Fiets - nieuwsbrief week 13 - 2018
Fiets

Waar moet je op letten?

Je eerste racefiets kopen: 8 instapmodellen

Begin je net met racefietsen? Wil je je eerste racefiets kopen? Of zoek je een extra fiets voor in het voorjaar? Lees dan vooral verder: we hebben acht héél betaalbare racers getest. Ter vergelijking: voor de prijs van de Specialized S-Works Tarmac die Léon van Bon testte, koop je ze alle acht! En dan houd je zelfs nog wat geld over...

Fiets

Voor ieder niveau

5x toertochten in het Paasweekend

Pasen, heerlijk genieten van een extra lang weekend met uitgebreide brunches, gekookte eitjes en de nodige dosis chocolade (paaseitjes). Maar het Paasweekend is ook de perfecte gelegenheid om eens een flink stuk te fietsen of zelfs deel te nemen aan één van de verschillende toertochten. Zie jij dit wel zitten? Dan hebben we 5 mooie tochten voor je!

Fiets

102e editie 'Vlaanderens Mooiste'

Voorbeschouwing Ronde van Vlaanderen

De Ronde van Vlaanderen heeft eigenlijk geen introductie nodig. Het is één van de mooiste koersen van het jaar, zo niet dé mooiste. Zondag is het weer zover en wordt er op de veertiende zondag van 2018 gezocht naar een opvolger voor Philippe Gilbert. Wie wint de Ronde van Vlaanderen 2018...?

In de nieuwe editie van Fiets:

• Testen we zes racers met schijfremmen die helemaal klaar zijn voor het stevige werk
• Mountainbiken we rond het Franse Briançon
• Rijdt Bram de Vrind zes voorjaarsklassiekers in zeven dagen
• Trekt Léon van Bon de duinen in met een performance racer van het kleine Oostenrijkse merk Airstreeem

Fiets
Fiets

Fittergy Sportvasten

Sneller naar de top van de Alpe d’Huez?

Switch dan in 10 dagen van suiker- naar vetverbranding met Fittergy Sportvasten. Onder begeleiding van een Sportvasten Coach train je in 10 dagen je lichaam naar vetverbranding. Dat doe je door te vasten, te sporten en speciaal ontwikkelde voedingssupplementen te gebruiken. Je merkt direct het verschil: je valt 2 tot 6 kilo af en je fietsprestaties verbeteren aanzienlijk. Ook sneller fietsen?

Fiets

Veilig sleutelen

Wanneer vervang je een fietsketting?

Door je fietsketting op tijd te vervangen gaat je cassette een stuk langer mee. Maar wanneer is het tijd om je ketting te vervangen? En hoe meet je de slijtage aan een fietsketting? Je kunt niet zeggen dat een ketting standaard na 500 kilometer vervangen moet worden. Dat is afhankelijk van het gebruik en het onderhoud. Schakel je veel onder belasting, trap je veel vermogen, of veel in de regen en prut, dan zal je ketting veel sneller slijten.

Fiets

Heavyweight racer

Cannondale Synapse Disc Tiagra

De Synapse was de eerste volledig carbon racer van Cannondale. Dat was in 2006. De racer kreeg respectievelijk in 2008 en 2014 een opknapbeurt en ook voor komend seizoen heeft Cannondale de Synapse onder handen genomen. Wat niet veranderd is: de Synapse is 'True Endurance Machinery'.

Fiets

Object of desire

Gazelle Champion Mondial 125

In Fiets 7 van 2017 hadden we een eerste test van de nieuwe Champion Mondial van Gazelle. De Champion Mondial 125. Ter ere van het jubileum van Gazelle vorig jaar. Onderussen zijn we ruim een half jaar verder en zie: de eerste frames zijn uitgeleverd. En dan niet ‘zomaar’, maar wel via een apart ‘event’. Een ophaaldag in Dieren. Op 21 maart. Een man of vijftig waren aanwezig om persoonlijk het bestelde frame op te halen.

Fiets

De definitie van gravel

OffGrid Gravelseries

Met een overvolle kalender is het tegenwoordig continu keuzes maken. Zet ik de racefiets óf de mountainbike achterop de drager voordat ik in de auto stap? Bij de nieuwe OffGrid Gravel Series Limburg 2018 worden deze twee lekker gecombineerd! Fiets-redacteur Rob deed mee aan de eerste editie van de Gravelseries afgelopen weekend en doet verslag.

Fiets

Een 'echte' berg in Zwift

Alpe du Zwift

De speculaties van afgelopen weken blijken op waarheid te berusten, de Alpe du Zwift is een feit. De virtuele berg heeft veel weg van de Alpe d'Huez. 12 km lang, gemiddeld 8,5% steil, 21 haarspeldbochten en 1036 hoogtemeters. Je bereikt de klim in de Watopia wereld via de Mayan Jungle. Een mooie manier om je in vlak Nederland of België voor te bereiden op een grote Gran Fondo, want je simuleert er zomaar een uur bergop rijden mee.

Wat vind je van deze e-mail?
Positief Positief Negatief Negatief
Volg Fiets ook op
Fiets - Facebook Fiets - Twitter
Copyright © 2018 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer