KNZB, 01-10-21  Bekijk mail in browser    
KNZB Logo

Nieuwsbrief Zwemmen september

Beste zwemliefhebbers, 

Het heeft even geduurd, maar het gaat er nu echt op lijken dat we kunnen beginnen aan een “gewoon” wedstrijdseizoen. Wel horen wij in de wandelgangen veelvuldig over opstartproblemen en (nieuwe) uitdagingen en dat bevreemdt ons niet. Anderhalf jaar is het ritme verstoord geweest en hebben we nauwelijks wedstrijden kunnen organiseren en beleven. In het trainen, met hier en daar een aantal trainingswedstrijden, konden we beter aan de slag en hebben we misschien wel de basis gelegd om met nieuwe energie aan de slag te gaan. 

Wij hopen dat alle trainers en secretariaten ontzettend veel zin hebben om er een mooi seizoen van te maken. Dat zal zeker aan het begin met de nodige hobbels plaatsvinden, ook omdat de instroom van nieuwe leden behoorlijk gestokt kan zijn en anderen gestopt zijn. Wij roepen dan ook iedereen op hier extra aandacht aan te besteden en kinderen en hun ouders enthousiast te maken voor de zwemsport. Als we dat de komende maanden met fris elan aanpakken, zal de aanwas weer groeien en weten we weer waarvoor we het allemaal doen! Gelukkig bereiken ons al positieve berichten dat dit bij verschillende clubs goed lukt. 

Zoeken jullie ondersteuning vanuit de KNZB, neem dan contact op met Christel, Irma of Lennart, onze verenigingsondersteuners. Zij zullen jullie met raad en daad bijstaan. 

De Paralympische Spelen en met name ons para-zwemteam onder leiding van Sander Nijhuis was met 19 medailles in Tokio de meest succesvolle tak van sport voor TeamNL. In een wereld die steeds competitiever wordt een bijzonder goed resultaat en onze zwemmers hebben de sport geweldig gepromoot. De sport was meer in het nieuws dan ooit te voren en hopelijk gaat dit ertoe leiden dat de komende jaren de sport binnen de KNZB verder gaat groeien. 

ONK Open Water

In het weekend van 10 en 11 september jl. is in samenwerking met de Biesboschzwemmers een uitstekend ONK georganiseerd. Voor een mooi verslag verwijzen we naar het artikel op de website.

Top Daagt Uit en wintercircuit

De uitslagen en prijswinnaars zijn reeds met jullie gedeeld, maar de prijzen zijn nog steeds niet verstuurd. Deze staan inmiddels in Amsterdam en Eindhoven om te signeren, maar nu blijken onze topsporters vooral onderweg voor de ISL en straks de Worldcup. Het signeren laat dus nog even op zich wachten, maar wat in vat zit verzuurt niet. 

Overigens wordt binnenkort de uitslag opnieuw gepubliceerd met alle resultaten, incl. gewonnen clinics voor de verenigingen. 

De prijzen voor het wintercircuit zijn inmiddels besteld en zullen binnenkort hun weg vinden naar de winnende teams.  

Wedstrijdzaken & Communicatie

Helaas zijn de afgelopen periode (te)veel mails/vragen in de mailbox zwemmen@knzb.nl onbeantwoord gebleven. We zijn ons bewust dat we het geduld op de proef stellen en doen er alles aan dit zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Door het inschakelen van extra ondersteuning kan de achterstand de komende weken worden ingelopen en zullen voor het zwemmen concrete verbeteringen worden gerealiseerd. Daarnaast hebben wij op verschillende pagina’s van de website “veelgestelde vragen (Q&A)” toegevoegd waar de meeste antwoorden te vinden zijn, waaronder op deze pagina. Door eerst te kijken of het antwoord op jouw vraag daar te vinden is, voordat deze wordt gesteld via de gebruikelijke mailadressen, help je niet alleen jouzelf, maar ook ons. In de volgende nieuwsbrief zullen wij hier nader op ingaan. 

De bepalingen en programma voor ONK en NJK zijn inmiddels gepubliceerd op de website. Lees deze goed door, omdat er wijzigingen zijn doorgevoerd. 

Agenda oktober 2021

2-3/10 KNZB Zwemcompetitie ronde 1 

9-10/10 Minioren Clubmeet ronde 2 

6-7/11 Minioren Clubmeet ronde 3 

14/11 NK Estafette (Rotterdam o.v.) 

20-21/11 KNZB Zwemcompetitie ronde 2

Minioren ClubMeet

De Minioren ClubMeet is doorontwikkeld, het aantal voorronden is uitgebreid naar vier en we sluiten in het weekend van 18/19 december af met de Arena ClubMeet Finale en de Regio ClubMeet Finales in de vijf regio’s. Afgelopen weekend hebben we de eerste voorronde mogen beleven en daarbij zijn een aantal zaken naar voren gekomen, die we m.i.v. de tweede ronde willen oplossen. 

  • De vervangende tijden (VVT) zijn aangepast naar L+ 25%; door de coronacrisis is het huidige beginniveau van veel deelnemers lager dan normaal en heeft het scherper maken van de VVT een te grote invloed op het resultaat, waarbij te weinig deelnemers voor de punten telden. 

  • Het maximum aantal starts per programmanummer is losgelaten (was 3); dit gaf ongewenste bijeffecten, o.a. extra teams met heel weinig zwemmers. Dit geeft clubs ook de mogelijkheid om evt. teams samen te voegen. 

  • De plaatsing voor de Regio finale is niet beperkt. Aan de Nationale Arena finale kunnen alleen eerste teams deelnemen. 

  • Clubs die alsnog willen deelnemen, kunnen elk moment instappen. 

  • We kijken nog naar de zwaarte van het programma m.i.v. ronde 3.

Dutch Swimming League (DSL)

De Dutch Swimming League is dit jaar nieuw in de zwemkalender, een wedstrijdconcept en competitievorm anders dan anders. Kenmerkend zijn de open leeftijdscategorie, kortdurende wedstrijden voor mixed teams tot 16 deelnemers en ruimte voor gastzwemmers van andere verenigingen. Daarnaast zien we bijzondere wedstrijdvormen geprogrammeerd zoals de koppel- en skinraces.  

Na twee voorronden plaatsen de beste teams zich voor de finale in het weekend van 26-27 maart 2022. Aanmelden kan tot 1 november a.s. 

International Swimming League (ISL)
 
Naast de DSL vindt waarschijnlijk ook de originele ISL in Nederland plaats. In de periode van 11 t/m 28 november a.s. zullen 15 van onze topatleten deelnemen aan dit spectaculaire event in Eindhoven. Alle sporters komen uit in teams met een internationaal gezelschap. Zie verdere berichtgeving op de website van de Zwemkroniek.

Nationaal Overleg Zwemtrainers

Op 13 november staat het Nationaal Overleg Zwemtrainers (NOZ) op het programma. De hoofdtrainers van verenigingen die uitkomen in de Ere- en Eerste divisie van de KNZB Zwemcompetitie worden uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Daarnaast is er nog plaats voor maximaal 10 hoofdtrainers van verenigingen die uitkomen op het regionale niveau; in beginsel 2 per Regio.

Geef je op via zwemmen@knzb.nl. Ook OC- en bondscoaches zullen aanwezig zijn. De agenda, locatie en tijdstippen zullen op korte termijn gedeeld worden met de genodigden. 

facebook.com/knzb.nl/
twitter.com/knzbned
Instagram
LinkedIn
YouTube
Copyright © 2021 KNZB, alle rechten voorbehouden

contact:
communicatie@knzb.nl

Lees hier hoe wij omgaan met jouw gegevens.

Wil je wijzigen hoe je deze e-mails ontvangt?
Klik hier om je voorkeuren te wijzigen of af te melden