AEX: 540,27 - Dow Jones: 25.987 - EURUSD: 1,162 - Bitcoin: 5.385 - Goud: 1,204.91 Thursday, 13 September 2018

   
Pensioensparen
Is 200 euro per maand sparen en dat 25 jaar lang doen genoeg voor een pensioen?
Het lijkt gekkenwerk, maar terugkijkend over de laatste 25 jaar INCLUSIEF de 2000 EN 2008 crashes, blijkt het toch te kunnen!
Kijk hier

Marktbeeld (Tom Lassing)

13/9 07:00
  • Wilt u meer rente op uw spaargeld? Overweeg dan uw geld om te zetten in de Turkse lira. De kans bestaat dat de rente later vandaag naar 22% gebracht gaat worden. Er is een maar... De lira heeft de laatste tijd veel koopkracht verloren. De hoge rente is een antwoord daarop. Het is niet gezegd dat die inflatie nu ineens over is.
  • Apple heeft de iPhone X series aangekondigd. Er zullen drie nieuwe smartphones komen en een serie peperdure smart horloges. Je vraagt je af hoe lang consumenten nog in deze onzin blijven trappen. De batterij van de kleinste X iPhone gaat maar liefst 30 minuten langer mee dan de batterij van de vorige versie van de iPhone. Ik begrijp dat dit een bijna niet te versmaden pluspunt is waardoor je een perfect werkende iPhone 9 direct weg doet om de X te kunnen kopen.
    Wist u al dat de iPhone X max maar liefst 7 gram zwaarder is dan de Samsung note 9? Verder is de X max 13% dunner, mogelijk is dat wel een volle millimeter! U ziet al, dat zijn extreem belangrijke verschillen.
  • De Nederlandse banken willen dat de overheid iedere burger een betrouwbaarheidscijfer geeft. Zo hoeven de banken zelf minder (duur) onderzoek naar nieuwe klanten uit te voeren en als het fout gaat, dan kunnen ze de overheid aansprakelijk stellen. Bent u er al klaar voor om een financieel betrouwbaarheidscijfer opgelegd te krijgen? Het is niet nieuw, BKR in Tiel gaat al heel ver.
  • Het ziet er naar uit dat Europa over vijf jaar zo'n 20% van de totale windenergie in de wereld voor haar rekening zal nemen. Europa loopt daarop voor, ondanks steeds meer windmolens, loopt Nederland opvallend genoeg nog altijd achter. We zouden veel meer op windmolens in de Noordzee moeten inzetten. Daar is enorm veel ruimte en kunnen we de grootste windmolens makkelijk kwijt
 

 

Is Aalberts interessant? (Tom Lassing)

13/9 07:22

Gisteren heb ik het aandeel Aalberts in de reguliere analyses besproken. Ik gaf toen aan dat ik het ook even door VectorVest zou halen.
Mijn analyse van gisteren vindt u hier.
In VectorVest vond ik het volgende:
De 'echte' waarde - volgens de VectorVest methode - van Aalberts is 31,39. Het aandeel noteerde gisteren rond de 34,7. Het is zo dat de meeste aandelen momenteel boven hun... Lees verder
 

Serieus extreem rendement maken?

In het door mij geschreven Pensioensparen rapport laat ik zien hoe je met 200 euro in de maand toch miljonair kan worden! Klik hier
 
 
 

Dit maakt mij boos! (Sam Hollanders)

13/9 07:42

Ook dit jaar kent de Brusselse beurs een verdere leegloop. Ablynx, RealDolmen, Sapec, Tigenix en nu waarschijnlijk ook nog Eckert & Ziegler verdwijnen van de koerstabellen. Daartegenover staat 1 nieuwkomer namelijk Acacia Pharma Group, een Engels biotechbedrijf dat voor een notering in Brussel kiest, waarschijnlijk omdat biotech hier populair is, te danken aan enkele succesvolle bedrijven uit het verleden. Degene die het niet gehaald hebben worden nogal snel vergeten.
Wat er in de vorige jaren naar de beurs kwam, kwam er zodat enkele grote aandeelhouders konden cashen en niet omdat ze met extra kapitaal van de beurs verder wilden groeien. Kijk gewoon naar Balta en Bpost en je weet genoeg.
Andere bedrijven kiezen voor een notering in het buitenland zoals X-Fab, en ook Euronav vroeg een dubbele notering aan in New York.
De verloren gelopen Nederlanders zoals Eurocommercial Properties en FNG reken ik niet als nieuwkomers, vermits ze al noteerden in Amsterdam. Zo wordt onze beurs steeds meer het land van dubbele noteringen. Iets wat ik een belachelijk gegeven vind dat de liquiditeit niet ten goede komt. 
Lees verder
 

Beleggen met opties

Stop met het 'kaal' kopen van opties! Dat is de verliezende strategie. Meer weten? Kijk hier.
 
 
 

Analyses (Tom Lassing)

(Meer analyses op beursbox) Lees de disclaimer hier.

13/9 08:06

AEX  Voor de tweede dag op rij een Doji in de koersgrafiek. Beleggers twijfelen en dan hou ik de hand op de knip.

DAX  De DAX lijkt de gezette bodem te willen verlaten. Gisteren een aardige winst voor de index. Opvallend was gisteren de forse omvang van de handel. Er was meer dan dubbel zo veel volume dan dat we de laatste maanden gewend zijn. Dat is in combinatie met de stijging een goed teken. Je bent nu wel vroeg als je al inzet, maar wie ballen heeft kan het wagen. Leg wel een strakke stop loss, want je wilt niet gevangen worden in weer een flinke daling van de koersen.

Ordina Ik kreeg positieve fundamentele analyses over Ordina binnen. Als ik dan vervolgens naar de grafiek krijg, dan komt die positiviteit pertinent niet vanuit de Technische Analyse. Het aandeel Ordina is de laatste weken van boven de 2 euro naar onder de 1,70 gedaald. Gisteren was er een daling, maar dan wel voor het eerst na zeven zwarte beursdagen eindelijk wel een witte candle. Technisch gezien is er nog geen reden om enthousiast over Ordina te worden.

Ahold De take profit mag bij Ahold Delhaize van mij van 20,09 naar 20,58 euro per aandeel.

Aegon Bij de vorige analyse gaf ik al aan dat de stijging buiten adem leek te raken. Dat was achteraf gezien een goede analyse. We zien dat de koers nu terug is rond de steun die zo rond de 5,1 ligt. Gisteren zagen we een slot boven de 5,2. De trend is neutraal tot dalend. Dit aandeel lijkt nu niet interessant te zijn.

Naar de analyses.
Zelf fantastische analyses maken? Klik hier voor een enorm goede cursus!

  Succesverhalen, leer er van
Het gratis initiatief Succesverhaal.nl leert u veel over hoe anderen hun succes bereikten. Misschien stimuleert het u ook wel tot grote daden! Schrijf gratis in.
 
 
 

Investeren in uw huis (Tom Lassing)

13/9 08:45

Beleggen is meer dan alleen in aandelen en opties handelen. Ook een investering in uw huis kan een prima belegging zijn. Zo zijn zonnepanelen, mits goed op het vrije zuiden gelegd, binnen 7 jaar terug te verdienen, terwijl ze wel 25 jaar kunnen meegaan. Die investering kan zich fors terugverdienen.
Isolatie is ook zoiets. Een goed uitgevoerde isolatie kan uw woongenot fors doen toenemen en veel schelen in de kosten die u maakt om uw huis koel of warm te houden.
De vraag is nu actueel of u ook nu al moet investeren om uw huis gasvrij te maken.
In de Mooie Beursdag Nieuwsbrief van komende maand ga ik daar dieper op in, maar ik verklap u al wel de uitkomst van mijn artikel in de Mooie Beursdag Nieuwsbrief.
Die uitslag is dat u nu moet wachten met een investering in die hoek.
Waarom? Dat laat ik de betalende leden van de Mooie Beursdag service over enkele weken weten.
Overigens kom ik binnenkort ook weer met een nieuwe onroerend goed investeringskans. Na succes in Barcelona en een succesvol afgerond project in Wales ga ik nu in een grote Amerikaanse stad investeren. Binnenkort meer daar over.
De enige regio waar het financiële succes in de onroerend goed markt voor mij nog uitblijft, is Florida. Eén huis was verkocht, maar de koper kreeg de hypotheek uiteindelijk toch niet rond. Een ander gekocht huis is nog onbereikbaar omdat de rechtszaak tussen de hypotheekgever en de hypotheeknemer keer op keer uitgesteld wordt.
 

Daytrading voor particuliere beleggers

Daytrading is niet iets dat je 'zo maar' doet. Je hebt goede software nodig en een betrouwbare broker. Aloys Mattijssen bouwde de software en hij heeft ervaring met goede brokers. Hij legt zijn systeem op 22 oktober in Best uit. Kom ook eens kijken! Klik hier voor meer informatie
 
 
Reageren | Adverteren | Artikels insturen | Uitschrijven
 

Click here to manage your subscriptions

Powered by arpReach