|
|
| | Zo vervult Ahold Delhaize de duurzame voortrekkersrol
“Onze wereld kent enorme uitdagingen. Denk aan gezondheid, klimaat, mensenrechten, voedselschaarste. Deze raken allemaal aan foodretail. Foodretailers kunnen een deel van de oplossing zijn.” Aan het woord is Marc Croonen, chief sustainability, transformation & communication bij Ahold Delhaize en één van de sprekers op het event Changemakers in Retail. | |
|
|
| | Dit zijn de kansen van product-as-a-service
Steeds meer retailers haken in op de circulaire economie, variërend van het verlengen van de levensduur tot het repareren en recyclen van producten. Dit betekent volgens Robert van Boesschoten, circulair expert en oprichter van Subspot, niet dat er geen geld meer verdiend kan worden. Zelf gelooft hij heilig in product-as-a-service: producten als diensten verkopen. | |
|
|
| | Van Hulley: Op weg naar een duurzame textielindustrie
Dertig jaar geleden had de man van Jolijn Creutzberg een overhemd met een versleten boord in de kast hangen. Om het niet te hoeven weggooien, besloot ze er een boxershort van te maken. Dat was een succes en de basis voor Van Hulley was geboren. De uitwerking van het concept voor duurzaam geproduceerde onderbroeken liet nog een jaar of 25 op zich wachten. “Als ik kijk naar wat Van Hulley nu is, past dat veel meer in de tijd van nu dan in die van dertig jaar geleden." | |
|
|
Changemakers in Retail op 9 mei in Utrecht Ontmoet pioniers en krijg praktische handvatten voor nieuwe businessmodellen, innovatie en leiderschap op Changemakers in Retail. Changemakers in Retail is een event van RetailTrends Media over verandering en kansen. Staan voor product, merk, consument, werknemers en de wereld biedt kansen voor groei en onderscheidend vermogen. Waar kan uw bedrijf het verschil maken? www.changemakersinretail.nl |
|
|
|
| | Moyee Coffee: revolutie in de koffieketen
Negentig procent van de koffie die we drinken komt uit ontwikkelingslanden. 98 procent van de winst belandt in de zakken van multinationals in het rijke westen of zoals Guido van Staveren van Dijk ze noemt: ‘Big Coffee’. Met zijn Moyee Coffee wil hij een revolutie in de koffieketen realiseren en toewerken naar een fiftyfifty-verdeling met lokale ondernemers in het land van herkomst. En dat gaat lukken, is zijn stellige overtuiging. “We zitten midden in een omslag naar een andere economie, dat voel je aan alles.” | |
|
|
| | Wat is het belang van transparantie?
Mark van de Grift wil met zijn boek TRUE Brands bewustzijn creëren over hoe in de toekomst verantwoordelijker en slimmer met merken en branding om te gaan. Een 'true brand’ volgens hem in de eerste plaats loyaal aan de ware identiteit van een merk. “Want wat is de ware merkidentiteit? En is het niet heel vaak zeer verleidelijk opportunistisch te zijn?” | |
|
|
| | Zo schakelen we over op een circulaire economie
Het huidige economische systeem is vooral lineair, wat betekent dat grondstoffen worden omgezet in producten die aan het einde van hun levensduur worden vernietigd. Dat is op lange termijn echter niet in stand te houden, prediken retailers als Peerby en Mud Jeans. Zij hebben de switch naar een circulaire economie inmiddels ingezet, door gereedschap te verhuren en spijkerbroeken te leasen. | |
|
|