Je hebt nog 1 week! Aan deze 10 taalfouten ergeren jullie je he t meest! | Dit móet je weten over het schrijven van dialog en | 5 vragen aan Boekenweekgeschenkauteur Griet Op de Beeck

1 jaar geleden


Text only:

Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.


Nieuwsbrief 13 maart 2018   

Je hebt nog 1 week!


7    redenen waarom je het komende nummer niet mág missen:


Omdat we je leren hoe je écht goede dialogen schrijft.
Omdat we je vertellen hoe je geweldige korte verhalen schrijft.
Omdat we topschrijfster Marion Pauw vroegen naar haar beste schrijftips.
Omdat we je uitleggen hoe je van schrijven én dwalen een nog betere schrijver wordt.
Omdat we goed nieuws hebben: je bent nooit te oud om te debuteren! 
Omdat we je alles vertellen over het Letterenfonds, en de subsidiemogelijkheden voor beginnende én gevorderde schrijvers.
Omdat we je trakteren op een workshop ‘schrijven met huid & haar’ door Geertje Couwenbergh.

Abonnees krijgen dit nummer omstreeks 6 april thuisbezorgd!


Ben je nog geen abonnee? Je hebt nog 2 weken! Neem vóór donderdag 22 maart 16:00 uur een abonnement, dan krijg ook jij dit nummer thuis! Profiteer snel van de introductiekorting én ontvang het boek zo doe je dat, je levensverhaal schrijven van schrijfcoach Brenda van Es. 


Het 1e jaar Schrijven Magazine (6nrs) krijg je al voor maar €26,50 i.p.v. €38.50 mét het boek zo doe je dat, je levensverhaal schrijven van Brenda van Es (t.w.v. €21,95).PREVIEW: Met deze tips leer je dialogen schrijven als dialoogexpert Esther Gerritsen


Met dialogen kun je je verhaal levendig maken. De lezer zit dan midden in de actie. Een dialoog is namelijk het gereedschap om je personages een stem te geven, letterlijk. 
In het komende nummer van Schrijven Magazine vertelt dialoogexpert Esther Gerritsen hier meer over. Wij geven je alvast een voorproefje om je op weg te helpen.5 vragen aan Boekenweekgeschenkauteur Griet Op de Beeck


10 tot en met 18 maart 2018 vindt de jaarlijkse Boekenweek weer plaats. Het Boekenweekgeschenk Gezien de feiten is geschreven door de Vlaamse Griet Op de Beeck. Wij stelden 5 vragen aan deze sterauteur, die ook een paar waardevolle tips geeft aan beginnende schrijvers.Dag van de Grammatica: aan deze 10 taalfouten ergeren jullie je het meest!


Zondag 4 maart was het de Dag van de Grammatica. Op onze Facebook-pagina vroegen we jullie van welke grammaticafout jouw nekharen overeind gaan staan. En dat hebben we geweten! Jullie deelden massaal jullie grootste taalergernissen en tussen de ruim 1000 reacties zagen we er een aantal héél vaak terugkomen…Schrijf je eigen kinderboek


Zin om volop te genieten van het bedenken en schrijven van je eigen kinderboek?
Een prentenboek, voorleesboek, boek voor eerste lezers, leesboek of adolescentenroman?
Begin stap voor stap aan jouw eerste kinderboek op een adembenemende stilteplek in het zonnige Spanje. Met individuele begeleiding van kinderboekenschrijfster Aag Vernelen en leerrijke, motiverende sessies in een kleine groep (max. 6).
7 – 14 april & 3 – 10 juli 2018. SPANJE. 


Taalpolitie: is het ‘dat’ of ‘wat’? Nooit meer twijfelen!


Wil je serieus genomen worden als schrijver? Dan is het heel belangrijk dat je geen taalfouten maakt. Elke week gaat de taalpolitie van Schrijven Online op pad om jou hier een handje bij te helpen. Deze week: Is het ‘het bloemetje dat ik ruik’ of ‘het bloemetje wat ik ruik’? Deze taaltwijfel is één van de grootste ergernissen in Nederland. Schrijven Online zet de regels voor jou op een rij.   


5 vragen aan Boekenweekgeschenkauteur Griet Op de Beeck


10 tot en met 18 maart 2018 vindt de jaarlijkse Boekenweek weer plaats. Het Boekenweekgeschenk Gezien de feiten is geschreven door de Vlaamse Griet Op de Beeck. Wij stelden 5 vragen aan deze sterauteur, die ook een paar waardevolle tips geeft aan beginnende schrijvers. 


Op 7 april verschijnt de Boekplanner van Jolanda Pikkaart (schrijfcoach en auteur) en Esther van der Ham (Uitgever en auteur).


In de boekplanner vind je een 52 weken kalender en een stappenplan. En bij de planner hoort het boek ‘Zorg dat jouw boek er wél komt – tips en trucs van experts’ met tips rondom schrijven, promoten en uitgeven. Nu komt jouw boek er wél!
 


Tekstblad: écht goed schrijven


Tekstblad is hét vakblad voor tekstschrijvers en communicatieprofessionals. De redactie mengt wetenschappelijke theorie met de schrijfpraktijk. Dit kun je van het komende nummer verwachten:
•    De hypotheekakte: Zo maken we het leesbaarder.
•    Whatsapptaal: heeft dat invloed op de geletterdheid van jongeren?
•    Nederlanders en Vlamingen: zo maken we het elkaar op het gebied van taal lastig
Het komende nummer van Tekstblad thuis ontvangen, maar nog geen abonnee? Neem vóór woensdag 4 april 16:00 een abonnement. 1 jaar Tekstblad van €51,50 voor €19,95 mét cadeau.De 3 voordelen van proeflezen


Je hebt net een verhaal geschreven, maar je vraagt je af of die ene scène wel goed uitlegt of dat je je hoofdpersoon voldoende uitgewerkt hebt. Laat je verhaal proeflezen en kom erachter.Op Schrijvenonline.org vind je onder andere:


Schrijfcursussen
Schrijfactiviteiten
Schrijfwedstrijden
Forum
Schrijfgids
Schrijfoefeningen
Abonnement nemen
Nieuws

 


Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief
Virtùmedia, 2017. Alle rechten voorbehouden.


Schrijvenonline.org

Categorieën: Boeken Schrijvers
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019