Website
0-6 jaar
6-9 jaar
9-12 jaar
Contact
 
Pasen vier je dit jaar lekker thuis. En er zijn heel veel leuke dingen te doen! Van een kleurplaat kleuren, beplakken of versieren tot neuzen in knutselboeken. Verder delen we de leukste thuisuitjes. Zo wordt Pasen dit jaar heel vrolijk!
S
 
 
Marije maakt altijd superleuke tekeningen. Ze is een van onze tekenaars die voor Tekenen in de bieb filmpjes maakt. Om jou in zes stappen te leren hoe je bijvoorbeeld een superheld, kat of grappige trol kunt tekenen. Speciaal voor de paasdagen maakte ze deze kleurplaat. Download hem via onze website of haal hem op in de bieb.
 
 
S
Elke week komen er nieuwe boeken binnen bij de bieb. Dit zijn een paar van de allernieuwste:
In onze catalogus vind je nog meer nieuwe boeken.
 
 
In onze catalogus vind je nog meer nieuwe boeken speciaal voor jouw leeftijd.
 
 
 
 
S
Ook in de online bibliotheek vind je steeds weer iets nieuws om te luisteren. Een paar tips:
  • Meester Max en de minimonsters (vanaf 5 jaar). Als meester Max komt invallen wordt het al snel een dolle boel.
  • Spekkie en Sproet (vanaf 7 jaar). Voor wie van spannende boeken houdt. 
  • Spoken (vanaf 10 jaar). Twee zussen verhuizen naar een mysterieuze stad aan zee.
 
 
S
Deze keer zoekt Bliep de beste apps uit die hier gebruik van maken. Ze zijn ingedeeld in 5 categorieën: tekenen en bouwen, buiten of samenspelen, dieren en boeken. Kijk mee en wil je een app installeren? Vraag dan vooraf even toestemming van je ouders of een verzorger.
 
 
 
 
 
 
 
S
Van 31 maart t/m 5 april is het Kaboom Animation Festival. Dit jaar helaas niet live en dus ook niet in de bieb. Gelukkig kun je online genieten van meer dan 300 animatiefilms voor jong en oud. Films vanuit 53 verschillende landen. Kijk waar en wanneer je maar wilt, allemaal hier op de website. Kun je niet wachten? Bekijk dan hier vast de trailers.
 
Aanraders zijn in ieder geval:
 
 
Heb je afgelopen zondag de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van De regels van Floor op tv gezien? Wij zijn fan. Van de boekenreeks én van de serie. Dus vroegen we hoofrolspeelster Bobbie naar haar eigen lievelingsboeken. Welke dat zijn? ‘Mijn bijzondere rare week met Tess’, ‘100 uur Nacht’ 
en ‘Zusje Vermist’. 

Hier vind je een interview met de schrijfster van het boek én met Bobbie, de actrice die Floor speelt.
 
S
 
Tot en met 2 april zijn de Media Ukkie Dagen. Op onze website vind je allerlei informatie over mediaopvoeding voor de allerkleinsten (0-6 jaar). Met een filmpje, tips en linkjes naar bijvoorbeeld digitale prentenboeken.

32 thuistips voor Pasen
Op Kidsproof.nl vind je 32 leuke dingen om in en rond het huis te doen tijdens de paasdagen. Van een paaseiproeverij tot het maken van een paasmasker. Bekijk hier alle tips. 

En natuurlijk kun je nog steeds een verrassingstas vol boeken lenen bij de bieb. Ophalen kan tijdens openingstijden.
Let op: onze vestigingen zijn eerste paasdag dicht. Tweede paasdag ben je welkom in de Bibliotheek Neude. We zijn open van 14.00 tot 17.00 uur.
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta  
 
S
open