Logo SBCM
 
december 2018  
 
 
   
Nieuwsbrief december 2018
• 
• 
• 
• 
• 
• 
• 
• 
   
 
 
 
 
   
Op het congres De Professional Centraal krijgt u over veel vakinhoudelijke onderwerpen, praktische tips en tools aangereikt die u verder helpen in uw werk. Het thema is dit jaar ‘Coaching en begeleiding’. Heeft u zich nog niet ingeschreven? Doe dit dan snel! SBCM en Cedris zien u graag op 24 januari 2019 in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort.
 
Kom ook naar het congres De Professional Centraal
Kom ook naar het congres De Professional CentraalLees meer >
   
 
 
 
 
   
Met de nieuwe leergang werkleider van SBCM en Cedris kunnen werkleiders zich professionaliseren in hun nieuwe rol onder de Participatiewet. Twaalf teamleiders van SW-bedrijf Vixia volgden de leergang het afgelopen halfjaar incompany. ‘Er is op alle fronten een nieuw elan ontstaan.’
 
Vixia vindt nieuw elan dankzij leergang werkleider
Vixia vindt nieuw elan dankzij leergang werkleiderLees meer >
   
 
 
 
 
   
Het werkveld van de inclusieve en sociale werkgelegenheid is dynamisch. Het is daarom essentieel om uzelf te blijven ontwikkelen en uw vakkennis up-to-date te houden. Hiervoor kunt u in 2019 weer kiezen uit een breed trainingsaanbod. Wat dacht u bijvoorbeeld van de leergang 'Werkleider' of de training 'Vraaggericht coachen'?
 
Een breed trainingsaanbod voor 2019!
Een breed trainingsaanbod voor 2019!Lees meer >
   
 
 
 
 
   
Al het nieuws over de Kennisalliantie Inclusie en Technologie (KIT) en de laatste ontwikkelingen vindt u vanaf nu op de website inclusievetechnologie.nl. Zo blijft u nog beter op de hoogte van de manier waarop technologie zowel de werkgever kan helpen als medewerkers met een beperking.
Ook is er in Sociaal Bestek een artikel verschenen over de resultaten van de pilots bij Amfors en Senzer.
 
Website voor Kennisalliantie Inclusie en Technologie
Website voor Kennisalliantie Inclusie en TechnologieLees meer >
   
 
 
 
 
   
Met kleine stapjes en slimme aanpassingen in de werkomgeving kun je een groots gezondheidseffect bereiken. Dat hoorden 45 SW-professionals bij de bijeenkomst 'Vitaliteit' op 4 december, een initiatief van SBCM en Cedris. Ook hoorden ze meer over de regionale leerkringen duurzame inzetbaarheid, die in 2019 starten.
 
Aan de slag met vitaliteit: van beweegprogramma’s tot leerkringen
Aan de slag met vitaliteit: van beweegprogramma’s tot leerkringenLees meer >
   
 
 
 
 
   
Bij de kenniskring jobcoaching op dinsdag 11 december leerden jobcoaches meer over motiverende gespreksvoering. Hoe beweeg je iemand tot gedragsverandering? Ook ging het over het signaleren en behandelen van verslavingen bij mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB).
 
Jobcoaches delen kennis over gespreksvoering en verslaving bij LVB
Jobcoaches delen kennis over gespreksvoering en verslaving bij LVBLees meer >
   
 
 
 
 
   
Werkaanpassing is een voorwaarde voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om aan het werk te komen en te blijven. Dat besef is gemeengoed. Maar de kunst om in de praktijk passend werk ook echt en blijvend vrij te spelen, blijkt veel lastiger. Dit blijkt uit onderzoek van Universiteit Maastricht, SBCM en de FransNijhuisFoundation.
 
Duurzaam creëren van passend werk vereist vraaggerichte benadering
Duurzaam creëren van passend werk vereist vraaggerichte benaderingLees meer >
   
 
 
 
 
   
Fijne jaarwisseling!
In 2018 heeft SBCMzich met veel plezier ingezet om u kennis en ondersteuning te bieden bij uw werk in de sociale werkgelegenheid. Dit deden we vanuit onze missie om bij te dragen aan passend, betaald en duurzaam werk voor mensen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt. We danken u voor uw betrokkenheid en de goede samenwerking. En wensen u mooie feestdagen en een gezond nieuwjaar. In 2019 gaan we graag weer samen met u aan de slag!
 
   
 
 
Postadres
Postbus 556
2501 CN Den Haag

Bezoekadres
Lange Voorhout 13
2514 EA Den Haag

Telefoon: 070 376 58 47
info.sbcm@caop.nl
www.sbcm.nl

Deze e-mail is verstuurd aan newsletter@newslettercollector.com.
Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich afmelden.