22 september 2017

Nieuwe zwemanalysetool Swimtag gelanceerd


Woensdag is in het Optisport zwembad in Dordrecht officieel Swimtag geïntroduceerd in Nederland. Met de Swimtag polsband kunnen zwemmers hun zwemprestaties online analyseren. Dit inzicht motiveert zwemmers en daagt ze uit beter en meer te zwemmen. 


Introductie Swimtag in Nederland

Laatste kans subsidieregeling Sportimpuls


Komend jaar is de laatste mogelijkheid om gebruik te maken van de subsidieregeling Sportimpuls. Lokale sportaanbieders, zoals verenigingen en sportscholen, kunnen tot €80.000 subsidie aanvragen. Om geïnteresseerden te informeren over kansen en voorwaarden van deze regeling, organiseert Sportsubsidie.nl op drie plekken in het land speeddates.


Speeddates laatste aanvraagronde Sportimpuls

Code blauw campagne voor sportiviteit en respect


Het nieuwe sportseizoen staat weer voor de deur. We hechten veel waarde aan sportiviteit en respect, ze bepalen voor een groot deel het sportplezier. Daarom starten we een vervolg-campagne Code Blauw die sportief en respectvol gedrag stimuleert. De kick-off van de campagne is tijdens het KNZB congresop 29 september.


Campagne Spiegeltje Spiegeltje aan de wand ......

Ben je erbij? KNZB Congres 29 september


Al meer dan 250 deelnemers aan het KNZB Congres op vrijdag 29 september in stadion Galgenwaard in Utrecht. Ben jij er ook bij? Laat je inspireren, praat mee en ga met ons op ontdekkingsreis naar de nieuwe zwembeleving. Verzilver snel de 2 gratis kaarten van je vereniging. 


Programma en aanmelden KNZB Congres 2017

Vereniging in Beeld: Schuurman BZC en de AH actie


Meer mensen laten zwemmen in Nederland. Met de AH Sportactie sparen klanten bij de Albert Heijn sportpunten waarmee ze gratis kunnen deelnemen aan proeflessen bij een sportvereniging naar keuze. Vanuit de KNZB doen er maar liefst 140 zwemverenigingen mee aan deze actie. Schuurman BZC grijpt AH Sportactie aan om zwemsport en zichzelf op de kaart te zetten​​. 


Voorbeeld Schuurman BZC en de AH-sportactie

KNZB op Zwembadbranchedag op 11 oktober


Meer mensen meer laten zwemmen, kinderen goed en veilig leren zwemmen. Wat kan de KNZB met de zwemlesmethode SuperSpetters, Mijnzwemcoach, Zwem4daagse en zwemanalyse tool Swimtag voor u betekenen? Kom naar de Zwembadbranchedag op 11 okt. 


Meer info over Zwembadbranchedag

Bijscholingen Preventie van seksuele intimidatie


Seksuele intimidatie, een thema dat geen enkele relatie met sport zou moeten hebben. Helaas is het tegendeel waar. Iedereen moet in een veilige sportomgeving kunnen sporten. Begeleiders in de sport hebben de verantwoordelijkheid om de sociale veiligheid te borgen. Maak gebruik van de gratis bijscholingen.​


Data en locaties 

Dag van het zwemonderwijs 28 oktober


Op zaterdag 28 oktober 2017 organiseert het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ in samenwerking met de KNZB en NCS in Den Bosch de 'Dag van het Zwemonderwijs voor Zwemverenigingen'. Deze dag is gevuld met een interessante lezing en boeiende workshops. 


Meer info en aanmelden

Registratie verenigingen


Per 1 september zijn aangesloten:
​-  de nieuwe startgemeenschap Cadans – Polar Bears te Druten (synchroonzwemmen)
- de nieuwe startgemeenschap LinK/z&pc Katwijk uit Katwijk (zwemmen) 

​Per 20 september is de startgemeenschap RSW uit Rotterdam uitgebreid met de vereniging Racing Club. De naam is gewijzigd in startgemeenschap Rotterdam Swimming.

Met ingang van 1 september is het lidmaatschap van de vereniging de Veenkers uit Nijeveen opgeheven​.

 
©KNZB

www.kznb.nl
info@knzb.nl
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft aangemeld voor de KNZB nieuwsbrief. Wilt u deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Klik dan hier om u uit te schrijven. Klik hier om uw gegevens aan te passen.

De informatie verzonden met dit e-mail bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde. Gebruik van deze informatie door anderen dan de geadresseerde is verboden. Openbaarmaking, vermenigvuldiging, verspreiding en/of verstrekking van deze informatie aan derden is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming. KNZB staat niet in voor de juiste en volledige overbrenging van de inhoud van een verzonden e-mail, noch voor tijdige ontvangst daarvan. Tevens staat KNZB niet in voor het virusvrij zijn van een verzonden e-mail.