Browser versie | Afmelden
EuropeanSuperpull
EuropeanSuperpull
Kaartverkoop European Superpull 2018 gestart!

Op 10 maart 2018 wordt in Rotterdam Ahoy de 40e editie van European Superpull gereden. Voor deze jubileumeditie hebben we de Amerikaanse Screamin’ D van Knapp Motorsports uitgenodigd om mee te rijden in de Modified & Unlimited klasse! Verder is er een nieuwe klasse! Wil jij weten welke? Lees dan snel verder!

De kaartverkoop is vandaag gestart. De sessies van European Superpull beginnen om 12.00 uur en 19.00 uur. Let op: indien je beide sessies wil bezoeken heb je een combiticket nodig of een middag- én avondticket. Klik hier voor meer informatie over de kaartverkoop en de plattegrond.

Klik hier voor je combitickets (geldig voor de middag- én avondsessie & beperkt beschikbaar!).
Klik hier voor tickets voor de middagsessie.
Klik hier voor tickets voor de avondsessie.

Je kunt nu ook je VIP-tickets via bovenstaande link kopen! Meer informatie vind je verderop in de nieuwsbrief!

Ben jij er bij? Meld je dan hier aan voor Facebook-event.

Bekijk hier alvast een voorproefje:

Amerikaanse modified naar Rotterdam Ahoy

De uit Charles City, Iowa afkomstige familie Knapp verbouwt per jaar zo’n 2000 hectare mais, 1200 hectare sojabonen, heeft 125.000 varkens op hun boerderij en  is daarnaast al ruim 20 jaar actief in de Amerikaanse pullingwereld. Het begon in 1998 met een Chevy uit ’67 in de Superstocks, maar in 2003 besloten vader Chuck en zoon Kyloe de stap te maken naar de regionale competitie met hun Truck Eighty Acres. Na succesvolle jaren werd in 2008 de stap gemaakt naar de Grand National waar ze gelijk het kampioenschap binnenhaalden. 

In 2012 maakte de familie Knapp de keuze om te gaan deelnemen in de Modified competitie met Screamin’ D, maar al snel bleek dat ze veel tijd en geld kwijt waren aan de juiste indeling van de tractor om de concurrentie bij te houden. Ze behaalden in 2013 en 2014 wel de top 5, maar besloten toch om hun energie te steken in een nieuwe klasse en wel de Unlimited modified. Geen slechte keuze want ze  wonnen gelijk de competitie (met een minimaal verschil van 1 punt op de nummer twee).  In 2016 volgde wederom het kampioenschap, maar nu met 4 punten verschil. In 2017 werd er weer druk gesleuteld aan Screamin’  D, waarbij er veranderingen werden aangebracht in de motor en de aandrijflijn. Dat resulteerde in hun derde kampioenschap met maar liefst 29 punten verschil! Bovendien sleepten ze ook de Shell Rotella Cup, de Bowling Green Ring en de Ken Enderle Memorial Pull Off binnen.  Screamin’ D bezit vier 557-Hemi-motoren met 1871-SSI blowers. Iedere motor is goed voor zo’n 3000PK. Dat betekent dat de machine goed is voor zo'n 12.000PK!

De kroon op hun werk is, naar eigen zeggen, hun deelname aan European Superpull 2018. Wij kunnen niet wachten om deze fantastische machine aan het werk te zien op de baan in Ahoy.

Nieuwe klasse in de middagsessie

Afgelopen editie is er een nieuwe klasse getest op de baan in Ahoy en met succes! Vanaf aankomende editie zijn de Light Modifieds toegevoegd aan de middagsessie ter vervanging van de Two Wheel Drives. De sessies zien er nu als volgt uit:

MIDDAGSESSIE - 12.00 UUR (DEUREN OPEN OM 11:00 UUR)
- Light Modifieds
- Supersports
- Trucks
- Modifieds

AVONDSESSIE - 19.00 UUR (DEUREN OPEN OM 18:00 UUR)
- Prostocks
- Mini Unlimiteds
- Unlimiteds
- Superstocks

De indeling van het programma is onder voorbehoud.

Bezoek European Superpull als VIP

European Superpull als VIP bezoeken? Dat is mogelijk! Als VIP zit je dichtbij de baan en geniet je bovendien van een aantal extra’s. 

Een VIP-arrangement bestaat uit:
- Een zitplaats op de speciale VIP-tribune direct langs de wedstrijdbaan
- Lunch (middagsessie) of diner (avondsessie) in de VIP-lounge
- 6 consumptiemunten
- 1 gratis parkeerplaats op parkeerterrein Ahoy (per bestelling)

Je bestelt je VIP-arrangement via de gewone ticketlinks in het eerste bericht. Wil je een VIP-arrangement voor meer dan 10 personen? Klik dan hier.


 

EuropeanSuperpull EuropeanSuperpull
Copyright Rotterdam Ahoy 2016
Newsletter2017-10-06 10:42:01