ZZP Nieuwsbrief

 12 mei 2021
In deze nieuwsbrief:

Verlenging belastingmaatregelen: je kunt nog uitstel van belastingbetaling aanvragen

De periode om uitstel van belasting aan te vragen of te verlengen wordt verlengd tot 1 juli 2021. Ook het bijbehorende loket is heropend en ondernemers kunnen uitstel aanvragen via een online formulier.

Ondernemers die nog niet eerder uitstel of verlenging hebben aangevraagd, kunnen dit nu alsnog doen. Heb je eerder dit jaar al verlenging gekregen, dan geldt het uitstel nu automatisch tot 1 juli 2021. De datum waarop je weer moet gaan terugbetalen schuift ook op, van 1 juli 2021 naar 1 oktober 2021. Je krijgt vanaf dan 36 maanden de tijd om de belastingschuld terug te betalen.

Lees meer

Adviesraad stichting ZZP Nederland maakt kennis met voorzitter VZN 

Medio april is er een vergadering geweest van de Adviesraad van Stichting ZZP Nederland. De vergadering stond vooral in het teken van de toelichting door Stichting ZZP Nederland op de aanleiding tot de oprichting door o.a. ZZP Nederland van Vereniging Zelfstandigen Nederland (VZN) en haar lobbydoelen. De toelichting werd gegeven door de voorzitter van VZN; Cristel van de Ven.

Na uiteenzetting van de lobbydoelen van VZN (en daarmee die van Stichting ZZP Nederland), werden actuele thema’s besproken waar de leden van de Adviesraad aandacht voor willen vragen of uitleg over willen. Onder andere het toewerken naar een toekomstbestendige arbeidsmarkt en het fiscaal gunstig ...

Lees meer

Word jij de zzp'er van het jaar 2021? Schrijf je nu in en vergaar eeuwige roem

Wij zijn weer op zoek naar de beste zzp’er van Nederland. Ben jij of ken jij de nieuwe zzp'er van het jaar? Meld je dan nu aan of nomineer iemand die volgens jou deze titel verdient.

Als deelnemer presenteer je jezelf en verzamel je zoveel mogelijk positieve referenties. Na een aantal selectierondes, bepaalt een vakjury bestaande uit onder meer vertegenwoordigers KVK, LinkedIn en ZZP Nederland wie de beste zzp’er van Nederland is. Wie uiteindelijk de bijbehorende Freelancer Of The Year (FOTY) Award wint, maken wij bekend op de Dag van de ZZP’er.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op de website van de Freelancer of the Year en schrijf je in. We zien je aanmelding (of jouw nominatie) graag tegemoet!

Lees meer

Zzp'ers onderschatten vaak de juridische risico's die zij lopen

Bijna 50% van de gezinnen kiest voor een gezinsrechtsbijstandverzekering, terwijl slecht 1 op de 5 kiest voor een zakelijke rechtsbijstandverzekering. Voor zzp’ers ligt dat zelfs nog lager, met slechts 17%. Hoe dat komt? Ondernemers onderschatten vaak de juridische risico’s die zij lopen. Dat blijkt uit onderzoek dat ARAG liet doen.

Op welke rechtsgebieden is juridische bijstand het meest nodig? Lees de top 3.

Lees meer

Blog: 5 redenen waarom factoring in 2021 een musthave is!

Factoring is een musthave voor zzp’ers in 2021. Waarom? Factoring via Svea maakt direct werkkapitaal vrij, zodat je kunt blijven ondernemen. Ook na de lockdown! Veel startende ondernemers en zzp’ers zijn keihard geraakt door de coronacrisis. Bovendien vertonen banken een terugtrekkende beweging in het kleinzakelijk segment. Terwijl non-bancaire financieringsvormen, zoals factoring, wel toegankelijk zijn voor zzp'ers. Dat maakt ondernemen mogelijk!

Nieuwsgierig? Lees de nieuwste feiten & ontwikkelingen en ontdek 5x waarom factoring uitkomst kan bieden voor jou als zzp’er!

Naar de blog

Wist je dat...?

  • De TVL Q1 2021 nog is aan te vragen tot 18 mei 2021 17:00 uur bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Hier kan je controleren of je ervoor in aanmerking komt.
  • ZZP Nederland altijd op zoek is naar zzp'ers die vragen van journalisten, onderzoekers en studenten willen beantwoorden? Wil jij meewerken? Meld je dan hier aan.
  • We druk bezig zijn met de organisatie van de Dag van de ZZP’er 2021? Deze zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 20 november. Noteer het alvast in je agenda!

Wat vind je van deze e-mail?
@StZZPNederland @StZZPNederland
@stichtingzzpnederland @stichtingzzpnederland
zzp-nederland.nl zzp-nederland.nl
Copyright © 2021 ZZP Nederland, Alle rechten voorbehouden
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je producten of diensten hebt afgenomen van ZZP Nederland of omdat je bij ZZP Nederland bent aangesloten.

Ons adres is
ZZP Nederland
Rozenburglaan 3
Groningen, 9727 DL
Netherlands

Add us to your address book


E-mail instellingen wijzigen | Uitschrijven