Kunt u deze mail niet goed lezen? Bekijk het online in uw browser.
header
Vrijdag 4 september 2020
De wekelijkse nieuwsbrief van de provincie Overijssel met de laatste nieuwsberichten, politieke agenda en vacatures.
Volg Overijssel ook op  Tweet   Facebook   LinkedIn.

Drie besluiten rond Natura 2000-gebied Bergvennen en Brecklenkampse Veld ter inzage

In het Natura 2000-gebied Bergvennen en Brecklenkampse Veld gaan provincie en partners de kwetsbare natuur herstellen en versterken. Gedeputeerde Staten hebben hiervoor op 25 augustus 2020 enkele belangrijke stappen gezet. Het betreft een besluit over het voorontwerp Provinciaal Inpassingsplan (PIP), het voorontwerp Natura 2000-beheerplan en de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) voor het Natura 2000-gebied Bergvennen en Brecklenkampse Veld. 

Het voorontwerp-PIP ligt samen met het voorontwerp Natura 2000-beheerplan en de NRD ter inzage van 8 september tot en met 19 oktober 2020. Het ontwerp-PIP en de NRD zijn digitaal beschikbaar. 

Het voorontwerp Natura 2000-beheerplan is hier online te bekijken.

WEBINAR: Werk je met vluchtelingen in Oost Nederland? 
 
Voor het vierde jaar op rij organiseren Provincie Gelderland, Provincie Overijssel en VluchtelingenWerk Oost Nederland (VWON)  inspirerende sessies over de integratie van vluchtelingen. De editie van vorig jaar in Arnhem bracht zo’n 250 beleidsmakers en andere betrokkenen bij elkaar. In verband met de coronamaatregelen vindt het congres dit najaar online plaats in de vorm van een reeks van drie interessante webinars die je vanaf je werk of thuis kunt bijwonen.

De inschrijving is vanaf vandaag geopend!

Nieuwe voucherregeling voor innovatieve energie-ideeën

Voor ondernemers die hun innovatieve energie-idee niet langer op de plank willen laten liggen en sneller marktrijp willen maken, lanceert Nieuwe Energie Overijssel een nieuwe voucherregeling. Gedeputeerde Staten van Overijssel stellen vouchers van maximaal 5000 euro beschikbaar voor ondernemers om energie-innovaties in de bestaande gebouwde omgeving en in het MKB te stimuleren.

Deze innovatievouchers zijn vanaf 7 september aan te vragen via het subsidieloket van de provincie Overijssel.

Negatief zwemadvies zwemplas de Belterwiede

De provincie Overijssel heeft een negatief zwemadvies ingesteld bij zwemplas de Belterwiede te Steenwijkerland. De concentratie blauwalg is boven de norm. Via het negatieve zwemadvies wordt bezoekers ontraden te zwemmen vanwege grote kans op maag- en darmklachten. Aanstaande maandag wordt er weer een herbemonstering gedaan.

Waar kan ik zien hoe het met alle zwemplassen in Overijssel staat?

Werving nieuwe burgemeester Staphorst van start

Commissaris van de Koning Andries Heidema heeft besloten de procedure voor de werving en benoeming van een nieuwe burgemeester voor de gemeente Staphorst op te starten. Ruim voor de zomer van 2021 wordt de voordracht van de nieuwe burgemeester verwacht.

Wie is tot die tijd burgemeester?

Deel hier jouw verhaal over de coronacrisis

Verkeershinder N332 en aansluiting Lochem op A1

De provincie Overijssel start binnenkort met groot onderhoud aan de N332 tussen Holten en de aansluiting Lochem (26) op de A1. Naast onderhoud aan de rijbaan en bermen worden er ook werkzaamheden uitgevoerd aan het viaduct Larenseweg en aan de rotonde Keizersweg. In dezelfde periode past Rijkswaterstaat de aansluiting Lochem op de A1 aan, vanwege de verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en Azelo. Door de werkzaamheden te combineren is er maar één keer hinder voor het verkeer.

Waar vinden de werkzaamheden plaats?

Overijsselse agenda

Volledige agenda

statenzaal
Besluitenlijst van Gedeputeerde Staten (GS) en Provinciale Staten (PS)

Bekijk hier de GS-besluitenlijsten
Bekijk hier de PS-besluitenlijsten
vacatures
Werken bij provincie Overijssel LinkedIn