Voor wie steek jij een kaarsje op?
Online versie
KRO-NCRV
Column Anita Witzier
Veerkracht

Speciaal voor de lezers van de inspiratienieuwsbrief schreef Anita Witzier een prachtige column over veerkracht. ‘Ik was sprakeloos na haar woorden. Het gesprek waar ik zo tegenop had gezien was dankzij haar één van de mooiste die ik ooit voerde. Ineens zag ik wat veerkracht doet.’

Lees haar column   
Voor wie steek jij een kaarsje op?

Na de stille, ingetogen herdenkingen in coronatijd is er weer ruimte om elkaar te ontmoeten en verhalen te delen over veerkracht, liefde en licht. In Voor wie steek jij een kaarsje op? brandt Anita Witzier samen met nabestaanden een kaars om de herinnering levend te houden. Voor wie steek je een kaarsje op? is te zien op dinsdag 2 november om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Lees verder   
KRO-NCRV Inspiratiesessie
Een ode aan de liefde voor onze dierbaren die zijn overleden
Tijdens deze Inspiratiesessie, op dinsdag 2 november om 21.20 uur, praten we met Anita Witzier na over het tv-programma Voor wie steek jij een kaarsje op?. In deze sessie kan je via een live chat al jouw vragen stellen aan expert Manu Keirse. Hij geeft je tips en praktische handvatten voor het omgaan met verdriet en hoe je veerkracht kan gebruiken. Zo zetten we samen onze ervaringen om in iets positiefs. Praat je online mee?
Ja, ik meld mij aan   
De verwondering magazine
Annemiek en Kiet

In Magazine De verwondering interviewt Annemiek Kiet Engels, bekend van de documentaire De kinderen van juf Kiet. Samen praten ze onder andere over de dood van haar zoon en haar werk als juf van vluchtelingkinderen: ‘De kinderen inspireren mij enorm’.

Lees het interview   
Spoorloos
Herenigd

Marvin is een half jaar oud als hij wordt geadopteerd door zijn Nederlandse ouders Nieuwsgierigheid naar zijn biologische familie in Guatemala groeit langzaam maar zeker. Met behulp van Spoorloos ontmoet hij zijn biologische familie, een bijzondere hereniging. Hoe gaat het nu met Marvin?

Lees het hier   
De zin van je leven
Troost en ongemak

In De zin van je leven vraagt Jacobine Geel aan 21 gasten naar een bijbelzin die hen inspireert, troost of ongemak oproept. Deze week vertellen onder andere CDA’er Derk Boswijk en sterrenkundige Heino Falcke welke bijbelzin hen een leven lang meegaat.

Lees hier meer   
Kruispunt
Weer alleen na een lang leven samen

Hoe ga je alleen verder als je na een lang huwelijk je partner verliest? Corry (92) was 66 jaar getrouwd toen haar man Harry twee jaar geleden stierf. De lege stoel aan tafel vindt ze nog steeds moeilijk. Hoe kreeg zij weer zin in haar leven?

Bekijk deze aflevering   
De verwondering
Ongebaande paden

Het onderwijs zit Lucelle Comvalius in het bloed, vertelt ze in een nieuwe De verwondering. In haar werk kiest ze graag voor ongebaande paden. Dat roept soms weerstand op, maar voor het leerplezier van haar leerlingen gaat ze door het vuur.

Lees meer   
Spraakmakers
Spraakmakers viert 1000e uitzending live vanuit Utrecht

Aanstaande vrijdag 29 oktober viert Spraakmakers haar 1000e uitzending live vanuit een café in hartje Utrecht. Tijdens de jubileum-uitzending blikken presentatoren Ghislaine Plag en Carl-Johan de Zwart met vaste gasten terug op de voorgaande 999 uitzendingen. En wordt in deze 1000e Spraakmakers ook de minister van Oplossingen gelanceerd. Jij kunt hierover meepraten. Luister vrijdag om 9.30 uur naar Spraakmakers bij KRO-NCRV op NPO Radio 1 en praat mee.

Praat mee   
Ik steek een kaarsje op voor een dierbare
Ja   
Nee   
KRO - NCRVservice@kro-ncrv.nl
035-6726880
Postbus 200 1200 AE Hilversum
facebookInstagram
Je ontvangt deze nieuwsbrief naar aanleiding van uw Levensbeschouwing optin