Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk het online in uw browser.
header
Vrijdag 20 januari 2023
De wekelijkse nieuwsbrief van de provincie Overijssel met de laatste nieuwsberichten, politieke agenda en vacatures.
Volg Overijssel ook op  Tweet   Facebook   LinkedIn.
bord bij Kanaal Almelo - De Haandrik

Nieuwe verkeersmaatregelen nodig langs Kanaal Almelo – De Haandrik

Vorig jaar hebben wij op sommige plaatsen verkeersmaatregelen genomen om de damwanden te beschermen tegen de druk van voertuigen in de berm. Een daarvan was het plaatsen van verkeersborden om automobilisten te ontmoedigen om in de berm te parkeren. Helaas hebben deze borden niet genoeg effect gehad. Daarom zijn de borden vervangen door verbodsborden. Het is tussen de De Jongstraat en de Doctor H.J. Postlaan in Bergentheim langs het kanaal verboden te parkeren in de berm.

Lees meer over de maatregelen

Nieuwe duurzaamheidslening voor kleine ondernemers in Overijssel

Stichting Qredits start met een duurzaamheidslening voor Overijsselse ondernemers die willen investeren in energiebesparing. Deze lening is mogelijk gemaakt door een unieke samenwerking tussen Qredits, provincie Overijssel en het Energiefonds Overijssel. Samen willen deze partijen mkb-ondernemers helpen het energieverbruik in hun bedrijf te verminderen. Op 9 januari is de eerste duurzaamheidslening uitgereikt aan camping De Beek in Haaksbergen. De lening voorkomt sluiting van de camping.

Samenwerking met provincie Overijssel en EFO

De groene karavaan 28 januari t/m 11 februari 2023

 

Groene Karavaan komt naar het Vechtdal

Met de eerste editie van het Vechtdal Boomfestival op 28 januari kondigt de Groene Karavaan van de provincie Overijssel haar komst aan in het Vechtdal: twee weken lang brengt de karavaan een keur van groene activiteiten naar dit gebied. De Groene Karavaan wil lokale natuurclubs en inwoners van het Vechtdal met elkaar verbinden met inspirerende en verwonderende activiteiten.

Samen doen, samen groen

Gelderland en Overijssel helpen mkb met digitale innovatie

Het midden- en kleinbedrijf moet stappen zetten in digitalisering om duurzaam te worden en concurrerend te blijven. Andere Europese landen en de wereldeconomie staan immers ook niet stil. Gedeputeerden Helga Witjes (Gelderland) en Eddy van Hijum (Overijssel) hebben op 16 januari de European Digital Innovation Hub (EDIH) Oost-Nederland gepresenteerd. Als onderdeel van het Digital Europe Program wordt een netwerk van digitale innovatiehubs opgezet dat alle regio’s van de Europese Unie bestrijkt.

Samenwerken voor noodzakelijke digitalisering

werkschip

Provinciale primeur: Werkschip dat vaart op waterstof

Provincie Overijssel presenteert op vakbeurs InfraTech 2023 in Rotterdam Ahoy een bijzondere primeur. Als eerste provincie in Nederland brengt Overijssel een schip in de vaart dat wordt aangedreven op waterstof. Op de Provincieboulevard van InfraTech krijgen bezoekers een voorproefje van dit schip aan de hand van een animatiefilm in 3D.

Waarom waterstof?

 

Overijsselse initiatieven maken kans op crowdfunding

Goede ideeën en initiatieven kunnen soms geld, materialen of hulp gebruiken om daadwerkelijk tot bloei tot komen. Samen met het platform Voor je Buurt heeft de provincie Overijssel daarom een crowdfundings platform opgezet. De resultaten zijn zeer positief. De eerste vijf initiatieven hebben hun doelen met enthousiaste campagnes binnen maar liefst zes weken behaald. Dit is mede mogelijk gemaakt door 412 donateurs uit de Overijsselse samenleving die gezamenlijk 30.000 euro hebben bijgedragen.

Wie zijn de vijf initiatiefnemers?

placeholder

Nieuwe dans-, muziek- en theatervoorstellingen mogelijk voor een levendig cultureel aanbod

Het publiek kan de komende twee jaar weer extra genieten van kunst en cultuur in Overijssel. Acht professionele culturele instellingen in Kampen, Zwolle en Twente krijgen provinciale ondersteuning bij het maken en uitvoeren van nieuwe producties. Met de ‘Productieregeling cultuur in Overijssel’ versterkt en stimuleert de provincie de culturele instellingen. Dit zorgt voor een levendig cultureel aanbod in Overijssel voor jong en oud.

Vijf culturele instellingen in Kampen en Zwolle

Overijsselse agenda 2023  

Volledige agenda

statenzaal
Besluitenlijst van Gedeputeerde Staten (GS) en Provinciale Staten (PS)

Bekijk hier de GS-besluitenlijsten
Bekijk hier de PS-besluitenlijsten
vacatures