Laanboomnieuws

4 jaren geleden


Text only:

NR 16-2013

Nieuws van een vertrouwd merk

Het mechanisatiebedrijf van Bert van Westrenen (51) in Kesteren haalt op zaterdag 14 december de Tree Expo van oktober een beetje in. “We wilden iets nieuws tonen op de Tree Expo, maar er was wat vertraging. Daarom nodigen we alle laanboomtelers uit naar ons bedrijf te komen om noviteiten te leren kennen.”

Lees meer >>

Halt aan bacterievuur

Wie de eerste symptomen van bacterievuur in een fruit- of laanboom ziet, kan nog ingrijpen. “We willen gemeenten, telers, kwekers en Rijkswaterstaat laten zien waarop te letten. Dan kan erger worden voorkomen”, zegt Frans van Brandenburg, voorzitter Kring Midden Nederland van de NFO. In januari is er een informatieve bijeenkomst over bacterievuur van Laanboompact en Fruitpact.

Lees meer >>

Een beuk met een bekende naam

Bart van de Sluis (52) zag twaalf jaar geleden bij een kweker een zaailing van een hopbeuk die hem heel goed leek. “Tot dan toe waren er van de Ostrya carpinifolia alleen zaailingen op de markt die in de regel geen uniforme groei vertoonden, maar door de vegetatieve vermeerdering zijn deze wel uniform. Ter gelegenheid van het afscheid van Frans Moree als voorzitter van de Boomkwekerijvereniging Kring Opheusden en Omgeving is deze Ostrya naar hem vernoemd.“

Lees meer >>

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor in het verleden heeft aangemeld.
Indien u zich wilt afmelden kunt u dat hier doen.

Laanboompact.nl

Categorieën: Milieu | Natuur
Leeftijd: 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar 65 jaar en ouder

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018