Prachtige damast patronen én hoe onderhoud je nou eigenlijk een Japans keukenmes?
͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌      ͏ ‌     
 
  Prachtige damast patronen én hoe onderhoud je nou eigenlijk een Japans keukenmes?  
 
   
 

Welke soorten Japanse keukenmessen zijn er allemaal?

Van santoku tot aan de sujihiki

Japanse keukenmessen zijn het neusje van de zalm. Vlijmscherp en een lust voor het oog. Maar wist je dat er veel verschillende Japanse keukenmessen zijn? Dat komt omdat Japanse chef-koks voor elk doel een specifiek mes gebruiken. Een mes voor het snijden van groenten, een ander mes voor het snijden van vlees en weer een ander mes is enkel geschikt voor het fileren van een vis. In dit overzicht zie je de verschillende soorten Japanse keukenmessen in ons assortiment.

Ontdek
 

Japanse keukenmessen met damaststaal

Een lust voor het oog

 

Er zijn verschillende bekende Japanse topmerken die messen van damaststaal aanbieden. Allemaal prachtig om te zien. De hoeveelheid lagen damast varieert, maar de overeenkomst is duidelijk: deze messen zijn oogverblindend mooi.

Ontdek
 
 
how to

Hoe onderhoud je een Japans keukenmes?

Gebruik deze tips

 

Een Japans keukenmes staat garant voor uitzonderlijk snijplezier. Maar deze messen hebben echter wel wat extra liefde en aandacht nodig. Wanneer jij goed voor je mes zorgt, werkt het mes het beste voor jou. Lees hier hoe.

Ontdek
 
 

Sashimi messen

Voor je favoriete sushi

 

Een sashimimes is een lang keukenmes voor het snijden en bereiden van sashimi. Sashimi is een Japans gerecht bestaande uit flinterdunne plakjes vlees of vis. Sashimimessen zijn eigenlijk geen type mes. Het is een verzamelnaam voor alle lange, Japanse keukenmessen die geschikt zijn voor het snijden van sashimi.

Ontdek
 
 
dagdeal

Bekijk ook de dagdeal van vandaag

 
Kijk nu