Kritiek op hoge reserves zorgverzekeraars

3 jaren geleden


Text only:

Klik hier om de webversie te bekijken.
Uw relatienummer: 0021875050
Geldgids nieuwsbrief november 2014
Beste lezer,

De zorgverzekeraars verhogen de premies voor volgend jaar met gemiddeld 60 euro. Ze geven de schuld aan De Nederlandsche Bank. Tuurlijk.


Inhoud:

Zorgpremies flink omhoog


Hogere premie? Discussieer mee


Exclusief: de laagste spaarrentes


Minder leenruimte hypotheken


Gemeenten hebben pensioengat


Snel aanmelden voor basisbeurs


Kijk goed naar uw energiecontract: nu is hét moment!

Zorg
Zorgpremies flink omhoog

Veel zorgverzekeraars hebben hun premies voor 2015 bekend gemaakt. Gemiddeld stijgt de premie voor de basisverzekering met €60 per jaar. Tot nu toe houdt alleen DSW de premie voor 2015 gelijk. Voor restitutiepolissen stijgen de premies harder dan die van naturapolissen. Bij naturapolissen is de vergoeding voor niet-gecontracteerde zorgverleners een stuk lager. Kijk op onze zorgvergelijker om premies te vergelijken.


Naar zorgvergelijker
Zorg
Hogere premie? Discussieer mee

Grote kans dat u in 2015 meer gaat betalen voor uw zorgpremie. Sommige zorgverzekeraars hebben al aangekondigd dat de premies omhoog gaan. Verzekerden gaan tot 16% meer premie betalen. In de praktijk komt het erop neer dat veel verzekerden volgend jaar tussen de €2 en €15 meer per maand kwijt zijn aan premie. De stijging van het eigen risico komt daar nog bovenop. Welke keuzes gaat ú maken? Gaat u op zoek naar een andere, goedkopere verzekeraar? Zegt u uw aanvullende- of tandartsverzekering op? Discussieer mee in onze community.


Naar community
Sparen
Exclusief: de laagste spaarrentes

Op tientallen websites staan lijstjes met de hoogste spaarrentes. Maar wie waarschuwt mensen die hun geld laten verpieteren op rekeningen met de laagste rente? Sommige rekeningen van Triodos en Van Lanschot geven 0,25% tot 0,4% rente, de RaboSpaarrekening 0,9% en tot slot: Lloyds, Yapi Kredi Bank en de beleggersrekening van ABN Amro 1%. De standaard spaarrekeningen van ABN Amro en ING (beide 1,05%) en Rabobank (1,1%) zijn nauwelijks beter.


Lees meer
Hypotheek
Minder leenruimte hypotheken

De maximale hypotheeklening gaat volgend jaar met duizenden euro's omlaag. Dat is het gevolg van de nieuwe berekeningen van het Nibud, die jaarlijks de financieringslastpercentages levert waar hypotheekvertrekkers zich wettelijk aan moeten houden.  Het Nibud houdt meer rekening met onverwachte uitgaven, zoals hogere zorgkosten of het krijgen van een kind. Volgens Het Nibud zijn er meer situaties te bedenken dat hogere persoonlijk onvermijdbare uitgaven zijn te verwachten. Het advies is dus: minder lenen dan het maximum.


Pensioen
Gemeenten hebben pensioengat

Nederlandse gemeenten hebben veel te weinig geld opzij gezet voor de pensioenen van wethouders. Gemeenten komen ongeveer een half miljard tekort. Zodra de wethouder met pensioen gaat, moet er ineens een groot bedrag op tafel komen. Dat leidt vaak tot bezuinigingen elders. Deloitte bracht de pensioentekorten bij lagere overheden n kaart op verzoek van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken. Plasterk kreeg het rapport al in april 2013 onder ogen, maar stuurde het pas op 31 oktober 2014 naar de Kamer.


Studie
Snel aanmelden voor basisbeurs
Vanaf september 2015 gaat naar verwachting het nieuwe leenstelsel voor studenten in. Wie dan begint met studeren of de masterfase ingaat, moet zijn beurs volledig lenen. Bij de basisbeurs wordt de lening kwijtgescholden als de student op tijd zijn studie afrondt. De tip van voorzitter Tom Hoven van de studentenvakbond LSVb: meld je in januari nog aan als student. Dan heb je nog recht op een basisbeurs.
Energie
Kijk goed naar uw energiecontract: nu is hét moment!

Met de winter voor de deur is dit hét moment om goed naar uw energiecontract te kijken. Vorig jaar bespaarden ruim 60.000 consumenten gezamenlijk €16 miljoen op hun energierekening via ons Energiecollectief. In een enquête onder de overstappers gaf ruim 96% aan een volgende keer weer mee te doen! Wilt u ook fors minder betalen voor gas en elektriciteit? Het wordt u heel makkelijk gemaakt. Schrijf u gratis en vrijblijvend in! Al ruim 50.000 mensen gingen u voor.  Waarom zou u het niet doen? Bespaar zonder rompslomp!


Schrijf u hier in
Webwinkel
300 makkelijke energiebespaartips

Minder energie gebruiken levert u geld op. Én een schoner milieu. In Bespaar energie! leest u hoe u moeiteloos energie bespaart, zonder veel aan comfort in te boeten. Bestel nu Bespaar Energie! voor €15,50 (niet-ledenprijs €12,50). Ook verkrijgbaar als e-book.


Tipje van de sluier? Inkijkexemplaar en bestellen.


Naar de webwinkel
www.consumentenbond.nl
contact
gegevens wijzigen
afmelden
disclaimer
Deze nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd.
© Consumentenbond 2014

Consumentenbond.nl

Categorieën: Stichting | Fonds Consument
Leeftijd: 7 t/m 13 jaar 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018