|
|
| | | Kansen op sterk verdienmodel met verse Noordzeevis | | Met verse Noordzeevis kunnen vishandel en horeca een sterk verdienmodel realiseren. Er moet dan wel meer vraag naar Noordzeevis komen vanuit de lokale markt. Anno 2022 is sprake van een forse mismatch tussen het lokale aanbod van verse Noordzeevis en de vraag naar vis. | | |
|
---|
| |
|
|
|
| INRUILEN WAS NOG NOOIT ZO GUNSTIG | | Doordat energieprijzen sterk stijgen neemt het besparingspotentieel fors toe. Winterhalter speelt hier op in. Alle Winterhalter types zijn namelijk leverbaar met energie-terugwinning. Machines met energie-terugwinning komen in aanmerking voor EIA. | | |
|
---|
|
|
|
| | | Vissers reageren op tegemoetkoming ministerie | | Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) kondigde 15 november dat ook de visserijsector steun krijgt vanwege de hoge brandstofkosten. Vissersorganisaties noemen het een eerste stap want de tegemoetkoming ligt veel te laag. | | |
| | | ‘Dankzij opleiding is werk afwisselender’ | | Visspecialist Dries van den Berg & Zn in Harderwijk vindt het belangrijk dat medewerkers veel viskennis in huis hebben. Daarom volgde een groep medewerkers de Vakopleiding vis van SVO vakopleiding food. Michelle Zoet (37) rondde de training met succes af. | | |
|
---|
| |
|
|
|
| | | Veel garnalen bij Zeeuwse kust | | Er zwemmen momenteel heel veel garnalen voor de Zeeuwse kust. Vissers meldden recordvangsten van 3.000 tot 6.000 kilo per week. Voor de Zeeuwse kust vissen daarom momenteel ook veel kotters uit de noordelijke provincies. | | |
|
---|
| |
|
|
|
| | | ‘On hold’ zetten is geen ontslagname | | Mag je een leer-/arbeidsovereenkomst direct beëindigen als je werknemer haar opleiding ‘on hold’ wil zetten? Smit en Smit Advocaten geven antwoord. | | |
| | | Nog meer obstakels Column Johan Nooitgedagt | | Dat het op zee voor de vissers steeds drukker gaat worden stond al een tijdje vast. Het is een gevecht om ruimte, ter land en op zee. | | |
|
---|
| |
|
|
|
|
|
|
| Bloed, zweet maar samen | | Duurzaamheid is een belangrijk thema voor bedrijven. Grote multinationals gebruiken het in hun publieke profilering maar de echte innovatie komt vaak van frisse, jonge bedrijven. Het samen aanpakken en oplossen van maatschappelijke uitdagen biedt ondernemingen veel voordelen, maar is ook lastig. Dit boek schetst aan de hand van voorbeelden de praktijk van samenwerking en de maatschappelijke en duurzaamheidswinst die daarmee gehaald wordt. | | |
|
---|
|
|
|
| Blijf op de hoogte van al het foodnieuws! | | Wilt u naast het nieuws van Vismagazine ook op de hoogte blijven van ander foodnieuws? Bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie, vlees- of bakkersbranche? Schrijf u dan in voor een van onze nieuwsbrieven. U kunt zich abonneren op de nieuwsbrief EVMI, Vleesmagazine, Bakkers in bedrijf, Vakblad IJs, Pompshop, More than Drinks en VoedingNu. | | |
|
---|
|
|
|
|
| Vismagazine 8 | november 2022 | | Het thema van dit nummer van Vismagazine is kweekvis. Met onder andere: Kottervisserij in donkerrode cijfers Visvriendelijke zalmkweek Visspecialisten luiden noodklok Vishandel Volendam naar nieuw pand Heiloo Nieuwe regels voor aquacultuur Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 ex. btw! | | |
|
---|
|
|
|
|
|
|
|
| Deze e-mail is verzonden naar: newsletter@newslettercollector.com Je hebt deze e-mail ontvangen omdat je je hebt aangemeld voor deze nieuwsbrief Afmelden voor deze nieuwsbrief | |
|
|
|