GBA|Hitteproef Ketheltunnel|Groene brandveiligheid
Brandveilig.com
Online versie
Mainimage
ISSO: brandwerende details woningbouw
ISSO-Kleintje: brandwerende details is een document met vele vuistregels om de details van projecten te toetsen op de weerstand tegen branddoorslag. De publicatie is tot stand gekomen in samenwerking met onder andere Brandweer Nederland.
Gezamenlijke Brandweer Amsterdam: boost voor brandveiligheid in haven

Op vrijdag 12 juni werd in het Westelijk Havengebied van Amsterdam de eerste paal geslagen voor de kazerne van de GBA. De nieuwe publiek-private brandweerorganisatie moet het brandveiligheidsniveau in de Amsterdamse haven een boost geven. 

Lees verder >
Ketheltunnel slaagt voor hitteproef

Een tunnel moet het bij een brand 60 minuten volhouden. In de afgelopen vier weken heeft Efectis op verschillende momenten onderzoek gedaan. De Ketheltunnel slaagt voor de hitteproef. De resultaten worden de komende maanden geanalyseerd. 

Lees verder >
PW
Bedrijvengids Brandveilig.com
In onze bedrijvengids vind je een volledig overzicht van alle bedrijven in deze sector. Alle bedrijven zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Ben je op zoek naar een bedrijf of mag jouw bedrijf niet ontbreken in dit overzicht? 
Brandveiligheid in nieuwe NH Collection Eindhoven Centre

In mei 1977 vond een brand plaats in Hotel Polen in het centrum van Amsterdam. Het was de dodelijkste brand in Nederland sinds de Tweede Wereldoorlog met in totaal 33 doden en 21 zwaargewonden. Dat willen we niet meer.

Lees verder >
‘Cruciaal is dat ook de wet wordt aangepast’

Uit onderzoek blijkt dat brandvertragend meubilair en matrassen op jaarbasis tien branddoden en 100 gewonden kan voorkomen.

Lees verder >
Column David den Boer: groene brandveiligheid

David den Boer, directeur van ingenieursbureau Peutz schrijft in deze column over groene brandveiligheid. Gaan duurzaamheid en brandveiligheid altijd samen?

Lees de column van David >
Benieuwd naar de laatste updates? Volg ons dan ook op:
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright