Wordt deze mailing niet goed getoond, klik hier.
CZ@Home - Cultureel Erfgoed
CZatHome Nieuwsbriefheader
Ga mee op ontdekking!
 
De nieuwe aflevering staat weer online. We laten je zien wat Utrecht meegenomen heeft uit het verleden. Presentator Max Trienekens van Thirty030 neemt je mee langs monumenten en ze spreekt met verschillende specialisten. Zo loopt Nancy Jouwe (cultuurhistoricus) met ons langs verschillende plekken in Utrecht die het verhaal vertellen van de Utrechtse slavernij. Ook Tineke Harlaar komt aan het woord, boswachter bij Staatsbosbeheer. Zangeres Hanin (Syrië) betovert je al varend met haar stem en bij Standplaats Utrecht laat hiphop theatercollectief DieHeleDing zien wat ze zoal doen.

Je hoort van alles over de Utrechtse singel van René de Kam, conservator Stadsgeschiedenis bij het Centraal Museum Utrecht en van Goeie Ouwe Koeien. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is laat Zaka B van Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland/Overvecht horen hoe het thema erfgoed hem inspireert.

Het hele verhaal dat Nancy Jouwe ons vertelt kun je trouwens terugzien bij CZ onTour, die een paar dagen later, op woensdag 9 september, verschijnt op ons Youtube kanaal.

Kijk en volg CZ@Home:
Instagram
Facebook 
Youtube

Bekijk CZ@Home - Cultureel Erfgoed nu hier. Veel kijkplezier! >>>
Max Trienekens
Metmax
We stellen je graag voor aan de presentator van deze aflevering: Max Trienekens is mede-oprichter van Thirty030 en is sinds 1 jaar ook zelf ambassadeur van dit Utregse jongerencollectief. Max woont inmiddels 10 jaar in Utrecht en werkt bij Utrechts adviesbureau Dietz. Naast haar adviseurs- en ambassadeursschap is Max lid van Awesome Utrecht en de adviescommissie Evenementenfonds Utrecht. 
 
Standplaats Utrecht en DieHeleDing
Metdieheleding
Standplaats Utrecht is een samenwerking tussen vijf partners: Het Huis Utrecht, Theater Utrecht, DOX, het Filiaal theatermakers en SPRING. De makers binnen Standplaats Utrecht worden gekoppeld aan en begeleid door één van deze vijf partners. 

Hiphoptheatercollectief DIEHELEDING is gekoppeld aan DOX. Het collectief bestaat uit Steven Ivo, Annebel Overbeeke, Nick Livramento Silva, Dalorim Wartes, Merel Pauw en Jip Vuik en combineert theater en hiphopmuziek en verbindt hiphopmuziek aan (klassieke)verhalen. Het collectief gelooft in de verbindende kracht van theater en muziek en haalt uit beide werelden haar inspiratie.
Goeie Ouwe Koeien
GOK
Zoals elke aflevering brengt Hannah van Goeie Ouwe Koeien ons weer een verhaal over Utrechtse historie. In deze aflevering vertelt ze je alles over de Utrechtse singel.
 
Zaka B (JCK)
MetZakaB
De uitsmijter van Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland/Overvecht wordt deze aflevering verzorgd door Zaka B. Zakaria, beter bekend onder de artiestennaam Zaka B is een rapper, zanger en songwriter uit Vianen met zijn hart in Utrecht. Deze 23-jarige artiest is vanaf kinds af aan bezig met muziek, en is al bezig met zijn releases sinds 2 jaar. De muziek van Zaka B bestaat uit een mix van R&B, Hiphop, Pop en andere inspiratiebronnen die hij zelf een melodische, emotionele draai geeft. Geïnspireerd door artiesten zoals Sheb Hasni, Soolking, Lijpe en Boef gebruikt Zaka B zijn teksten om te vertellen over onderwerpen die te maken hebben met zijn eigen leven, zoals liefde, familie en de maatschappij.
Hanin
MetHanin
Hanin is 17 jaar oud en komt uit Syrië. Ze studeert aan ROC Midden Nederland en volgt de opleiding Zorg en Welzijn. Hanin is erg blij dat zij met haar familie in Nederland kan zijn en niet meer in Syrië in angst hoeft te leven. Ze houdt erg van muziek, van zingen en dansen en ook een beetje van acteren. Haar hobby is tekenen, dat doet ze graag in haar vrije tijd.  


 
René de Kam
MetRene door Angeliek de Jonge
foto: Angeliek de Jonge
René de Kam is als conservator Stadsgeschiedenis verbonden aan het Centraal Museum in Utrecht. Alles wat met historie te maken heeft verdient zijn aandacht. Vooral als het op Utrecht aankomt, daar is veel over te vertellen en dat doet hij dan ook graag. In deze aflevering neemt hij je mee naar de singel!

 
Tineke Harlaar
Mettineke
Tineke Harlaar is al bijna 25 jaar betrokken bij Staatsbosbeheer als boswachter. Ze vertelt vol enthousiasme over de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Bij Staatsbosbeheer is ze verantwoordelijk voor Natuurgebied Kromme Rijn, een niet al te groot maar wel heel afwisselend gebied. Van het speelbos Nieuw Wulven bij Houten, tot de ruige forten en verdedigingswerken van de Waterlinie waar wij hier naar kijken. En daartussen vind je nog bijzondere plekjes als het essenhakhoutbos in Overlangbroek.


Een paar korte vragen
Heb jij deze editie van CZ@Home gezien? Dan zijn we erg benieuwd naar je mening, om volgende edities weer verder te kunnen ontwikkelen. Het kost slechts twee minuten van je tijd! Vind de vragen hier>>>
UTRECHT marketing pos line RGB dpi
info@culturelezondagen.nl

030 2323080

Uitmail Facebook Uitmail Twitter Uitmail Twitter Youtube
U kunt zich hier afmelden van de mailing.
Stuur deze mailing naar een relatie

www.culturelezondagen.nl

Verzorgd door MailingLijst