S
Vakantie! Kom opwarmen in de bibliotheek tijdens het Bieb Vakantie Festival, met een toffe tv-marathon van alle aflevering van de VPRO serie Lampje, een gratis winters luisteravontuur, gezellige kerstfilms, hartverwarmende verhalen en mooie vioolmuziek. Lees hier wat er deze eerste kerstvakantieweek te doen is in de bieb.
 
S
 
 

We openen de deur voor het meisje met de zwavelstokjes, zetten de vriezer aan voor de sneeuwman en doen iets geestigs met Scrooge. Pas op, daar vliegt een oliebol! Meesterverteller Arie Vontura neemt je mee in mooie winterverhalen. Met koptelefoons op duik je in een winters avontuur! P.s. je ouders/verzorgers mogen ook meedoen!

Reserveer je gratis ticket:
donderdag 28 december t/m zaterdag 30 december
Bibliotheek Leidsche Rijn, Vleuterweide, Kanaleneiland, Hoograven, Zuilen en Overvecht

 
Reserveer   S
 
S
 
Leen   S
 
Leen   S
Leen   S
 
Leen   S
S
Het kinderboek Lampje van Annet Schaap is prachtig in beeld gebracht in een VPRO familieserie. In de kerstvakantie kan je alle afleveringen ‘bingen’ op groot scherm in de bibliotheek. Kom kijken naar het sprookjesachtig verhaal over de dochter van de vuurtorenwachter. De serie is de winnaar Gouden Leeuw op Cinekid. In de pauze is er lekkere, warme choco!

vrijdag 29 december, 13.30 - 17.00 uur | Bibliotheek Neude
 
Reserveer   S
 
S
Kerstfilms! (6+)
 

Kom je gezellig een kerstfilm kijken in de bibliotheek? Je hoeft geen kaartje te reserveren en het is gratis, dus je kan gezellig neerploffen! Welke film speelt is nog een verrassing! Maar 1 ding is zeker: je gaat heel veel sneeuw, kerstbomen en lichtjes zien.

woensdag 27 t/m vrijdag 29 december
verschillende vestigingen, 15.00 uur, gratis
 
Lees meer   S
Muziek! (4+)
 
Stiertje Ferdinand is een bijzondere stier. Hij wil niet net zoals andere stieren vechten, hij zit liever onder een boom, ruikend aan bloemetjes. Kom luisteren naar violiste Carla Leurs die op haar viool het mooie muziekverhaal Stiertje Ferdinand tot leven brengt.

woensdag 27 t/m vrijdag 29 december
verschillende vestigingen, 11.00 uur, gratis
 
Reserveer   S
 
S
Bibliotheek Neude zit vol met verhalen en avonturen om te ontdekken. Ga mee met de rondleiding Brullen in de bieb (4+) en luister naar de mooiste, liefste en gekste dierenverhalen. Ben je iets ouder en los je graag leuke raadsels op, loop dan mee met Rondleiding voor Kids (8+). Alle rondleidingen zijn gratis.

 
Reserveer   S
S
 
Sjakie & Jopie (3+) door Theater Jaski

Een voorstelling boordevol grappige verhalen en vrolijke meezingers gebaseerd op het gelijknamige kinderboek! Met nieuwe liedjes van JW Roy en Jan Groenteman, winnaar van de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied 2022. Deze voorstelling is onderdeel van Winterkost.


woensdag 3 januari
11.00 - 11.45 uur

 
Reserveer   S
S
S
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta   insta
 
S
open