Bekijk dit bericht in je browser
 
Koop korte keten en win een mooie prijs

Zoek het niet te ver. Koop bij deelnemende korte keten producenten en maak kans op een mooie prijs. Verken alle verkooppunten en -types in je buurt: de hoevewinkel, (boeren)markt, zelfpluk, groenteabonnement, automaat, voedselteam, buurderij, CSA-boerderij … Je krijgt tot en met 15 juni bij elke aankoop een sticker voor de spaarkaart. Check de deelnemerslijst of zoek op de kaart.
 
Vind de richting die bij je kind past op Richtpunt.be

De Provincie Oost-Vlaanderen zet haar troef van een stevig uitgebouwd secundair onderwijs onder de naam Richtpunt in de verf. Een ruime mediacampagne roept jongeren en hun ouders op om de vele richtingen en mogelijkheden in het provinciaal onderwijs te verkennen. De slogan 'doe jouw goesting en kies de richting die bij je past' benadrukt dat je bij de Richtpunten haast voor elk talent een opleiding vindt.
 
Provincie lanceert vernieuwd klimaatactieplan

In het vernieuwd klimaatactieplan 2021 – 2025 drijft het provinciebestuur het aantal klimaatacties op en stelt de ambitie op scherp. Oost-Vlaanderen versnelt het tempo en ijvert voor klimaatneutraliteit tegen 2040. Het plan stippelt de weg uit om de netto CO2-uitstoot tot nul te reduceren. Het bevat ook maatregelen om de negatieve effecten van de klimaatverandering, zoals overstromingen, droogte, erosie en verlies aan biodiversiteit, maximaal te temperen.
 
Het bestuur

Provincieraad
Volgende zitting: woensdag 19 mei om 14 uur.
Je kan de zittingen live volgen via streaming video. Ongeveer een week voor de zitting kan je de agenda raadplegen.

Deputatie
 
UiT in Oost-Vlaanderen

Wil je weten wat er allemaal te doen is in Oost-Vlaanderen? Surf naar www.uitinoost-vlaanderen.be, waar je een overzicht krijgt van alle komende evenementen. Je kunt zoeken op plaats, datum en thema.
 

Provincie Oost-Vlaanderen | Gouvernementstraat 1 - 9000 Gent | tel. 09 267 82 65
Bevoegde beleidsverantwoordelijke: gedeputeerde Kurt Moens