Kinderboekenfeest in de bibliotheek

4 jaren geleden


Text only:


Nieuwsbrief van de Bibliotheek
oktober 2014
Bekijk hier de online versie.
Het is Kinderboekenweek! En dat betekent dat de bibliotheek even op haar kop staat. Dit jaar maken we het helemaal bont want het thema is FEEST. Van 1 tot en met 12 oktober bouwen we een groot feest in de bibliotheek. Doet u mee? In de nieuwsbrief geven we u alvast een voorproefje. Maar ook voor volwassenen is er voldoende te doen deze maand. Er staan weer een aantal mooie activiteiten voor u op het programma.

Feest tijdens Kinderboekenweek

Met de 60e Kinderboekenweek vieren we het kinderboek. En hoe kan dat in een jubileumjaar beter dan het vieren zelf centraal te stellen met het motto Feest! In de bibliotheek hangen we slingers op voor veel feestelijke activiteiten. We gaan taartjes en feestmachines maken, er is een theatervoorstelling en je kunt zelf een feestelijk liedje schrijven!
Bekijk onze activiteiten

Bibliotheek Schoorl weer op zaterdag open

Een vurig gekoesterde wens van de klanten van de bibliotheek in Schoorl gaat in vervulling. De bibliotheek in Schoorl gaat met ingang van 4 oktober weer open op zaterdag. De extra opening van 14.00 tot 17.00 uur op de zaterdagen is mogelijk doordat er gewerkt gaat worden met low service uren. Het gaat in eerste instantie om een proef tot eind december.
Wat is low service?

Lezing: 3D printen - toekomst of hype?

Het ene na het andere spectaculaire voorbeeld van 3D-printen komt voorbij in de media. Wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen? Heeft elk huishouden naast de papierprinter straks ook een 3D-printer staan? Laat je tijdens de bijeenkomst informeren en inspireren en ga tijdens de demonstratie ook zelf aan de slag op een 3D printer! In samenwerking met de Kaasfabriek (Fablab).
waar en wanneer?

In de bibliotheek: Kinderboekenkrant

Echt een krant om te bewaren: de Kinderboekenkrant. Speciaal gemaakt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Met net als in een échte krant aandacht voor binnenland, buitenland, cultuur, economie en wetenschap. Maar dan níet saai, zeg maar! Kinderen worden er enthousiast gemaakt voor lezen en geholpen bij de keuze van een nieuw boek. Gratis op te halen in de bibliotheek.
Lees meer...

Vaders Voor Lezen on Tour

Zin om samen met je vader iets leuks te doen? Kom dan op 19 oktober naar de bibliotheek in Alkmaar voor een te gek programma vol sterke verhalen, die echt gebeurd zijn. Een programma vol verrassingen voor vaders en kinderen vanaf negen jaar. Met journalist Bas Maliepaard, schrijver Jan Paul Schutten en een specialist duik je in het thema Romeinse sporten, zodat jij en je vader daar na anderhalf uur alles over weten!
Kom ook!

Opening Bereslim in de bibliotheek in Bergen

Op woensdag 1 oktober, de eerste dag van de Kinderboekenweek, wordt de computer met het programma Bereslim officieel in gebruik genomen. Op deze speciale computer kunnen digitale prentenboeken bekeken worden. Bereslimme boeken omvat prentenboeken voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.
lees meer

Je favoriete e-books leen je bij de Bibliotheek

Altijd en overal genieten van je favoriete boek? Vanaf nu kan dat met e-books van de Bibliotheek, exclusief voor bibliotheekleden. Met een webaccount heb je altijd toegang tot duizenden e-books en je favoriete boek is nooit uitgeleend.
Maak een webaccount aan en lees je eerste e-book bij de Bibliotheek!
Webaccount aanmaken

Feestelijk vegetarisch

Gekaramelliseerde wortelen, gevulde portobello, Bosnische spinazietaart, vegetarische tonijnsalade. Koken met kleurrijke groentes, krachtige en milde kruiden. Gestoofd, rauw, gebakken, gesmoord of slow. Raakt u al enthousiast voor een vegetarisch maal? Verras uw vrienden of familie op een heerlijk vegetarisch gerecht. Bijvoorbeeld op 4 oktober: Eet geen dierendag.
Bekijk vegetarische kookboeken
Bibliotheek Kennemerwaard • Gasthuisstraat 2 • 1811 KC Alkmaar
072 - 515 66 44 • info@bibliotheekkennemerwaard.nl
www.bibliotheekkennemerwaard.nl
U ontvangt deze e-mail op newsletter@newslettercollector.com omdat u aangemeld bent bij Bibliotheek Kennemerwaard.
Klik hier
 als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.
Klik hier om door te sturen.
Klik hier om te reageren.

Bibliotheekkennemerwaard.nl

Categorieën: Provincie Gemeente Informatie Lokaal
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019