grote Oren won. Tevens dat N'Golo Kanté door de ESM is uitgeroepen tot Speler van de Maand mei. Met elf van de dertien stemmen hield hij Luis Suárez en Robert Lewandowski achter zich.

Lees verder
Prijsvraag: Herken supporters en win De Kortste Weg naar Europa

In het boek ‘De kortste weg naar Europa’ blikt schrijver Ernst Bouwes terug op mooie verhalen uit de geschiedenis van de KNVB Beker en de belevenissen van de Europa Cup II-deelnemers in de periode 1960-70. Op de website van ELF Voetbal verscheen al een serie voorpublicaties. Deel 21 gaat gepaard met een prijsvraag: herken personen op deze foto van de bekerwinnaars van 1968 en win een exemplaar van De Kortste Weg naar Europa.

Lees verder
EK 2021: deze EK-spelers maakten het afgelopen seizoen de meeste speelminuten

Veel voetballers genieten op dit moment van hun vakantie. Populaire vakantiebestemmingen als Dubai en Ibiza puilen uit van spelers uit de Eredivisie en competities ver daarbuiten. Andere spelers zijn alweer volop in voorbereiding op nog minimaal drie belangrijke wedstrijden. Maar welke EK-deelnemer maakte tot dusver de meeste speelminuten dit seizoen? ELF Voetbal zocht uit welke spelers de meeste speelminuten in hun benen hebben.

Lees verder
De EK-selecties zijn bekend: opvallende feitjes

Van alle 24 landen zijn de selecties voor het komende EK bekend. Tijd om dieper op de selecties in te duiken en de meest opvallende feiten eruit te vissen!

Lees verder
Interview Justin Kluivert: “Hij was abnormaal goed”

Als buitenspeler was hij met een assist op Myron Boadu van grote waarde tijdens het kwartfinaleduel met Jong Frankrijk van afgelopen maandag: Justin Kluivert. Afgelopen vrijdag, tijdens het officiële persmoment op het terras van Hotel Oud London in Zeist, sprak ELF Voetbal met Kluivert onder andere over Jong Oranje, zijn vriendschap met Noa Lang en Francesco Antonucci en zijn passie voor koken.

Lees verder
Deze vijf EK-records gaan komende zomer (waarschijnlijk) sneuvelen

Records zijn er om gebroken te worden. Zo ook deze zomer tijdens het Europees kampioenschap. In het grote EK-recordboek kunnen enkele records alvast uitgegumd worden. Van de onderstaande vijf records is het namelijk (bijna) zeker dat ze een nieuwe eigenaar krijgen!

Lees verder
EK 2021: dit zijn de tieners bij de grootste EK-favorieten

Frankrijk, Engeland, Portugal, Duitsland, Spanje, Italië, België of toch Nederland. Op vrijdag 11 juni gaat het EK eindelijk van start. Maar welke tieners mogen ruiken aan hun eerste eindtoernooi bij een van deze toplanden? Elf Voetbal licht vandaag de tieners bij de grootste kanshebbers op een EK-titel uit!

Lees verder