ELF Voetbal nieuwsbrief van 13-05-2021
Interview Youri Loen: "Ik vond het tijd voor iets buiten Nederland"

Youri Loen verdween afgelopen zomer na tien seizoenen van de Nederlandse velden. ELF Voetbal besloot de 30-jarige middenvelder te bellen. Over zijn jaren in de Eredivisie en Eerste Divisie, een mislukt avontuur bij Doxa Drama in Griekenland, seizoenen in het shirt van NEC Nijmegen, FC Dordrecht, Sparta Rotterdam, Fortuna Sittard, FC Emmen en Almere City FC, de bijzondere promotie met Emmen in 2018, zijn nieuwe uitdaging bij FC Haka, hoe hij moet wennen aan het leven in Finland, verwachtingen van de Veikkausliiga en zijn plannen voor de komende jaren.


Lees verder
Dit waren de laatste drie seizoenen waarin PSG geen kampioen van Frankrijk werd

Komt er na enkele jaren eindelijk weer een andere landskampioen in Frankrijk? Het lijkt er wel op. Lille is na het 1-1 gelijkspel van Paris Saint-Germain tegen Rennes slechts twee zeges verwijderd van een sensationeel kampioenschap. Dat zou na jaren een einde maken aan de alleenheerschappij van PSG in de Franse Ligue 1. ELF Voetbal blikt terug op de laatste drie seizoenen waarin PSG geen kampioen werd.

Lees verder
Extra dikke EK Special ELF Voetbal is uit: alles over Oranje en de 23 andere deelnemers

Nog maar een paar weken wachten en dan barst het spektakel los: het EK! Officieel EURO 2020. Na 2.528 dagen is Oranje weer actief op een eindtoernooi. Ruim 361 weken na de bronzen medaille op het WK van 2014 staat de ploeg van bondscoach Frank de Boer voor een nieuwe uitdaging. Alles daarover en over de 23 andere deelnemers is te lezen in de extra dikke EK Special van ELF Voetbal.

Lees verder
Ontknoping nadert: de spannendste titelraces in Europa

Ondanks dat in de Eredivisie nog veel op het spel staat, is de kampioen reeds bekend: Ajax. Afgelopen weekeinde mocht ook Bayern München (wederom) een kampioensfeest vieren en eerder in de week wist ook Internazionale het kampioenschap te behalen. De eindstreep komt steeds dichterbij. In welke landen wordt het bovenin nog spannend?

Lees verder
Win het boek Kampioensouders van Harmke van der Werf

Topsporters staan met hun successen en hun drama’s veel in the picture. Hun ouders doorgaans niet. Schrijfster Harmke van der Werf wilde juist hún verhaal horen. In Kampioensouders komen zij uitgebreid. Het boek, dat woensdag (12 mei) verschijnt, is te winnen via de prijsvraag in dit artikel.

Lees verder
Zakaria Fatihi: gehard door tegenslagen

Als Zakaria Fatihi (18) iets geleerd heeft dan is het wel dat er altijd hoop is. Hij had zijn droom prof te worden na twee scheenbeenbreuken opgegeven, maar vanaf komend seizoen mag hij zich laten zien bij Jong Telstar. Over fit worden, tegenslagen en zijn ambitieuze doelen. "Ik wilde zelfs stoppen."

Lees verder
De PANNA! Voetbalagenda 2021-2022 is uit

De zomervakantie voelt waarschijnlijk als ver weg. Het nieuwe schooljaar al helemaal. Maar voordat je het weet, is het zover. Als je de PANNA! Voetbalagenda 2021-2022 hebt, wil je vast dat de tijd nog sneller gaat. Paginagrote foto’s, leuke weetjes, bijzondere top 10-overzichten en diverse tips. De PANNA! Voetbalagenda is weer een feest om een schooljaar lang door te bladeren.

Lees verder
Hoe Heracles bijna elk seizoen weer een aankoop weet om te toveren tot goalgetter

Met een negende plek op de ranglijst doet Heracles nog volop mee in de strijd om de laatste play-off plek in de Eredivisie. Dat is mede te danken aan de grote uitblinker: Rai Vloet. De zomeraanwinst scoort aan de lopende band. Het is echter niet de eerste keer dat de Almeloërs een aankoop om weten te toveren tot goalgetter in de laatste jaren.

Lees verder
Interview Bryan Roy: "Stel Steven Berghuis als linksbuiten op in Oranje"

Bondscoach Frank de Boer is er nog niet uit. Wie speelt straks op het EK als linksbuiten? Voor Bryan Roy is de keuze niet moeilijk. "Stel gewoon Steven Berghuis als linksbuiten op. Met de trend linkspoten op rechts en rechtspoten op links voorin zijn we volledig doorgeslagen."

Lees verder