Partij van de Arbeid
Nieuwsbrief

Beste partijgenoot,

De campagne is losgebarsten en het geluid wordt steeds sterker: we kunnen de grootste worden in de Eerste Kamer! Overal in het land kleurt het rood. Zo was Kamerlid Habtamu de Hoop afgelopen week in Limburg en staan er komende week activiteiten gepland van Arnhem tot Terneuzen.

Attje Kuiken en Jesse Klaver bezoeken samen vier plaatsen in het land om in gesprek te gaan met jou! Deze Townhalls zijn de perfecte gelegenheid om meer te horen over de gezamenlijke plannen van de PvdA en GroenLinks. Want samen zijn we sociaal voor iedereen!
 
We willen je graag uitnodigen om naar een van de Townhalls te komen:

Zaterdag 25 februari: Middelburg
Maandag 27 februari: Amsterdam
Dinsdag 7 maart: Rotterdam
Zondag 12 maart: Utrecht
 
Aanmelden kan hier. En wees er snel bij, want vol=vol.

Tot bij de Townhalls!

Steun voor Turkije, Syrië en Oekraïne

De aardbeving in Turkije en Syrië kostte afgelopen week duizenden mensen het leven. We leven enorm mee met de slachtoffers en wensen in het bijzonder alle partijgenoten die betrokken zijn bij deze ramp veel sterkte toe. Via GIRO555 werd al bijna 89 miljoen opgehaald, en je kunt nog altijd doneren.

Volgende week is het daarnaast een jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel. Daarom organiseert Stichting Oekraïners in Nederland op 24 februari een mars in Amsterdam. Wij lopen mee, sluit je ook aan? Meer informatie vind je hier.

Ons OV-plan: iedereen stapt in!

Het openbaar vervoer is belangrijk voor ons allemaal. Of het nou gaat om werk, school, studie of het bezoeken van een vriend of familielid.

Maar ondanks het belang van de trein, de bus of de metro, zien we juist dat buslijnen verdwijnen, veel bussen te laat komen, kaartjes onbetaalbaar dreigen te worden en de personeelstekorten oplopen.

GroenLinks en PvdA slaan een andere weg in. Samen presenteren we onze plannen voor bereikbaar, betaalbaar en duurzaam openbaar vervoer. Lees hier alles over onze plannen.

Een hoger minimumuurloon: aangenomen!

Volle werkdagen maken, maar te weinig verdienen om een normaal leven te leiden. Dat is de realiteit van honderdduizenden Nederlanders. Aan deze situatie moet zo snel mogelijk een einde komen. Daarom dienden de PvdA en GroenLinks een initiatiefwet in waarmee vanaf 1 januari 2024 één minimumuurloon wordt ingevoerd.

De wet is deze week met ruime meerderheid aangenomen! Daarmee zetten we een belangrijke stap naar een sociaal minimumloon waarvan iedereen kan rondkomen.

Lees hier meer over de wet.

Woonprotest en Feminist March

Zondag 26 februari is er een groot woonprotest in Amsterdam op De Dam. Want de wooncrisis is nog altijd onverminderd groot. Uiteraard zijn wij er ook weer bij. Kom je ook? Meld je hier aan! Wij zorgen voor genoeg banners en jassen.

Op 5 maart vindt de jaarlijkse Feminist March, voorheen bekend als de Women’s March, plaats, ook in Amsterdam. Ook daar willen we met zoveel mogelijk mensen ons geluid laten horen! Meer informatie vind je hier.

Agenda

21 feb: Online duurzaamheidcafe (PvdA Netwerk Duurzaam)
23 feb: Politiek Café: Betaalbaar en klimaatbestendig wonen voor iedereen
24 feb: Protestmars Oekraïne 
26 feb: Woonprotest Amsterdam
05 ma: Feminist March Amsterdam
15 ma: Verkiezingen Provinciale Staten

relatienummer: 283574

Je ontvangt deze email omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van deze nieuwsbrief. Wil je je voorkeuren aanpassen of afmelden: klik dan op onderstaande link E-mailvoorkeuren.