KNZB, 26-10-18  Bekijk mail in browser    

Nieuwsbrief Zwemmen 

Beste zwemmers, zwemsters, ouders, officials, trainers en andere liefhebbers, 

Bij deze treffen jullie de Nieuwsbrief Zwemmen, editie oktober 2018. Deze keer aandacht voor de tussenstand in de Zwemcompetitie, de gelegenheid tot het bestellen van prestatiemedailles en nieuws gericht op talentvolle jeugdzwemmers. Daarnaast heeft onze afdeling Opleidingen een tweetal belangrijke berichten en informeren we jullie graag over de programma’s van de Nederlandse Kampioenschappen en de werkwijze voor het aanvragen van Wereld- en Europese records voor Paralympische sporters. Speciale aandacht voor onze enquête gericht op het minioren zwemmen. Denk je mee over de toekomst van het wedstrijdaanbod van onze belangrijkste kweekvijver? 

We wensen jullie de komende periode weer veel zwemplezier! 
KNZB 
Jeroen Dellebeke 
Programma coördinator zwemmen 

Nationale competitie

Inmiddels is de eerste ronde in diverse circuits geweest, en ook die van de Nationale Competitie. Hoewel er enige opstartproblemen waren, was op zondagavond 20.30 de stand in vele klassen compleet. Dank aan alle verenigingen die het mogelijk hebben gemaakt om deze vlotte standen rond te krijgen. De tussenstanden kunt u hier terugvinden.

Prestatie- en herinneringsmedailles 

Vanaf heden kunnen de prestatie- en herinneringsmedailles besteld worden. Tevens is het nog mogelijk om prestatiemedailles voor het zwemseizoen 2017 – 2018 te bestellen. Heeft u dus een verenigingsactiviteit binnenkort? Zet dan de zwemmers met bijzondere prestaties in het zonnetje en bestel deze medailles! 

U kunt hier de medailles bestellen!

KNZB+programma

Op zaterdag 13 oktober hebben de eerste trainingsdagen van het KNZB+ programma plaatsgevonden.  Er zijn 100 sporters in de leeftijd van junioren 1 tot en met jeugd 1. Op basis van wedstrijdresultaten van het afgelopen jaar en een testdag op 13 september in Zeist is de selectie gemaakt.

Kijk hier voor meer informatie.

Aanvragen van WPS Wereld- en Europese records 

De KNZB heeft in overleg met de technische staf van de Para zwemselectie besloten dat de ONK, de NJJK en de Swim Cups standaard bij World Para Swimming (WPS) aangemeld worden zodat alle reslultaten in de World Rankings worden opgenomen en dat Europese- en Wereldrecords in de Paralympische klasses in ieder geval gezwommen en erkend kunnen worden. 

Alle informatie hierover kunt u uiteraard teruglezen op de KNZB website

Programma's Nederlandse Kampioenschappen

Sinds twee weken staan de programmabestanden van de korte baan edities van de ONK, de NJJK en de NK Masters in de KNZB webkalender. Organisaties kunnen, ingelogd onder verenigingsnaam, de bestanden downloaden en zo snel inzichtelijk maken wie heeft voldaan aan de gestelde limiettijden. 

Alle informatie over de kampioenschappen staat uiteraard online

Prestatie-eisen sportzomer 2019

De technische staf van de KNZB heeft vandaag de prestatie-eisen voor de jeugd zwemtoernooien zomer 2019 gepubliceerd. De eisen voor de EJK, de EYOF, de EJK Open Water, het Post-EJK traject (Universiade) en het Post-EJK Open Water zijn vanaf heden bekend. Alle prestatie-eisen zijn hier terug te vinden

Enquête 'Zwemmen bij minioren'

In de afgelopen jaren hebben we een teruggang in het aantal startvergunninghouders onder de 12 jaar geconstateerd. Met een aantrekkelijk en actueel wedstrijdaanbod kan deze teruggang wellicht tot stilstand gebracht worden.  Graag willen we iedereen de gelegenheid geven om input te geven op dit proces. Daarom nodigen we iedereen uit om deel te nemen aan onderstaande enquête

Update opleidingsmodel

Het is de hoogste tijd voor een update omtrent het KNZB nieuwe opleidingsmodel want er is veel gebeurd! De ondernemers zijn nu bekend. Hier kan je alle informatie vinden over de ondernemers. In het totaal zijn er 11 ondernemers geselecteerd om de KNZB opleidingen niveau 1, 2 en niveau 3 te verzorgen. De ondernemers verzorgen daarnaast ook bijscholingen, workshops en clinics in het nieuwe opleidingsmodel.

Bijscholing 

Op zaterdag 8 december wordt er in het clubhuis van De Dolfijn een bijscholing 'Jaarplanning in de praktijk' georganiseerd voor de opleiding trainer wedstrijdzwemmen niveau 3. 

In de opleiding is het maken van een jaarplan één van de opdrachten. Hoe gebruik je dit nu in de soms weerbarstige praktijk. Deze bijscholing geeft je praktische handvatten. 

Hier vindt u meer informatie. 

Copyright © 2018 KNZB, alle rechten voorbehouden!

contact:
communicatie@knzb.nl

Lees hier hoe wij omgaan met jouw gegevens.

Wil je wijzigen hoe je deze e-mails ontvangt?
Klik hier om je voorkeuren te wijzigen of af te melden