|
|
|
Voor Jamie Gebraden kip van Yvette met piccalillymayo en groene stamp | Yvette kookt met Jamie's favoriete smaakmakers, en toevallig is het ook het lievelingscondiment van haar man. 'Oof is piccalillyverslaafd, dus eigenlijk is dit speciaal voor hem. Mijn eigen homemade piccalilly is kruidig, zurig en de groenten houden wat bite. De piccalilly-mayo is heerlijk bij kip, maar ook te gek bij gebakken vis of gebakken aardappeltjes. Echt iets wat je vaker gaat maken.' | |
|
|
|
|
|
Het mysterie ontrafeld Aubergines: wel of niet met zout bestrooien? | To salt or not to salt, that is the question... Volgens de ene kok moet je aubergines zouten om het vocht te onttrekken, anders krijg je nooit zo'n lekkere goudbruine plak uit de oven (heerlijk in melanzane alla parmigiana). En de ander zweert bij zout omdat de groente anders te bitter zou zijn. Hoog tijd dus voor uitsluitsel: is het wel of niet nodig om aubergines met zout te bestrooien? | |
|
|
|
|
Advertorial | | Wallis! waanzinnig mooi en lekker | Op slechts zes uur reizen met de trein schuilt een culinaire vakantiebestemming die je als bergfanaat wil ontdekken! Bekend om zijn vele kruiden, lokale producten én Alpenkazen is Wallis een geweldig deel van Zwitserland voor de fijnproever. | |
|
|
|
Deze maand: Jamie Oliver is gasthoofdredacteur In september is niemand minder dan Jamie Oliver gasthoofdredacteur van delicious. Je leest een exclusief interview met the man himself & krijgt een exclusieve preview uit zijn nieuwe boek EEN. Ook deel hij een paar van z’n lievelingsrecepten en geeft Jamie alle aandacht aan restaurants en mensen uit de culi-wereld die hij op dit moment helemaal te gek vind. Verwacht verder tips & tricks, een kleine trip down Jamie-memory lane, heel veel lekker eten en nog véél meer. Neem een exemplaar mee tijdens het doen van je boodschappen of bestel 'm (zonder verzendkosten) in onze webshop! | |
|
|
|
|
|
Kooktechniek Tempura beslag: zo maak je de lekkerste tempura of fritto misto | Japanse tempura en Mediterraanse fritto misto zijn iets heel anders dan onze kibbeling met zijn stevige jasje van bruin gefrituurd beslag. Het laagje om de vis of groenten bij fritto misto en tempura is juist subtiel: luchtig en knapperig. We leren je de fijne kneepjes van het frituurvak. | |
|
|
|
|
Speciale aanbieding: delicious.agenda cadeau bij een abonnement! De delicious.agenda 2023 (t.w.v. € 14,99) heeft een handige ringband, veel schrijfruimte & maar liefst 33 onweerstaanbare recepten. Plus veel inspirerende en slimme tips & tricks uit onze delicious.keuken. Kortom: de perfecte agenda voor elke kookliefhebber & delicious.fan! 3x delicious + delicious.agenda 2023, samen voor maar € 17,50! | |
|
|
|
|
|
Uit zijn nieuwste kookboek Jamie's baked citroencheesecake | Of een eenpansgerecht ook zoet kan zijn? Tuurlijk! Jamie Oliver laat in zijn nieuwste boek 'EEN' zien (en proeven) hoe lekker dat is. Deze gebakken cheesecake is zijn nieuwe favoriet, en ook die van ons. Het voelt een beetje als smokkelen, maar je bakt hem toch echt in één pan. Denk aan een boterige speculoosbodem, zachte roomkaas en frisse frambozen. Genoeg voor 12, maar die hoef je natuurlijk niet allemaal uit te nodigen. Enjoy! | |
|
|
|
|
|
Voor een ontspannen weekend met je geliefden Onze beste 18 brunch recepten | We weten niet precies wie er zo briljant is geweest om het concept ‘brunch’ te introduceren. We weten wél dat we de beste vrouw of man eeuwig dankbaar zijn voor het opvullen van deze voormalige lacune in ons culinaire bestaan. Want uit het inlassen van zo’n extra eetmoment vloeit altijd een hoop vreugde voort! We geven je wat lekkere brunch recepten en ideeën ter inspiratie zodat je nog meer van het weekend kunt genieten. | |
|
|
|
|
|
|
|