Of is dat een verkooptrucje?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Afbeelding
 

Hoe ontstaan terugkerende nachtmerries?

Zo'n 2 tot 5 procent van de mensen heeft wekelijks nachtmerries, vertelt nachtmerrie-onderzoeker Jaap Lancee van de Universiteit van Amsterdam. En zij hebben vooral kans op terugkerende dromen. Hoe ontstaat deze herhaling en hoe kom je er vanaf?

Droom zacht, droom zacht, droom zacht
 
 
Afbeelding
 

Feit of fabel: rozijnen zitten bomvol bestrijdingsmiddelen

Dat rozijnen veel landbouwgif bevatten, klinkt best aannemelijk. Bestrijdingsmiddelen worden op fruit gespoten. Bij veel fruit eet je vooral het binnenste, de schil vormt maar een klein deel. Bij rozijnen en krenten verschalk je juist relatief veel buitenkant. Zitten de verschrompelde druivenvelletjes niet vol landbouwgif?

Hmm, gifbommetjes
 
 
Afbeelding
 

Geef jezelf of vrienden Quest cadeau

Wil je nog meer leuke weetjes en interessante verhalen lezen? En je hersenen ook uitdagen? Neem dan nu een abonnement op de Quest en krijg een jaar lang Quest Puzzelmix cadeau.

Dat laat ik me geen 2 keer zeggen
 
 
Afbeelding
 

Vijf knappe trucs van de octopus

De octopus staat evolutionair dichter bij de zeeslak, dan bij de mens. Toch is het achtarmige weekdier slimmer dan je denkt. Hoe slim? Kijk maar eens naar deze vijf snuggere trucs van de octopus.

Wie niet sterk is...
 
 
Afbeelding
 

Welke voordelen heeft het eten van Himalayazout?

Himalayazout heeft niet alleen een mooi roze kleur, maar zou ook een stuk gezonder zijn dan gewoon zeezout. Klopt dit eigenlijk wel?

Neem die claim maar met een korreltje zout
 
 
Afbeelding
 

Het best gelezen artikel van vorige keer

Waarom heb je niet door dat je droomt terwijl je droomt?

Tijdens een droom beleef je de gekste dingen, zo val je van een hoog en wiebelend gebouw, drink je zand via een schubbig rietje of kom je te laat voor je examen zakdoekjes leggen. Meestal heb je niet door dat je aan het dromen bent en die rare zaken niet echt zijn. Hoe kan dat?

Slapen je hersenen ook?