Het financiële verhaal achter de Efteling is werkelijk een droomvlucht, en dat zonder eigenaar. Dit verhaal en nog veel meer vindt u in onze nieuwe nieuwsbrief!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Quote
 

De Efteling is stinkend, stinkend rijk - en helemaal niemand is de eigenaar

Terwijl veel Nederlandse pretparken de deuren sluiten of in buitenlandse handen vallen, klotst in de Efteling het geld tegen de plinten. Financiële sprookjes bestaan, maar wonderlijk genoeg is de Efteling van niemand. Waarom niet? En hoe werkt dat? ‘Een commerciële ondernemer had het nooit zo groot kunnen maken.’

 
 
Quote
 

Voetballer Nordin Amrabat verkoopt Amsterdams hotelpand voor €5,5 miljoen

Toen de wereld in de angstgreep van corona was kochten de voetballer en zijn zakencompagnon een Amsterdams hotel voor €3 miljoen. Ruim vier jaar en een ingrijpende verbouwing later doen ze het van de hand.

 
 
Quote
 

Momentum Capital-baas Martijn van Rheenen krijgt beslag van €12,9 miljoen om z'n oren

Het beslag volgt uit een miljoenenruzie rond een Nederlands-Belgisch biomassabedrijf. Durfinvesteerder Martijn van Rheenen maakt zich er niet druk om, laat hij Quote weten: 'Thuis kan ik het wel uitleggen, die kennen mij inmiddels wel een beetje. Ik beschouw dit als een klein plaagstootje.'

 
 
Quote
 

Schade omgevallen Refurbished.nl loopt in de miljoenen

Meer dan 700 schuldeisers hebben nog ruim €3 miljoen tegoed van Refurbished.nl, de omstreden webshop voor tweedehands iPhones.

 
 
Quote
 

Palermo op de planning? Sterrenrestaurants en sightseeing in Sicilië

De hoofdstad van Sicilië vraagt om een Siciliaanse aanpak: slapen met sea view, dineren in een zestiende-eeuw sterrenetablissement en Aperol Spritz op grote hoogte.

 
 
Quote
 

Gevallen vastgoedbaas Jan-Dirk Paarlberg legt zich niet neer bij definitieve veroordeling

Het herzieningsverzoek van Jan-Dirk Paarlberg, die de bak indraaide voor het witwassen van miljoenen die Willem Holleeder de geliquideerde Willem Endstra afperste, wordt waarschijnlijk afgewezen.