Als de nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven kun je hier klikken om de webversie te bekijken

Wil je je afmelden voor deze mailing? Een link staat onderaan deze mail.

Nieuwsbrief 15 januari 2019   Ga naar de TwitterpaginaGa naar de Facebookpagina

Je hebt nog 6 dagen!

Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 16:00 u.!

In het komende nummer van Schrijven Magazine:

•    De 9 grootste schrijfvalkuilenen hoe je ze voorkomt
•    Het geheim van goede personages.
•    Een tutorial zintuigelijk schrijven.
•    Schrijftips van de Japanse grootmeester Haruki Murakami en Paolo Giordano (De eenzaamheid van priemgetallen).
•    Schrijven maakt gelukkig – nu wetenschappelijk bewezen!
•    Jaap Robben(Birk) over de perfecte zin.
•    Bouw je eigen fantasywereld.
•    Show don’t tell in non-fictie.

Abonnees krijgen dit nummer omstreeks 1 februari in hun brievenbus.

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 21 januari 16:00 u., dan krijg je dit nummer thuisgestuurd. Profiteer van de introductiekorting€ 40,50 € 27,50 + 2 cadeaus!


Alice Indie Boekprijs - nog 6 dagen om je boek aan te melden!

Heb jij zelf een boek uitgegeven maar ding je nog niet mee naar de Alice Indie Boekprijs?  Dat is jammer! De Alice Indie Boekprijs is dé prestigieuze award voor fictie en non-fictieboeken die zijn uitgegeven in eigen beheer. Iedereen die tussen 1 november 2017 en 31 oktober 2018 een indie-boek heeft gepubliceerd kan meedingen. Winnaars krijgen, naast de eer, een geldbedrag van minimaal € 1.000. Je hebt nog tot en met 21 januari om jouw boek aan te melden!


[ingezonden mededeling]

Reserveer nu het Thriller Magazine van Hebban!

Thriller Magazine is een eenmalige uitgave van boekensite Hebban.nl en telt maar liefst 144 full colour pagina's vol spannende lees-, luister- en kijkinspiratie voor thrillerliefhebbers. Bestel Thriller Magazine tot 20 januari 2019 voor slechts € 9,90 inclusief verzending naar adressen in Nederland of België.

Reserveer nu!


Geld genereren rond je boek

De meeste auteurs die een boek schrijven, doen dat omdat ze het leuk vinden. Sommigen hebben de wens om van hun boeken te kunnen leven. Veel grote schrijvers, hadden nog lange tijd een vaste baan voordat ze konden leven van hun royalty’s.


Het geheim van goede personages

Waarom kiest de schrijver voor een bepaald type personage? En wat kan je als schrijver doen – en laten – om je personages tot leven te brengen? In het komende nummer van Schrijven Magazine vertelt schrijver en schrijfdocent Carla de Jong er alles over. Wij geven alvast een voorproefje.


[Ingezonden mededeling]

Vastgelopen met je thriller of jeugddetective?

Ga de gratis schrijfchallenge aan! Met inspirerende schrijfopdrachten leidt schrijfcoach Janine van de Raadt je in zeven dagen terug naar jouw schrijfplezier. Je ontdekt wat er goed gaat met je boek, leert je personages beter kennen en ontdekt hoe je vastlopen voorkomt. ‘Ik heb 7 dagen heerlijk geschreven,’ zegt een challenge deelneemster (oktober 2018). Geef je nu op: we starten komende dinsdag! 


 

Geliked of geliket? Zo vervoeg je Engelse leenwerkwoorden

De afgelopen jaren heeft de Nederlandse taal steeds meer Engelse woorden overgenomen. We liken berichten op Facebook, we stressen als het weer maandag is en we streamen ’s avonds een filmpje. Maar hoe vervoeg je deze werkwoorden in het Nederlands?


Toegang tot exclusieve online magazines met Schrijven Magazine Plus!

Deze week verschijnt de eerste editie van Schrijven Magazine Plus in 2019. Dit keer staan de thema's selfpulishing en taal centraal. Ben je nog geen Plus-abonnee? Meld je dan snel aan! Met een Plus-abonnement krijg je 6 x per jaar toegang tot een online magazine waarin we één thema volledig uitdiepen. Dit online magazine is, net als de papieren editie van Schrijven Magazine, heel praktisch en toegankelijk. Met tips, advies, opdrachten en interviews. 


[Ingezonden mededeling]

Interactie met self publisher op Lutterzand Literair

Tijdens het nieuwe interactieve festival Lutterzand Literair op za 26 en zo 27 januari vertelt Frank Krake (o.a. De laatste getuige en Menthol) niet alleen over zijn bestseller boeken, maar ook hoe je een zeer succesvolle self publisher wordt. Meer weten? Kom naar www.lutterzandliterair.nl en koop jouw kaarten voor de sessie met Frank.


Schrijven maakt gelukkig, maar waarom?
Schrijven maakt gelukkig – dat is de conclusie van zo ongeveer ieder psychologisch onderzoek naar de effecten van schrijven. Maar waarom maakt schrijven gelukkig? Het antwoord op die vraag vind je in het komende nummer van Schrijven Magazine. Wij geven alvast een voorproefje.


 

Op Schrijvenonline.org vind je onder andere:

Schrijfcursussen Schrijfactiviteiten Schrijfwedstrijden Forum
Schrijfgids Schrijfoefeningen Abonnement nemen Nieuws

 

Klik hier om je af te melden voor deze nieuwsbrief

Virtùmedia, 2017. Alle rechten voorbehouden.