Ziet u geen foto's? Bekijk dan de webversie.
Aldo van Eyck-paviljoen

Kom naar de avondopening op 8 september!

In samenwerking met de Academie van Bouwkunst en de Academie voor Theater en Dans organiseert het museum een bijzondere avond in het teken van licht. Speciaal voor dit evenement gaat de beeldentuin ’s avonds open en jij kunt er bij zijn. Mis het niet!

Lichtproject 're-act / re-light'

Lichtproject 're-act / re-light'

Ruimte vragen en verdiepen

Studenten van de Academie van Bouwkunst en studenten Scenografie van de Academie voor Theater en Dans werken samen aan een bijzonder lichtproject. Zij gaan op zoek naar antwoorden op de vraag: Hoe kan licht de ruimte vragen en onze relatie met de ruimte verdiepen?

 

Aldo van Eyck-paviljoen
Vorig jaar was het onderwerp het Mies van der Rohe Paviljoen in Barcelona (klik op de afbeelding hierboven voor een impressie). Dit jaar verkennen de studenten het Aldo van Eyck-paviljoen in het Kröller-Müller, in zijn constructie, materialisatie, licht, taal, tijd en context. Met als resultaat 6 persoonlijke lichtinstallaties die de verschillende kwaliteiten van licht opnieuw ‘belichten’ en de ruimtelijke ervaring van het Aldo van Eyck-paviljoen beïnvloeden.

 

 

Koop nu je ticket voor de exclusieve avondopening

Kröller-Müller Museum, foto: Jannes Linders

Let op: gelimiteerd aantal kaarten

Vanaf 19:30 uur ben je welkom en kun je in alle rust van de beeldentuin genieten. Zodra het donker is begint het lichtschouwspel. Bij de pop-upbar van Monsieur Jacques kun je terecht voor een hapje en drankje.
Het museum is tijdens de avondopening gesloten. 


Tickets kosten € 17,50 per persoon inclusief toegang tot het park, de beeldentuin en 2 consumpties. Wil je dit niet missen? Reserveer dan snel, er zijn maar 50 kaartjes beschikbaar. 

Koop je ticket >>

 

 

Over het Aldo van Eyckpaviljoen

Aldo van Eyck-paviljoen, 2005 (ontwerp 1965-1966), foto: Walter Herfst

Een parel uit de jaren 60

Het Aldo van Eyck-paviljoen in de beeldentuin is een zo getrouw mogelijke kopie van het tijdelijke paviljoen dat deze Nederlandse architect in 1965-1966 ontwierp voor de 5e Internationale beeldententoonstelling Sonsbeek ’66 in Arnhem. Zoals in alle ontwerpen van Van Eyck, die een voorstander is van een ‘humane architectuur’, spelen cirkels en rondingen een belangrijke rol in het gebouw. Lees meer over het paviljoen >>

 

informatie over het museum

 

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 10.00 tot 17.00 uur (de beeldentuin: 16.30 uur). Op maandag (feestdagen uitgezonderd) en 1 januari is het museum gesloten.

Adres

Kröller-Müller Museum
Houtkampweg 6
6731 AW Otterlo

Contact

0318 591 241
info@krollermuller.nl

Hoofdbegunstigers

OCWBankGiro Loterij

Volg ons

Facebook    Twitter    Instagram
Doorsturen     Uitschrijven     E-mailinstellingen wijzigen