Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk het online in uw browser.
header
Vrijdag 11 maart 2022
De wekelijkse nieuwsbrief van de provincie Overijssel met de laatste nieuwsberichten, politieke agenda en vacatures.
Volg Overijssel ook op  Tweet   Facebook   LinkedIn.
Het Vechtpark

 

Vechtpark Hardenberg officieel geopend

Op woensdag 9 maart 2022 werd het Vechtpark Hardenberg officieel geopend. Wethouder Alwin te Rietstap opende het park samen met gedeputeerde Bert Boerman en dagelijks bestuurslid Wim Stegeman van waterschap Vechtstromen.

Lees meer over het Vechtpark

Voucherregeling voor overgang naar kringlooplandbouw

Vanaf 1 maart heeft de provincie Overijssel een voucherregeling opengesteld voor innovaties in de agrofood sector en de overgang naar kringlooplandbouw. De regeling ‘Advies en ondersteuning agro&food in Overijssel’ is bedoeld voor ondernemers die een innovatief idee verder willen ontwikkelen en daarvoor extra kennis in huis willen halen of daarvoor een onderzoek willen laten uitvoeren.

Waar vind ik de voucherregeling?

Lancering Groene Menukaart voor gemeenten in Overijssel

De provincie lanceert voor alle 25 gemeenten in Overijssel de Groene Menukaart. Met deze menukaart kunnen eigenaren aan de slag om hun monument of historisch pand te verduurzamen. De kaart, feitelijk een online platform, staan meer dan 100 maatregelen met informatie over regelgeving, subsidies en inspirerende voorbeeldverhalen.

Lees meer over de groene menukaart

Acht gemeenten, provincie en waterschap pakken samen gevolgen klimaatverandering in West-Overijssel aan

Het is overduidelijk. Klimaatverandering is hier en nu en treft ook West-Overijssel steeds meer. In de regio zijn daarom de komende decennia in stad en platteland stevige maatregelen nodig. Dalfsen, Deventer, Kampen, Olst-Wijhe, Raalte, Staphorst, Zwartewaterland, Zwolle, de provincie Overijssel en Waterschap Drents Overijsselse Delta doen dit binnen het RIVUS-samenwerkingsverband.

Lees meer over het nieuwe bestuursakkoord
overhandiging brandbrief

Brandbrief aan minister na gerechtelijke sommatie tot handhaving PAS-melders

De provincie Overijssel ziet zich door meerdere gerechtelijke uitspraken gedwongen over te gaan tot handhaving bij een viertal biomassa-installaties naar aanleiding van hun PAS-melding. Gedeputeerde Staten is daartoe door de rechtbank meermaals gesommeerd, waarbij de rechtbank in uitgesproken bewoordingen oordeelt dat het gepresenteerde programma van het kabinet geen enkele garantie biedt dat zogenaamde ‘PAS-melders’ binnen afzienbare tijd kunnen worden gelegaliseerd.

lees meer over de brandbrief

Overijsselse agenda 2022  

Volledige agenda

statenzaal
Besluitenlijst van Gedeputeerde Staten (GS) en Provinciale Staten (PS)

Bekijk hier de GS-besluitenlijsten
Bekijk hier de PS-besluitenlijsten
vacatures
 .