Kwaliteit van de Samenleving; Autisme levensbreed aangepakt | Jongeren en ouders maken beleid in Pijnacker-Nootdorp | lees verder

1 jaar geleden


Text only:

Bekijk deze email in uw browser.

Nieuwsbrief


05/07/2016Voorwoord


 
 

Hokjesdenken en experimenten


De mens denkt van nature in hokjes. Noodzakelijk om de boel overzichtelijk te houden, omdat wij een natuurlijke behoefte hebben te weten wie bij wie en wat waarbij hoort.
We leven in een fase waarin inwoners, maatschappelijke organisaties en gemeenten zoeken naar een nieuwe rolinvulling die past in deze tijd waarin we meer zelf en voor elkaar willen doen en liever voorkomen dan ‘genezen’. In deze zoektocht worden maatschappelijke opgaven aangepakt. Een behoorlijke chaotische tijd waar wij als natuurlijke hokjesdenkers toch wel aardig de weg kwijt kunnen raken. JSO brengt vanuit haar positie in dit schouwspel de broodnodige ordening en verlichting door te helpen in het creëren van experimenteerruimte. Want het echte leven leert ons dat een maatschappelijke opgave niet in één hokje te proppen is.
In het Zuid-Hollandse programma Kwaliteit van de Samenleving werken wij samen met inwoners, maatschappelijke organisaties en gemeenten aan oplossingen voor maatschappelijke opgaven. Hoe dat werkt, kun je lezen in deze nieuwsbrief. Bijvoorbeeld over een levensbrede aanpak voor autisme in Krimpen aan den IJssel of over kansrijk, gezond en veilig opgroeien in Pijnacker-Nootdorp.
Veel leesplezier!
Saskia Keereweer, directeur

Nieuwsoverzicht


Beter door groen


Zuid-Holland wil bewoners van de meest verstedelijkte provincie meer laten participeren in het groen. Met dat doel ontwikkelen zij een duurzame aanpak: zonder beleidsprotocol, van onder naar boven en als partner in plaats van eigenaar.
Lees verder

Gemeente Hollands Kroon schrapt bureaucratische ballast


De gemeente Hollands Kroon wil zo min mogelijk bureaucratische ballast, zodat medewerkers meer tijd kunnen stoppen in een betere dienstverlening aan de burger. Eigen verantwoordelijkheid en persoonlijk leiderschap moeten de medewerkers gaan typeren. Lees verder 

Buik, brein en beeld basis voor modern jongerenbeleid


De gemeente Pijnacker-Nootdorp wil dat jongeren gezond, veilig en kansrijk kunnen opgroeien. Wethouder José van Egmond heeft deze drie pijlers vastgelegd in haar kadernota over preventief jeugdbeleid.
Lees verder

Geen subsidieaorta, maar zélf ondernemen


Wethouder Michel du Chatinier is bezig aan zijn derde termijn in het college van Alphen aan den Rijn. Eerst met onder meer jeugdzorg in de portefeuille, nu financiën. Hij is bevlogen, zit vol energie en heeft een eigenwijze aanpak en heldere visie.
Lees verder

De Kracht van Krimpen: vanuit autisme bekeken


Inwoners, belanghebbenden en de gemeente Krimpen aan den IJssel werken samen aan een levensbrede aanpak van autisme. Zij doen dit via de proeftuin ‘De Kracht van Krimpen, vanuit autisme bekeken’.
Lees verder

Samenwerking voor beter preventie, ondersteuning en zorg jonge ouders


Jongeren die vroeg een kind hebben gekregen, vallen vaak tussen wal en schip. Om de preventie en begeleiding van jonge ouders te verbeteren en beter te organiseren, zijn Siriz en JSO gestart met het programma JOOZ.
Lees verder

Blogs


I'm faaaaallllingggg


Een sporthal vol acroyoga-liefhebbers. Zo’n honderd mensen liepen kriskras door elkaar. Plots riep iemand luidkeels ‘I’m falling’. Terwijl deze persoon zich langzaam liet vallen, snelden meerdere omstanders toe.
Lees verder

Kennisbank


Ruben Bakema: "Stel jezelf eens de vraag of het ook anders kan"


Geen onnodige ziekteprocedures, tijdregistratie of managers meer. De gemeente Hollands Kroon gooit het over een andere boeg onder de bezielende leiding van Ruben Bakema. Zijn streven: zo min mogelijk bureaucratische ballast.
Lees verder
Het programma Kwaliteit van de Samenleving wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland.

Colofon


Heeft u nog vragen over de informatie in deze nieuwsbrief? Neem dan contact op met JSO via info@jso.nl
of 0182 547 888.
Doorsturen
Afmelden
Voorkeuren wijzigen
© 2016
JSO
Nieuwe Gouwe Westzijde 1
2802 AN Gouda

Jso.nl

Categorieën: Kinderen | Baby's
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018