Nieuws van The Hunger Project.
Het kan wél.
08/03/24 | 
Bekijk dit bericht in je browser.

Grondgedachten.

Beste investeerder,

Deze week was ik op een heel mooie discussieavond over grondbezit. De bron van veel kwaad, denken sommigen. Er waren allerlei mooie ideeën over grond opnieuw als gemeenschap beheren – zoals de meenten en de markes van vroeger, of net als de epicentra met hun proeftuinen. Je kan ook in Nederland samen in grond investeren om de landbouw-transitie te helpen. Of zelfs grond ‘vrijkopen’ en weer aan zichzelf teruggeven.
 
En dat bracht me op een nieuw idee – want dat vrouwen in Nederland maar 6% van alle grond bezitten wordt al jaren gezien als ernstige uitsluiting en achterstelling. Er zijn zelfs maar tien landen in de hele wereld waar nóg minder grond in handen van vrouwen is dan hier. Maar misschien, zo denk ik nu, hebben vrouwen hier gewoon van meent af aan begrepen dat grondbezit geen weg naar geluk is?
 
Vruchtbare Internationale Vrouwendag gewenst –
Evelijne (mede namens Annelies)

Investeren in gelijke kansen.

Bij The Hunger Project investeren we in vrouwen.
 
Waarom? Omdat genderongelijkheid een grote oorzaak van honger is. En omdat nog nergens ter wereld mannen en vrouwen gelijke kansen krijgen. Wereldwijd moeten vrouwen het doen met slechts een fractie van de beschikbare middelen: ze hebben minder toegang tot onderwijs, land, technologieën, geld of invloedrijke posities. Terwijl we weten dat de hele gemeenschap de vruchten plukt wanneer vrouwen meer kansen en zeggenschap krijgen.
 
Wat wij doen? In al ons werk zetten we vrouwen centraal, zodat iedereen erop vooruitgaat. We versterken vrouwen op het platteland van Afrika, Azië en Latijns-Amerika door:
  • vrouwelijk leiderschap te stimuleren
  • vrouwelijk ondernemerschap te ondersteunen
  • te investeren in zelfredzaamheid
  • te investeren in gezonde voeding voor (aanstaande) moeders en kinderen
Lees meer

Explainer:
Honger en genderongelijkheid.

Kijk je mee? In 44 seconden laten we zien hoe honger en de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen samenhangen.
Watch the Video
“De trainingen van The Hunger Project gaven mij en andere gekozen vrouwen een voorsprong. Het gaf ons inzicht in de vooroordelen tegen vrouwen en hoe wij leiders kunnen zijn.”
 
Van wegen en watertanks tot crèches, toiletten, straatverlichting en betaald werk voor dorpsgenoten: Saroj (39) uit Bihar kreeg het als getrainde voorzitter van haar dorpsraad voor elkaar.

Lees hier haar hele verhaal (Engels).

Investeer je met ons mee
in gelijke kansen voor vrouwen wereldwijd? 

  1. Investeer in The Hunger Project: maak een bedrag naar keuze over. Doneren met belastingvoordeel? Gebruik dan onze schenkingsovereenkomst.
  2. Kom in actie: geef je verjaardag of jubileum betekenis en vraag gasten om een gift aan The Hunger Project. Of zet een veiling op of sport mee voor een wereld zonder honger.
  3. Of deel ons verhaal op LinkedInInstagram en Facebook en help ons aan meer zichtbaarheid.
Logo The Hunger Project
We vinden het leuk om van je te horen! Beantwoord deze e-mail en laat ons weten wat je van deze update vond, welke vragen je mogelijk nog hebt – of om gewoon even hallo! te zeggen 😊.
Op de hoogte blijven? Volg ons op social media:
Facebook
Instagram
LinkedIn
YouTube
Over The Hunger Project
Contact
Arthur van Schendelstraat 500
3511 MH Utrecht
030 233 53 40
info@thehungerproject.nl
thehungerproject.nl
IBAN: NL69 TRIO 0254 7828 76

Minder mails van ons ontvangen?
Laat het ons weten of schrijf je uit.
Wij zijn er trots op gesteund te worden door