LegalLinks, nr 86: over vooroverleg fiscus, onderhands gunnen en de stikstofbank
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 

Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie

 
 
 
LegalLinks, nr 86: over vooroverleg fiscus, onderhands gunnen en de stikstofbank 14 april 2020
 
Vooroverleg met de fiscus
 
Vooroverleg met de fiscus
06 april 2020 / door Paulien Waninge
 

Stel: je wilt als DGA het gebruikelijk loon dat je van je BV ontvangt vaststellen, en overlegt daarover met je belastingadviseur. Hij of zij vindt een bepaald bedrag aan gebruikelijk loon pleitbaar, maar kan je helaas niet garanderen dat de Belastingdienst daar hetzelfde over denkt. In zo’n situatie kan vooroverleg met de fiscus uitkomst bieden. Vooroverleg biedt namelijk zekerheid over de fiscale gevolgen van voorgenomen (of al verrichte) handelingen van burgers of bedrijven. Maar wat nu als het standpunt van de fiscus niet het gewenste standpunt is? Hoe moet je dan handelen?

 
Bekijk video ›
 
Yes, we mogen onderhands gunnen!
09 april 2020 / door Peter Hoekstra
 

Over aanbesteden tijdens de coronacrisis

De Europese Commissie begrijpt blijkens haar richtsnoeren van 1 april 2020 dat de coronacrisis met zich kan brengen dat aanbestedingsprocedures onvoldoende uitkomst bieden voor urgente zaken en aldus onderhands gegund mag worden.

 
Lees meer ›
 
Regeling Spoedaanpak Stikstof Bouw en Infrastructuur
07 april 2020 / door Robert van der Velde
 

Op 24 maart 2020 is de Regeling Spoedaanpak Stikstof (Stcrt 2020, 15825) in werking getreden, ook wel de “stikstofbank” genoemd. Zonder corona zou daar ongetwijfeld veel aandacht aan zijn besteed. Dat is nu anders, maar dat maakt de regeling niet minder belangrijk. De regeling is bedoeld om de stikstofproblemen voor de bouwsector op te lossen. Of dat op korte termijn lukt, is nog maar de vraag, maar ik zal kort uitleggen hoe het werkt.

 
Lees meer ›
 
PB ondernemersdesk: direct antwoord op je juridische vraag (via chat)
 
PB ondernemersdesk: direct antwoord op je juridische vraag (via chat)
30 maart 2020 / door Frouke van Laar
 

PlasBossinade is makkelijk en snel bereikbaar. Daarom bieden we ondernemingen, overheden en instellingen als vanzelfsprekend de PB ondernemersdesk. Je kunt al je juridische vragen via de chat van de PB ondernemersdesk stellen aan onze professionals. Dus je hoeft je niet speciaal in te schrijven voor een online spreekuur of webinar. Onze professionals geven je altijd direct, kosteloos en geheel vrijblijvend advies. Juist in spannende tijden. Dus stel gerust ook al je corona gerelateerde vragen. Voor ons zijn crisissituaties – hoe wrang dat ook klinkt – business as usual.

 
Chat direct ›