Dupan blij met extra aandacht voor knelpunten palingmigratie
 
VIS Magazine
 
 
 
Dupan blij met extra aandacht voor knelpunten palingmigratie
 
De paling kan 40 procent van de Nederlandse wateren niet bereiken. Dat blijkt uit onderzoek dat Stichting Ravon 24 juni publiceerde. Stuwen, gemalen en sluizen hinderen de paling in de tocht naar zee. Stichting Duurzame Palingsector Nederland (Dupan) is blij met deze extra aandacht voor de knelpunten van de palingmigratie.
 
Lees verder
 
Bedrijfsinformatie
Essentiële stappen voor representatieve monstername
 
Voedingsmiddelenproducenten dragen een grote verantwoordelijkheid als het gaat om voedselveiligheid. Betrouwbare monstername is hierin essentieel en kan ongewenste gevolgen van besmet voedsel voorkomen. Maar hoe garandeer je een representatief monster?
 
Lees verder
 
 
Karel van den Heuvel vertrekt bij VNV
 
Karel van den Heuvel vertrekt als operationeel directeur bij de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV). Hij gaat een nieuwe uitdaging aan bij het Belgische moederbedrijf van Graaggedaan.nl.
 
Lees verder
 
Lancering Hygiënespecial 2021 online magazine
 
De Hygiënespecial van 2021 is nu te lezen als online magazine. Het blad staat wederom vól met hygiënenieuws uit alle food branches, van vlees tot ijs, met zowel inzichten uit de wetenschap als aandacht voor diverse bedrijven.
 
Lees verder
 
 
 
Toe aan iets nieuws? Kijk op Foodbanen.nu
 
Op zoek naar een functie binnen de foodsector? Bij Foodbanen.nu vind je het meest volledige vacature-overzicht. Kijk voor deze functies en andere banen op de website:
 
Naar Foodbanen.nu
 
 
 
Vishandel Ed Toet & Zn. krijgt oorkonde Noordzeevis uit Scheveningen
 
Scheveningse vishandel Ed Toet & Zn. heeft de oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen ontvangen. Voorzitter Matthijs den Heijer overhandigde deze aan Ed Toet vanwege zijn passie voor vis uit de Noordzee en zijn drive om meer bekendheid aan lokaal gevangen vis te geven.
 
Lees verder
 
Haringfeest
 
De veiling van het eerste vaatje zorgt traditioneel voor reuring onder visspecialisten en klanten. Mensen kijken ernaar uit. En ook al kon het dit jaar helaas weer niet op een manier gevierd worden zoals we het liefste zouden willen, toch is de komst van de nieuwe haring er niet minder feestelijk om.
 
Lees verder
 
 
‘Waardering voor versspeciaalzaken groeit’
 
Elk bedrijf dat van doen heeft met koeltechniek heeft de laatste jaren nagedacht over de gevolgen van het veranderende klimaat. Zo ook Smeva, vertelt Bert te Brinke. “We plaatsen heel wat koel- en vriesaggregaten op platte, zwarte daken. De zomers worden heter. Je moet er niet aan denken dat de compressor er mee ophoudt."
 
Lees verder
 
Oase en SmitVis positief over bodemcultuurmosselen
 
Het bodemcultuurmosselseizoen staat op het punt van beginnen. Voorafgaand aan de officiële opening voeren Hein Robbers van Strandpaviljoen Oase, mosselleverancier Vette & Verhaart en SmitVis op 30 juni uit voor een eerste mosselsleep. "De kwaliteit en het vleespercentage van de gevangen mosselen zagen er veelbelovend uit"
 
Lees verder
 
 
 
 
Op zoek naar een leuk tijdschrift voor jezelf of om cadeau te geven?
 
Snel naar Tijd voor tijdschriften, de webshop van uitgever Virtùmedia: een webshop boordevol tijdschriften met karakter zoals Bergen Magazine, Yoga International, Archeologie Magazine, Pf Fotografie Magazine, Schrijven Magazine en nog veel meer mooie titels. Van een los nummer tot een voordelig abonnement, voor jezelf of als cadeau, bij TijdvoorTijdschriften.nl slaag je altijd!
 
Tijd voor Tijdschriften, de webshop voor tijdschriften met karakter
Meer nieuws
 
 
 
Boeken
Winstgevende plannen - In 7 stappen een financieel gezond bedrijf
 
Hoe zou het zijn als winst iets is waar je als ondernemer invloed op hebt en wat je als ondernemer kunt managen? Zodat je wel die vrijheid ervaart waarnaar je verlangt en je de impact kunt maken die je voor ogen had? Deze vraag vormt de basis voor het boek ‘Winstgevende plannen’ van Femke Hogema.
Een succesvol bedrijf start bij het maken van een winstgevend plan. Dit boek beschrijft de weg naar financieel succes in zeven stappen.
 
Lees verder
Magazine
Vismagazine 5 | juni 2021
 
De thema's van dit nummer van Vismagazine zijn haring en routing/interieur. Met onder andere:
  • Hollandse haringverkopers over seizoensstart
  • Visverkoop verandert, visafslagen nog overeind
  • Van Oursouw verruilt zithoek voor open keuken
  • Jan Bootsman weet te relativeren

Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en betaal het eerste jaar slechts € 75,00 ex. btw!
 
Abonneer nu!
 
In verband met de zomervakantie verschijnt de nieuwsbrief van Vismagazine van 6 juli tot 31 augustus om de week in plaats van iedere week. 
 
 
Abonneren?
 
 
Bekijk het aanbod
Bedrijvengids
 
 
Bekijk het overzicht
 
 
Vismagazine
Huis ter Heideweg 13
3705 MA Zeist
Facebook
Twitter
LinkedIn
Flickr
 
 
Deze e-mail is verzonden naar: newsletter@newslettercollector.com
Je hebt deze e-mail ontvangen omdat je je hebt aangemeld voor deze nieuwsbrief
 
 
 
© 2021 Alea Publishers