Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk het online in uw browser.
header
Vrijdag 25 september 2020
De wekelijkse nieuwsbrief van de provincie Overijssel met de laatste nieuwsberichten, politieke agenda en vacatures.
Volg Overijssel ook op  Tweet   Facebook   LinkedIn.

Vaarvergoeding beschikbaar in de Weerribben

Beheerders van veenmosrietland en moerasheide in natuurgebied de Weerribben (Natura 2000) komen in aanmerking voor een vaarvergoeding. Belangrijke voorwaarde is dat de percelen uitsluitend per boot bereikt kunnen worden. Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben hiervoor de subsidieregeling over natuur- en landschapsbeheer en het Natuurbeheerplan 2021 aangepast.

Waarom zijn riettelers belangrijk?

Afbeelding horend bij Zowerkthet.nl
Zowerkthet.nl maakt flexibel (thuis)werken en slim reizen een eitje

Vanaf vandaag vind je op het nieuwe platform Zowerkthet.nl alles wat met flexibel (thuis)werken en slim reizen te maken heeft. Onder dezelfde naam gaat ook een landelijke social media campagne van start. Op initiatief van mobiliteitsnetwerk Stichting Breikers hebben achttien regionale mobiliteitsnetwerken hun krachten gebundeld. Voorlopig blijft thuiswerken (waar mogelijk) de norm om corona onder controle te houden. Hoe faciliteer je werknemers om thuis te werken? Wat is de beste manier van reizen als je toch naar je werk gaat?

Hoe ondersteunt Zowerkthet.nl werkgevers én werknemers...
Reizigers verzekerd van goed en duurzaam busvervoer

Gedeputeerde Staten van Gelderland en Overijssel hebben besloten om Keolis vanaf december de noodconcessie voor het busvervoer in midden Overijssel en Veluwe te laten rijden. De provincies hebben de afgelopen periode goed geluisterd naar de maatschappelijke inbreng vanuit personeel, vakbonden en reizigersorganisaties. Met dit besluit dienen de provincies zoveel mogelijk het belang van de reiziger, het klimaat en personeel. Gedeputeerde Staten: “Het mag duidelijk zijn dat Keolis met deze noodconcessie geen winst kan behalen, maar personeel kan blijven rijden en de aanschaf van materieel is niet voor niets geweest.”

Waarom neemt Provincie Flevoland geen deel aan de noodconcessie?

Overijsselse agenda

Volledige agenda

statenzaal
Besluitenlijst van Gedeputeerde Staten (GS) en Provinciale Staten (PS)

Bekijk hier de GS-besluitenlijsten
Bekijk hier de PS-besluitenlijsten
vacatures
Werken bij provincie Overijssel LinkedIn