Laanboomnieuws

4 jaren geleden


Text only:

nr 13 - 2013

Nieuw op Expo TCO: laanboomtour

De eerste Expo van het Tree Centre Opheusden afgelopen najaar smaakte naar meer, zegt bestuurslid Gijsbert van Setten (35), boomkweker in Kesteren. “De keus was snel gemaakt: we gaan op 1 en 2 oktober er weer een houden op dezelfde locatie in Dodewaard. Met een thema dat breed kan worden uitgelegd: Tree Energy.” Nieuw dit jaar is de Laanboomtour.

lees meer >>

Samen ontwikkeld: mechanisch snoeien werkt prima

Gerrit Massink (52) is directeur van mechanisatiebedrijf Damcon in Opheusden. “In mei zijn vier partijen in de laanboomteelt na een praktijkproef tot de conclusie gekomen dat mechanisch snoeien een goed product oplevert. De volgende stap is financiering zoeken voor een productierijp tekeningenpakket. Ook weer in samenwerking.”

lees meer >>

Vernieuwing in de laanboomteelt: specialist in spillen

Jan van Voorthuijsen (25) uit Randwijk kweekt al bomen sinds hij bij de buurman begon als vakantiehulp. “Hij stopte en ik was er al helemaal gek van, dus ben ik voor mezelf begonnen.” Van Voorthuijsen ontwikkelt zich tot specialist: hij teelt spillen op moderne wijze: in goten.

lees meer >>

Lindes als levend monument

Jan Arends (51) uit Opheusden, waarnemend voorzitter van de Boomkwekersvereniging Opheusden en Omgeving, ziet bijna een Oranjebos groeien. De vereniging schonk bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander in de gemeente Neder-Betuwe zes koningslinden, in de gemeente Over-Betuwe acht. “De traditie wordt voortgezet, het is zo de gewoonte bij troonswisselingen. Die van Juliana en Beatrix staan er immers ook nog.”

lees meer >>

Eerste laanboomlounge; onderwerp afzet

Op donderdag 18 juli is de eerste laanboomlounge. De laanboomlounge is bedoeld om als kwekers onder elkaar op een informele manier met elkaar van gedachten te wisselen over één onderwerp.  Ter voorbereiding op deze laanboomlounge is eerder een vragenlijst uitgezet en daaruit blijkt voor 93% van de respondenten AFZET een belangrijk onderwerp is.

U kunt zich nog aanmelden!

lees meer >>

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor in het verleden heeft aangemeld.
Indien u zich wilt afmelden kunt u dat hier doen.

Laanboompact.nl

Categorieën: Milieu | Natuur
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018