Lastig om lekker te koken lezer?

1 jaar geleden


Text only:

Preview tekst Preview tekst Bekijk de webversie Lekker Leven Tips  

Beste lezer,

De eerste evaluaties van de Allergiebeurs zijn verwerkt en het volgende evenement staat al weer voor de deur: volgende week vrijdag is de nascholing voor professionals met weer een leuk programma, ook voor ons :) 

We zijn ook aan het kijken - daar zal je binnenkort wel meer over horen - wat we nog meer kunnen doen voor je. Heb je nu al een idee: mail me! 

Foodfirst Network

Op de Allergiebeurs ben ik in gesprek gekomen met Caroline van Foodfirst Network. Het is hét 100% reclame vrije platform wat zich richt op lekkerder eten zodat je je lekkerder gaat voelen. Rudolph van Veen kookt daar, met anderen, de sterren van de hemel.

Wat niet iedereen weet is dat allergoloog Theo Roovers van het Elisabeth ziekenhuis een enorme passie heeft voor koken. Hij vindt dat - ook al heb je een allergie - er niets in de weg hoeft te staan om te genieten van je eten. Een match made in heaven dus: Theo Roovers kookt ook op Foodfirst Network! 

En laat ons motto nu zijn: Lekker Leven Met Een Allergie, dus je begrijpt dat een samenwerking niet uit kon blijven! 

We willen je graag kennis laten maken met Foodfirst network. Dat kan al voor € 4,99 per maand. Wanneer je nu lid wordt maak je kans op één van de 25 professionele koksmessen van Rudolph van Veen ter waarde van € 50 die we weg mogen geven!  

Wordt vandaag nog lid en snijd binnekort net zo makkelijk als Rudolph! 

Wil je vast een recept bekijken van Foodfirst Network? Dat kan!
We mogen dit recept van een heerlijke kabeljauwschotel met je delen! Er wordt slagroom en Parmezaanse kaas in gebruikt maar die kan je natuurlijk zo vervangen voor een melk & lactosevrije variant.

Weet jij al wat je eet vanavond?

Bekijk het recept Buikpijn na het fruithapje?

Merk je dat je kindje steeds vaker klaagt over buikpijn? Thuiskomen en op de bank willen hangen of na het eten niet happy overkomen?

Of heb je zelf veel klachten na het eten van een 'gezond' tussendoortje? Lees er meer over in deze blog.

Is het fructose overgevoeligheid? Vergoeding Zelfzorgprogramma's

We hebben op dit moment maar liefst zes zelfzorgprogramma’s die je zelf, of samen met de behandeling van je diëtist of arts, kunnen helpen om snel van je klachten af te komen en te begrijpen waar ze vandaan komen.

FODMAP Arme dieetSIBO (te veel bacteriën in je darm) dieet bij PDSGluten- en Lactosevrij dieetHooikoorts ManagementHistamine OvergevoeligheidFructose Overgevoeligheid

Het leuke is dat veel zorgverzekeraars gezondheidscursussen of preventieve cursussen vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. Dat is fijn, want dan gaat het niet van je eigen risico af! En kunt ook gewoon je diëtist blijven bezoeken, dat komt uit een ander potje.

Zorgprofessionals

Op 23 maart is onze fysieke scholing over allergie voor professionals in Amersfoort. Dit keer bij Seats2Meet bij het station.

Het wordt een dag zoals je van ons gewend bent, met leuke onderwerpen die je direct in de praktijk kunt toepassen! Accreditatie is aangevraagd voor diëtisten en verpleegkundigen.

Sprekers en onderwerpen:
Olga Benjamin-van Aalst en Irene Herpertz, diëtisten – Praktische advies aan ouders ter voorkoming van allergie.
Ghislaine van der Zande, physician assistant – Rode vlaggen bij huidproblemen.
Huub Savelkoul, hoogleraar – De invloed van voedselprocessing op allergenen
Nicole Broeren, diëtist – Diagnostiek en behandeling van biogene amine / histamine.
Marieke van de Pavert, diëtist: is SIBO het nieuwe FODMAP?
En ook is er een lezing over de nieuwe ontwikkelingen bij de behandeling van inhalatie allergie.

Er zijn ook een aantal stands van leveranciers die wij hoog hebben zitten. Schrijf je nu direct in en zorg dat je erbij bent! 

Ja leuk, ik kom ook!  Lekker Leven Lidmaatschap

Meer kennis over je aandoening geeft vrijheid. Daar zijn wij bij Allergieplatform van overtuigd. Niet voor niets is ons motto 'Lekker Leven met Allergie'!

Wij zijn er voor jou! 

Sinds onze oprichting in 2004 werken we continu aan het verbeteren van kennis rondom allergie. Niet alleen bij mensen die een allergie hebben, maar ook bij zorgprofessionals, horeca en het grote publiek. Met jouw steun hebben we grote stappen kunnen zetten!

Bovendien als je je nu aanmeld krijg je als je de Allergiebeurs bezoekt een leuke goodybag! Lidmaatschap kost 5 euro per maand en kan op elk moment opgezegd worden. 

Ik word ook Lekker Leven Lid! 

Graag tot snel!
Marloes Collins, namens het team van Allergieplatform.nl 

 

Allergieplatform.nl
Postbus 244
3340 AE H.I. Ambacht
info@allergieplatform.nl

         

stuur deze e-mail door| voeg mij toe aan je adresboekmijn gegevens wijzigen | afmelden nieuwsbriefAllergiesupermarkt.nl

Categorieën: Gezondheid | Welzijn
Leeftijd: 14 t/m 18 jaar 19 t/m 30 jaar 31 t/m 64 jaar

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019