Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 27 juni 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Kabinet wil uiterlijk per 1 januari 2025 handhaven op schijnzelfstandigheid
Het kabinet wil bij de aanpak van schijnzelfstandigheid zorgen voor een gelijker speelveld in het arbeidsrecht en in de fiscale behandeling, en zorgen voor meer duidelijkheid over de vraag wanneer gewerkt wordt als werknemer of als zelfstandige. Daarnaast heeft de ministerraad vrijdag de ambitie uitgesproken om uiterlijk per 1 januari 2025, of zoveel eerder als […]
Lees verder »
Aannemer voert bittere strijd tegen accountantskantoor over onbetaalde kosten verbouwing
Een poging van de rechtsopvolger van aannemer Previa om bij het gerechtshof Amsterdam alsnog aan een kleine 90 mille te komen via de twee (indirect) bestuurders van een Noord-Hollands accountantskantoor is mislukt. Het is een zoveelste hoofdstuk in een lange juridische strijd tussen beide partijen over de kosten van de verbouwing van een pand van […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
De do’s en don’ts bij samenwerken zonder btw

Zowel in de profit als non-profit gaan organisaties steeds meer samenwerken. Hierbij is btw een belangrijk aandachtspunt. Joep Swinkels bespreekt op 22 september de btw-aspecten van verschillende vormen van samenwerking. Hij vertelt hoe het doorbelasten van kosten werkt, wat wordt verstaan onder een kostenverdelingsovereenkomst, btw-koepelvrijstelling etc.

Lees verder »
Van Rij: pas volgend jaar duidelijk wanneer nieuwe box 3-heffing kan worden ingevoerd
Staatssecretaris Van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) heeft de Tweede Kamer vrijdag met een brief geïnformeerd over de planning om in 2025 te komen tot een box 3-stelsel op basis van werkelijk rendement. Van Rij bevestigt waar ambtenaren onlangs ook al voor waarschuwden: namelijk dat de haalbaarheid van het kabinetsdoel vooralsnog hoogst onzeker is.
Lees verder »
Hoge Raad: terughoudend zijn met ontzeggen transitievergoeding wegens ernstige verwijtbaarheid
De ontslagzaak van een docent bewegingsleer bij een hogeschool in het zuiden van het land is voor de tweede maal bij de Hoge Raad voorgekomen. Dit keer boog het hoogste rechtsorgaan zich over de vraag wanneer het recht op transitievergoeding wegens ernstige verwijtbaarheid komt te vervallen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Veel belastingtarieven wijzigen de komende jaren, wat is er nog mogelijk met box 2 en 3?

Voor box 3 komt een nieuw stelsel op basis van werkelijk rendement. Hoe anticipeert de DGA op de verhoging van het box 2-tarief? Kun jij als adviseur voldoende inspelen op de nieuwe mogelijkheden die zijn ontstaan? Jeroen Knol vertelt op 13 september de gevolgen, fiscaal-juridische mogelijkheden en risico’s.

Lees verder »
Overgang naar nieuw stelsel verdient alle aandacht, ook van de accountant!
Het definitieve concept van de Wet toekomst pensioenen (Wtp) is eind maart naar de Tweede Kamer gestuurd. Wat zijn de wijzigingen ten opzichte van het vorige concept en wat moet de accountant weten om zijn ondernemers goed te kunnen blijven adviseren?
Lees verder »
Eigenaar boekhoud- en administratiekantoor was spin in het web bij grootschalige (belasting)fraude en witwassen
De rechtbank Rotterdam heeft in een megafraudezaak genaamd Spaniel de eigenaar van een boekhoud- en administratiekantoor veroordeeld tot twee jaar onvoorwaardelijke  celstraf. De man heeft zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan een groot aantal misdrijven op het gebied van (belasting)fraude en witwassen. Ook is hij schuldig aan ondergronds bankieren, deed hij niet aan cliëntenonderzoek en […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De evolutie van accountancy

Op 10 november 1494 publiceerde de Italiaanse wiskundige Luca Pacioli het eerste boek over dubbel boekhouden. Pacioli’s boek omschreef al het gebruik van journaalposten en grootboeken en wordt gezien als de grondlegger van de moderne accountancy. Hij waarschuwde om niet naar bed te gaan voordat debet en credit in evenwicht waren!

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Laat de waan van de dag niet regeren

Op veel accountants- en administratiekantoren is het momenteel alle hens aan dek. Ondanks de hoeveelheid werk doen ze er goed aan kritisch naar de organisatie te kijken. Is het kantoor klaar voor de toekomst? Kunnen bedrijfsprocessen efficiënter? Met online boekhoudsoftware blijft het accountantskantoor ook de komende tien jaar relevant.

Lees verder »
Is studiekostenbeding nog mogelijk vanaf 1 augustus 2022?
Hoe bepaal je of de werkgever vanaf 1 augustus 2022 nog een studiekostenbeding mag aangaan als de Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in werking treedt?
Lees verder »
OOK INTERESSANT
ACM: leverancier moet duidelijk zijn over effect btw-verlaging energie
Deloitte: 80 procent werkgevers heeft te maken met medewerkers met financiële problemen 
Niet-financiële bedrijven boeken recordwinst, 3,2 miljard meer belasting over winst betaald
Aanscherping beloningsregels financiële ondernemingen vanaf 1 januari 2023
OPLEIDINGEN
LinkedIn: Personal branding & Meer klanten
Extendum
20 september 2022
Cursus Fiscale boeten
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
21 september 2022
Agrofiscale actualiteiten – weet wat er speelt!
Fiscount
14 september 2022
VACATURES
Assistent Accountant, Ede 24 – 40 uur
Schuiteman
Ede
Controleleider (32-40 uur per week in Alphen aan den Rijn of Ridderkerk)
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Fiscalist
SNP Adviseurs
Twello
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN