KNZB, 19-06-20  Bekijk mail in browser    

Nieuwsbrief Algemeen

Eerste digitale Algemene Ledenvergadering


Op donderdagavond 2 juli 2020 organiseren we de eerste digitale Algemene Ledenvergadering (ALV) van de KNZB. Vanwege de nu geldende maatregelen ter bestrijding van het coronavirus organiseren we onze ALV dit jaar voor het eerst digitaal. 

Lees hier meer over de ALV, registreer en ontvang de KNZB strategiepocket.

Vragen(v)uur waterpolocompetitie

Door een technisch probleem heeft gisteren niet iedereen het Vragen(V)uur van KNZB-accountmanagers Irma en Christel met Ilse Sindorf van de afdeling waterpolo kunnen bekijken. Onze excuses daarvoor. In het Vragen(v)uur zijn vragen beantwoord over de opstart van de waterpolocompetitie conform de nieuwe richtlijnen.  

Bekijk het Vragen(v)uur hier terug. Niet behandelde vragen kunnen worden gemaild naar waterpolo@knzb.nl.

En alvast voor in de agenda: donderdag 25 juni is er een Vragen(v)uur wedstrijdzwemmen!

Resultaten LHBTIQ-enquête

Maar liefst 176 zwemmers vulden onlangs onze LHBTIQ-enquête in. Daar zijn we als KNZB natuurlijk heel erg blij mee! Het geeft ons veel waardevolle input, waarmee we binnenkort aan de slag gaan. Degenen die hebben aangegeven hierin bij te willen dragen, zullen we de komende tijd zeker benaderen.
 
Resultaten enquête LHBTIQ in de Zwemsport (pdf-bestand)

Verenigingsnieuws

  • Per 15 mei 2020 is aangesloten de nieuwe startgemeenschap Wijchen-Gelenberg (SG) te Wijchen. De SG richt zich op de discipline wedstrijdzwemmen.
  • Per  15 mei 2020 is aangesloten de nieuwe startgemeenschap Octopus-ZVV (SG) te Wapenveld. De SG richt zich op de discipline wedstrijdzwemmen
  • Per 1 juni 2020 is aangesloten de nieuwe startgemeenschap Utrecht (SG) te Baarn. De SG richt zich de discipline jeugdwaterpolo.
  • Per 15 mei 2020 is aangesloten de vereniging Amsterdam Waterproof te Amstelveen. De vereniging richt zich op de discipline waterpolo.

Sociale veiligheid en integriteit


We willen allemaal een eerlijke en veilige sport. Pesten, agressie, seksuele intimidatie en discriminatie horen daar niet bij. Hoe zit dat bij jouw vereniging? Herken je de signalen en weet je wat te doen? En hoe zorg je voor goede preventie? Het Centrum Veilige Sport organiseert voor bestuurders, vertrouwenscontactpersonen en/of commissieleden van sportverenigingen een aantal online scholingen: 
  • Webinar Sociale Veiligheid op 7 juli a.s. Dit webinar is vooral bedoeld voor verenigingen die nog aan het begin staan van het ontwikkelen van preventief beleid en het aanvragen van VOG’s. De webinar laat zien hoe je sociale veiligheid kan creëren en laten zien op je vereniging, hoe je preventief beleid kan maken en hoe je gratis VOG’s kan aanvragen.
  • E-learnings over integriteitsonderwerpen zoals doping, matchfixing en discriminatie. De modules kun je op ieder gewenst moment volgen en maken je bewust van wat jij kunt doen en hoe je leert herkennen wat er in je eigen sportomgeving gebeurt op het gebied van doping, matchfixing en discriminatie. Meer informatie is hier te vinden.

Bestel het Weerstand Pakket van Virtuoos, supplier van de KNZB 

Het verbeteren van je weerstand is de laatste tijd een veelbesproken onderwerp. Helaas zijn er geen wondermiddelen om je weerstand te ‘boosten’. Toch kun je met een gezonde leefstijl en eventuele extra aanvulling je weerstand een handje helpen. Onze supplier Virtuoos heeft een Weerstand Pakket samengesteld dat ondersteunt bij een goede weerstand.
 
Lees hier meer over het Weerstand Pakket van Virtuoos.

 

Coronamonitor deel 3


Om de impact van corona goed in kaart te brengen, heeft de KNZB een coronamonitor gemaakt. Vandaag de derde en tevens laatste keer dat we deze vragenlijst uitzetten.
 
De zwembaden zijn intussen bijna allemaal open met in de afgelopen weken enige versoepelingen van de overheidsmaatregelen. Dit kan resulteren in andere antwoorden ten opzichte van de vorige keer dat je de coronamonitor hebt ingevuld.
 
We stellen het zeer op prijs als je weer even de tijd neemt om deze vragenlijst in te vullen. Bij voorbaat hartelijk dank!
 
facebook.com/knzb.nl/
twitter.com/knzbned
Instagram
Website
Copyright © 2020 KNZB, alle rechten voorbehouden!

contact:
communicatie@knzb.nl

Lees hier hoe wij omgaan met jouw gegevens.

Wil je wijzigen hoe je deze e-mails ontvangt?
Klik hier om je voorkeuren te wijzigen of af te melden