ELF Voetbal nieuwsbrief van 18-04-2023
Klaas Jan-Huntelaar in Turkije: Deze transfertargets voor Ajax heeft hij op het oog

Klaas-Jan Huntelaar was dit weekend in Turkije om wedstrijden van Galatasaray, Fenerbahçe en Besiktas te bekijken. Het zorgt in Turkije voor een storm aan geruchten, waarbij meerdere spelers aan Ajax worden gelinkt. Als aankomende rechterhand van Sven Mislintat zou Huntelaar alvast wat potentiële transfertargets aan het scouten zijn.


lees verder
Recordjacht Haaland in ESM Gouden Schoen duurt voort, Kevin van Veen zet opmars door

Nummer 31 en 32. Erling Haaland blijft dit seizoen maar scoren. Zaterdag voegde de spits van Manchester City opnieuw twee doelpunten aan zijn totaal toe. Daardoor vergrootte het Noorse krachtmens zijn voorsprong in het klassement van de ESM Gouden Schoen naar achttien punten. Kevin van Veen is nog steeds de hoogst gerangschikte Nederlander. Hij scoorde zaterdag opnieuw en staat inmiddels op plek 21.

lees verder
Vier clubiconen over eerste Europese avontuur Fortuna Sittard: "De landing in Krakau werd bijna ons noodlot"

KB Kopenhagen, Wisla Kraków en Everton. Het zijn de hordes die Fortuna Sittard voor de voeten krijgt in haar eerste en nog altijd enige Europa Cup-avontuur. In het seizoen 1984/85 is de Limburgse club bovendien de enige Nederlandse vertegenwoordiger die Europees overwintert. De selectie van trainer Bert Jacobs krijgt dat seizoen te maken met een wedstrijd in een haast leeg stadion, eentje in de dichte mist, op een bol veld en een streaker die plotseling voor hun neus verschijnt. "Hij klom net op tijd over de hekken voordat hij werd gegrepen door de honden."

lees verder
Wie zijn de uitblinkers bij Jong PSV dit seizoen?

Maandagavond is een bijzondere avond in de Keuken Kampioen Divisie. Er komen alleen maar beloftenteams in actie. Jong PSV speelt tegen Jong Ajax, terwijl ook Jong AZ en Jong FC Utrecht het tegen elkaar op nemen. Wie moet je vanavond bij de Eindhovenaren in de gaten gaan houden?

lees verder
Stunt Special ELF Voetbal: de grootste stunts, surprises en verrassingen in het voetbal

Gestuurde lotingen door potindelingen, ruimer opgezette WK's en EK's en extra bekertoernooien. De FIFA, UEFA en KNVB pakken vele mogelijkheden aan om het verrassingseffect in de voetbalwereld zoveel mogelijk uit te sluiten. Gelukkig is het onmogelijk om alles honderd procent in de hand te houden. De nieuwe editie van ELF Voetbal, omgedoopt tot Stunt Special, is een ode aan de voetbalverrassing. Een extra dik overzicht van de grootste stunts en verrassingen op het gebied van de KNVB Beker, Europa Cup, Champions League en op transfergebied.

lees verder
Telstar verlengt contract met Kelly Steen

Kelly Steen staat ook volgend seizoen onder de lat bij sc Telstar. De 26-jarige doelvrouwe verlengde haar aflopende contract bij De Witte Leeuwen met een jaar. "Ik ben enorm blij met deze nieuwe verbintenis. Ik wil stappen blijven maken."

lees verder
PEC Zwolle-duo Bram van Polen en Bart van Hintum: "Met ons niveau hadden we Ajax negen van de tien keer verslagen"

PEC Zwolle zorgde in 2014 voor een van de grootste stunts uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis door de bekerfinale tegen Ajax met 5-1 te winnen. Het was zo'n dag dat alles op z'n plek viel. Bram van Polen en Bart van Hintum, die op korte termijn de terugkeer naar de Eredivisie willen vieren met de Blauwvingers, waren negen jaar geleden van de partij. "Met ons niveau van die dag hadden we Ajax negen van de tien keer verslagen."

lees verder
Hoe Almere City eindelijk eens wat langer kan genieten van de talenten uit de succesvolle jeugdopleiding

Almere City mag nog altijd dromen over promotie naar de Eredivisie. De ploeg was in de afgelopen jaren al een paar keer dichtbij, maar krijgt dit seizoen misschien wel de beste kans. Directe promotie is waarschijnlijk niet meer mogelijk. Het gat met Heracles is immers acht punten. Via de play-offs liggen er echter wel kansen. Almere City is onder leiding van Alex Pastoor in 2023 bijna niet af te stoppen.

lees verder
Helmond Sport dichtbij megastunt in KNVB Beker: "Man wat was ik boos"

"Heel Helmond zat in Utrecht. In de stad leefde iedereen al weken mee." Niet vreemd. Op 6 juni 1985 krijgt Helmond Sport als laagvlieger in de Eerste Divisie de kans om de eerste hoofdprijs in de clubhistorie te pakken. Een stunt is dichtbij. Heel dichtbij. De finale van de KNVB Beker tegen FC Utrecht gaat pas diep in de extra tijd verloren. "Waar al die minuten vandaan kwamen, weet nog steeds niemand."

lees verder