Jonger dan 24 jaar? Dit jaar nog je motorrijbewijs halen, omdat 19 Januari 2013 de nieuwe rijbewijsrichtlijnen ingaan!

6 jaren geleden


Text only:

Jonger dan 24? Haal dit jaar je motorrijbewijs!
30 augustus 2012
Altijd al willen motorrijden? En jonger dan 24? Dan is het voordelig je motorrijbewijs voor 19 januari 2013 te halen. Dat scheelt tijd en geld!
 
 
Motorrijden is leuk en niets geeft een vrijer gevoel dan op de motor door het land te rijden. Als je dat altijd al had willen doen en je bent nog geen 24 jaar, dan is het handig én voordelig om nog dit jaar een motorrijopleiding af te ronden. Want vanaf 19 januari 2013 gaan er namelijk strengere Europese eisen gelden waardoor de weg naar het motorrijbewijs onbeperkt vermogen een stuk langer en duurder wordt.
Grote veranderingen voor het motorrijbewijs
Er gaat in Europa het een en ander veranderen op het gebied van rijbewijzen. Zo krijgt ieder EU-land in plaats van het roze papiertje het rijbewijs op creditcardformaat zoals we dat in Nederland al hebben. Maar er gaan nog meer zaken veranderen. De wijzigingen zijn het meest ingrijpend voor het motorrijbewijs. Jongeren tot 21 jaar kunnen nu na het examen op een lichte motorfiets vanaf hun 21ste automatisch op een zwaardere motorfiets stappen. Maar dat gaat drastisch veranderen.
Niet één, niet twee, maar drie keer examen
Volgend jaar wordt het mogelijk om vanaf je zeventiende al rijles te nemen en op je 18e verjaardag examen te doen op een lichte motor van maximaal 11kW. Maar voordat je op een zwaardere motor mag rijden, moet je na twee jaar opnieuw examen doen. Wil je op een motor afrijden met onbeperkt vermogen, dan moet je daarvoor wéér twee jaar later examen doen. Hierdoor mag je op z'n vroegst op je 22ste, en drie examens later, met een motorfiets met onbeperkt vermogen de weg op.
Bespaar tijd én geld en ga nu lessen
Wil je direct op zo’n motor rijden, dan mag je daar pas op afrijden vanaf 24 jaar. Terwijl die grens nu nog op 21 ligt. Het kan dus jaren wachten en een heleboel les- en examengeld schelen om nog voor het nieuwe jaar je motorrijbewijs te halen. Doe dus je voordeel en stap zo snel mogelijk naar een BOVAG-rijschool om te lessen en het rijbewijs te halen. Let wel op, want het gaat om het moment van afgifte van het rijbewijs, niet om de datum waarop je voor het examen slaagt.!
 
 
 
 
Dus als u nog pontentiele kandidaten weet, vernemen wij dit graag van u!
U kunt contact opnemen met Hendrik v.d. Weij, tel nr.: 06-11 000 737
Of Marja Sluiter, tel. nr. : 06-29 101 105
 
 

Met vriendelijke groet H.J. ,R. van der Weij en Marja Sluiter.  


www.motorrijschool-vd-weij.nl

Adres wijzigen / Uitschrijven
Powered door YMLP

Verkeersschool-vd-weij.nl

Categorieën: School | Studie | Diploma
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018