Categorieën:InternetNieuwsBlogLeeftijd:7 t/m 13 jaar14 t/m 18 jaar19 t/m 30 jaar31 t/m 64 jaar65 jaar en ouder
Laden...
2 maanden geleden
Html
Tekst
Kom op 21 september naar een avond vol poëzie, kunst en muziek
Lieve lezer, We nodigen je graag uit om op 21 september van 17.00 - 20.00 bij OT301 in Amsterdam samen met onze makers, dichters, essayisten en illustratoren de publicatie van ons vijfde magazine met het thema ‘Lief kutland’ te vieren! In een avond rond dat thema zullen we gezamenlijk het kleine neokoloniale stipje op de aardbol dat Nederland heet, uitpluizen en vertroetelen. We botvieren onze frustraties en laten onze verbeeldingskracht de vrije loop. Kom jij ook naar deze avond met voordrachten, poëzie, kunst en muziek?
Met Marthe van Bronkhorst als moderator, poëzie van Joshua Snijders en Rik Sprenkels, makers Ivana Kalaš en Shashitu Rahima Tarirga aan het woord, kunstenaarsduo Collabsletten en muziek van Tim Koehoorn. Lees hieronder meer over het programma van de avond!
Tijdens de lancering zijn er onder meer optredens van: Moderator Marthe van Bronkhorst (zij/haar) is schrijver, theatermaker en psycholoog en studeerde aan de VU Amsterdam en Harvard Medical School. Ze schreef voor onder meer Theater Ins Blau, Sonnevanck, Over het IJ festival, Kluger Hans, Meander, De Revisor en werkt aan een roman over duikers bij uitgeverij De Geus. Joshua Snijders (poëzie) is een Nederlands-Caribische woordkunstenaar. Joshua vraagt zich in z'n afrofuturistische werken onder andere af of we kunnen leren van een koloniaal verleden, gedreven door een kapitalistisch systeem. In 2021 verscheen zijn debuutbundel 'Tranen van een Caribiër'. Voor Lief Kutland schreef Joshua 'Mijn Apocalypsis Leydenensis'. Shashitu Rahima Tarirga (opinie) is begin jaren 90 geadopteerd vanuit Ethiopië. De laatste jaren is zij actiever in haar eigen adoptie gedoken en werd voor haar een adoptiesysteem zichtbaar dat gestoeld is op ongelijkheden. Schrijven biedt Shashitu de mogelijkheid om deze oneerlijke werkelijkheden breder kenbaar te maken. Voor Lief Kutland schreef Shashitu het essay 'Als je écht kinderen wilt redden'. Kunstenaarsduo Collabsletten, bestaande uit Annebel en Alana, omschrijven zichzelf ook wel als twee visuele herriemakers. Hun kracht ligt in uiteenlopende en vaak maatschappelijk beladen thema’s ter sprake brengen aan de hand van humor, luchtigheid en een gezonde dosis zelfspot. Voor Lief Kutland maakten Annebel en Alana 'Manifest voor jouw ideale toekomst'. Het volledige programma is hier te vinden!
Waar vieren we dit?
In voormalig kraakpand OT301 op de Overtoom 301 in Amsterdam-West, naast het Vondelpark. Tramhalte J.P. Heijestraat ligt op 1 minuut lopen van de locatie.
Voor vragen over dit evenement kun je terecht bij onze chef Programma's, Thirza van Dijk, via thirza@hardhoofd.com.