Midden in de natuur met Roots - 26 april
Roots

Bergwandelen

12 PIEKERVARINGEN IN NEDERLAND

Op de Vaalserberg na is Nederland zo plat als een dubbeltje, toch? Niet echt. Ons lage landje kent namelijk vele hoogtepunten. De meeste zijn souvenirs uit de voorlaatste ijstijd. Lekkere kuitenbijters voor wandelaars. Roots zet de mooiste bergen en heuvels op een rij.
Foto: Bob Luijks

Roots

Koninklijke dieren

ZIJ HOUDEN VAN ORANJE...

Kijk niet vreemd op als je juist op Koningsdag een vlinder ziet vliegen met oranje vleugeltoppen. Of een eend op het water ziet dobberen met een oranje kroon. Ze bestaan echt: het oranjetipje en de krooneend.
Foto: Wessel Veenbrink

Roots

Vogelen

NACHTEGAAL ZOEKEN

De nachtegaal is weer terug uit Afrika. Veel mensen horen de vogel wel, maar weinigen hebben hem ook werkelijk gezien. Tijd dus om donderdag 3 mei of vrijdag 18 mei met een speciale excursie op zoek te gaan naar deze vogel, die beroemd is vanwege zijn fabelachtige zang.

Roots

Wat een vraag!

WAT IS DIT SCHUIM?

Je wandelt op het strand, zeewind in je haren. Langs de vloedlijn scharrelen vogels. En er waaien allemaal vlokken wit schuim het strand op. Ook al is het een normaal verschijnsel in het voorjaar: waar komt het schuim vandaan en wat is het precies?
Foto: Hannie Joziasse

IN DE NIEUWE ROOTS VAN MEI:

- De mooiste bergen van Nederland

- Twijzelermieden: Fries wandelgeheim

- Noodhulp voor zwartblauwe rapunzel

- Boorplatforms goed voor het zeeleven?

- Buitenbeentje: Canadese kermodebeer

- Groen natuurommetje bij Antwerpen

Roots
Roots

Naar buiten

OVERAL ORCHIDEEËN

Midden in het Limburgse natuurgebied Gerendal ligt de orchideeëntuin. Dit is een klein terrein dat Staatsbosbeheer al sinds 1958 beheert en beschermt vanwege de kwetsbare flora. Je vindt hier twintig soorten orchideeën die van nature in Zuid-Limburg groeien. Vanaf dinsdag 1 mei is de tuin weer open. Locatie: Orchideeëntuin Gerendal, Gerendal 2, Schin op Geul (LB). Open: dagelijks van 10-17 uur. Toegang: gratis.
Foto: Daniël Mulder

Roots

Bewust naar buiten

VOELSPRIETEN KIETELEN

Hoor de wind ritselen in het riet en ruik de geuren van de lente. In natuurgebied De Wieden (OV) kun op zondag 29 april met een gids van Spirit of Nature zwerven over het water en je zintuigen aanscherpen.
Foto: Niels Kooyman

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2018 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer